Nejste přihlášen/a.
Dobrý den lidi. Mám takový dotaz. Každým dnem očekávám nedoplatek za plyn jelikož jsem to v kalkulačce plynu počítal a spotřeba vychází 30000 a neějaký drobný a dle mých záloh mi zbyde zaplatit 16000 cca. Ty peníze nemam a s ČEZem se domluvit na malých splátkách určitě nedá. Vím že dávaj 4. Je nějaká možnost nechat si pomoci od státu. Beru příspěvek na bydlení a nedokážu si představit že bych skončil díky tomu bez plynu že nemám na zaplacení té částky. Potřebuju jen radu jestli se nedá něco dělat aby to respektivně jako za sociální případ někdo zaplatil. Nemám možnost si už půjčit
doplněno 15.04.12 16:08:Omlouvám se za špatný zařazení do rubriky. Jsem úplně z toho v háji že jsem se překlik
Rodinný dům se vytopí plynem za 30tis. Nepíšete jak velký dům (nedejbože byt) máte, ale přijde mi to velké plýtvání. A to vám ještě přispívá stát na bydlení. Zálohově platíte něco přes tisícovku měsíčně a to vám mohlo docvaknout již mnohem dříve, že se za tyto peníze moc neohřejete. To nešlo kouknout na plynoměr již dříve? Pokud vymyslíte způsob, aby vám někdo uhradil nedoplatek, tak nám dejte vědět. Určitě se přidáme.
to jako myslíte že vy si odeberete plyn a stát to za vás zaplatí? Tak to je dobrá myšlenka, ale bohužel asi neuskutečnitelná- prostě když na to nemám nemohu plýtvat - budte muset zaplatit
A když nemám. napadlo mě třeba jim dávat každý měsíc 2 tisíce. Ale oni jsou svině. Chci to zaplatit ale oni všechno chtěj do 15 dnů
Nerozumím Vašemu vyjadřování. Proč by měl být "svině"ten, který požaduje zaplacení za službu / zboží, které jste odebral?
Až Vám zaměstnavatel oznámí, že "nemá"na zaplacení Vaší mzdy a že Vám bude "třeba dávat každý měsíc 2 tisíce", budete sám sebe považovat také za "svini", až se budete u soudu domáhat zaplacení za odvedenou práci?
Většina věřitelů a ČEZ k nim patří, jsou ochotni se na splátkách dohodnout, nemají zájem posílat své zákazníky do exekuce a ekonomicky je zničit. Pokud Vám ČEZ umožní těch 16000 uhradit ve 4 splátkách, tj. 4000 Kč měsíčně, považuji to za velkorysou nabídku, kterou bych vzal.
Kromě toho píšete, že ještě nevíte, kolik bude činit nedoplatek. Počkal bych na výslednou fakturu.
P.S. Také můžete přejít k levnějšímu dodavateli, a možná pár tisíc ročně ušetřit. (To je rada pro tento rok.) Kalkulátor najdete např. zde: energy.php5.cz/...
To je hrozné. To je jako u nás ve firmě. Taky nemám na výplatu mzdy zaměstnancům, tak jsem požádal stát, ať to zaplatí za mě. Poslali mě někam. Tak já jsem zase nezaplatil zaměstnancům. Chci platit, ale tak max. do 2 000 měsíčně. A víte, co se stalo? Ty svině zaměstnanci chtěli všechno zaplatit hned (úmyslně používám váš slovník, aby vynikla velikost vašich myšlenek). To je hrůůůůůza, co už si dovolují.
Ale tak je zase pravda, že tyhle velké firmy by nějaký splátkový kalendář klientovi poskytnout mohli ne. Koneckonců i v jejich zájmu je, aby i nadále byl zákazník jakžtakž solventí a nezruinovala ho třeba exekuce. Poté by z něho nemuseli dostat nic. Zašel bych na zákaznické centrum a poprosil je, aby nabídli splátkový kalendář. Hlavně ale musíte jednat rychle. Jakmile obdržíte fakturu, tak nejlépe následující den je potřeba řešit splátkový kalendář. A pokud by nechtěli přistoupit na kalendář, tak jim pohrozte, že odejdete k jinému dodavateli. Na to mnoho firem již docela slyší a touto taktikou si jde vyjednat bezkonkurenční ceny třeba za telekomunikační služby.
Nač ten slovník...Kdysi dávno jsme se vinou poškozeného,nesprávně fungujícího elektroměru (měřil jen noční proud nebo co) dostali do situace,že jsme dlužili ČEZu několik tisíc.Byla jsem tehdy na MD s druhým synem,rozestavěný dům... a peněz bylo více než velmi málo...Dohodli jsme se na splátkovém kalendáři a vše v termínu zaplatili.Nebyl s tím žádný problém.Myslím,že když projevíte vůli a ochotu k dohodě ,jistě najdete cestu k vypořádání.
Nechápu, jak Vám může vyjít nedoplatek ve výši 16.000 kč. Přece dodavatel každý rok upravuje měsíční zálohyy, podle toho, kolik bylo za rok odebráno. Aby se to zaplatilo raději ve splátkách předem, než pak najednou. Určitě Vám to upravili také. Ale odběratel s tím může a nemusí souhlasit. Takže jste možná vyšší zálohy odmítl a tak se teď dostanete do nepříjemností.
Před několika lety stonal vážně starý děda, pak umřel. Byla mu neustále zima a my topili a topili. A najednou - nedoplatek ve výši 11.000 Kč. Neměli jsme na to najednou taky. Ale pokaždé musí být člověk ochotný jednat, nestrkat hlavu do písku a být přístupný domluvě. Udělali nám opravdu slušné splátky. 5000 hned, to jsme byli schopni dát. A pak 6 měsíců po tisícovce. Bylo to od nich slušné a my to dodrželi.
Už berete příspěvek na bydlení, tak nechápu, co jste dělal, že jste k tomuhle nechal dospět. Jako sociální případ protopit 30.000, promiňte mi to, ale Vy snad topíte ve skleníku s konopím. Nebo máte byt jak Vladislavský sál. Jinak to snad není možné. Zvláště člověk, který mnoho nemá, kouká ušetřit.
Bohužel, to bych brala taky. Jsem bez práce, manžel je ČID, zítra ho vezu na operaci, tak zase bude hůř. Každý by prostě měl utratit jen to, na co má. A když se chce ohřát, nadělat si dříví. Nevím, jak u vás, ale v našem okolí nabízejí prořezávku.
Kouzelná je hlavně Vaš věta: ABY TO ZA SOCIÁLNÍ PŘÍPAD NĚKDO ZAPLATIL! A nevíte, kdo? Už jsou dávno pryč doby, kdy platilo: zaplať vám to pánbůh. Pánbůh už dneska nezaplatí, musí každý sám. Jo, jo. Jaga.
Napište jen tak pro zajímavost, jak máte velký byt a kolik platíte měsíčně na zálohách. My platíme najednou 2 byty, dole tchyně, nahoře my a měsíčně to dělá 3860 Kč. Dobírali jsme přeplatek ve výši 3500 Kč.
Pokud platíte měsíčně ale třeba jen 1000 Kč, pak není divu, že se do toho nevejdete. Zálohy si budete muset upravit směrem nahoru. Jinak to nepůjde.
Musím se zastat poptávajícího. Poměrně přísně ho tady odsuzujete, ale ono to vážně není tak jednoduché. Náhodou jsem se ocitla v dost podobné situaci a taktéž nevím jak z toho ven. Mám dům 5+1, kde jede na plyn topení i ohřev vody. Do minulého měsíce jsem byla bez práce a co si budem povídat, stát se opravdu nepředá. Mám malé dítě jsem s ním sama a náklady na provoz domácnosti poměrně vysoké. Do domu jsme se nastěhovali v listopadu 2013, do té doby v něm dva roky nikdo nežil, tudíž se neplatily zálohy a od 11/2013 se platilo 2400 na zálohách, což mi ochotně spočítala slečna na přepážce ČEZu. Musím podotknout, že po celou zimu jsme měli v domě max. 19°C, takže jsem nepřetápěla - a to bydlím v pohůří, protože jsem se bála, abych při vyúčtování nepadala do mdlob. A to stejný platilo pro plýtvání s teplou vodou, prostě se šetřilo. A pak to přišlo, bílo-oranžová obálka se složenkou na 29600,- za plyn. Vím, že od státu nic čekat nemůžu, půjčku mi nikdo nedá, vzhledem ktomu, že jsem ve zkušební době.. prostě nemám možnost kde ty peníze vzít a i na 4 splátky je to moc. Nicméně od té doby řeším s ČEZem splátkový kalendář, kderý mi nechtějí dát (prý jen ve výjimečných případech) a to jsem jim psala ještě jako nezaměstnaná - sociální případ. Nyní to dospělo k tomu, že mi plyn odpojili a já mám v baráku 17°C a ani kapku teplé vody. Zajímá to snad někoho znich?
Takže mi nezbývá, než se obrátit na lichváře a za chvíli nebudu platit jen plyn, ale i barák, ve kterém už ale pravděpodobně nebudu bydlet, kvůli jedné chytré frázi ve smlouvě na půjčku peněz od lichváře.
Přestaňte hlavně reagovat agresivně a podrážděně. Nikdy nevíte, jak se někdo do určité situace dostal a jde si sem pro radu a né pro drsnou kritiku.
Slečno, za dva roky už to tazatel vyřešil nebo má odpojený plyn, možná už nemá ani internet a možná ani střechu nad hlavou. Do sraček se může dostat každý, souhlasím ale já si stále myslím, že všechno jde řešit a ne jen čekat co kdo dá.
slečna. Píšete, že jste sama (?) s jedním nebo dvěma dětmi. A máte dům 5 + 1? K čemu? Jestliže máte teď těžké období co se týká financí, tak Vám musí stačit 1 +1. A v tom byste takovou částku protopit neměla. No nic, roste mi ve Vás další zadlužený klient...
Ano, jsem sama, ale bylo tomu jinak když jsme se sem stěhovali. Do oněch průjmů se může dostat každý během pár dní a ani neví jak. Stačí náhlé úmrtní, vážná nemoc, rozvod nebo ztráta zaměstnání a všechno je jinak. Možná jen, kdyby slečna na přepážce ČEZu líp zkalkulovala zálohy, tak by to bylo celý jinak. Já jsem se tím poučila, vím už, na co si mám dát pozor, ale až po této zkušenosti. Chybami se člověk učí, někdy dvojnásobně, ale pak jen zbývá najít rozumný řešení. Já od nikoho nic nečekám zadarmo, to vím, že je nesmysl.
A to, že už má dotyčný problém možná už vyřešený je jedna věc, ale ta druhá je, že je tohle téma aktuální i nyní a pravděpodobně ne jen pro mně.
Mne snad trefí. Slečna se nedokáže jednou za měsíc podívat na plynoměr a spočítat si spotřebu. Tím by ihned věděla, že má nastavené malé zálohy. Za svou neschopnost obviňuje pracovnici na přepážce. Proboha lidi, začněte myslet mozkem.
Když nemám na plyn tak topím obyčejnými kamny.A když nemám komín na obyčejná kamna tak stačí prorazit díru ve zdi a komín udělat z obyčejných trubek na kamna a snýtovat je k sobě nýtovacíma kleštšma..Stačí 2.5 metry vysoký a táhne jako vzteklý.Žádný dvouplášť není nutný.To jsou jen výmysly komínářské mafie
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.