Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti s prodejem na Aukru? Jak to funguje? Je to zlodějna? Je to spolehlivé? Jak peníze dostanete? atd.
Moc děkuji za odpovědi.
Ahoj
přemýšlela jsem,zda odpovídat,ale když se k tomu nikdo nemá...
Proč hned zlodějna?Stejně jako všude jinde i zde se nějaký podvodník najde a zkazí renomé zbytku lidí.
Nejsem obchodník,na aukru spíše sem tam něco koupím a i jsem zde pár věcí prodala.Aukro je v podstatě inzertní portál,kde se však musíte registrovat a domů vám přijde dopis s heslem.Čímž si aukro ověří ,že vy fyzicky existujete.Napíšete-li např.,že jste pan Vopička z Kocourkova,ulice Neslušná č.123,dopis logicky nedojde a k registraci nedojde,jen málokterý prodejce dovolí kupovat neregistrovanému uživateli.Za každý uskutečněný obchod můžete ohodnotit prodejce potažmo kupujícího.podle hodnocení také hodně poznáte.
Budete-li chtít např.koupit zboží a uvidíte ,že prodávjící má 300 kladných hodnocení a 1 negativ ,je velmi pravděpodobnéže si takové renomé nebudee kazit kšetem s Vámi za 2OO,-Kč... atd. Na aukru jsem cca 4 roky. Problém s prodejcem jsem za ty roky měla jen s jedním prodejcem z Polska a i ten mi nakonec zboží poslal.
Pokud hodláte aukro používat hlavně k nákupům ,tak radím se registrovat a řídit se hodnocením uživatelů .Hodláte - li se stát aktivním prodejcem,budujte si dobré hodnocení. Hodně štěstí .Lenka
Obchodoval jsem na Aukru vcelku dost, ale díky vysokému poštovnému se to spoustě obchodníků již nevyplatí. Placení a obchody jsou vcelku bez problémů - přečtětesi podmínky nákupu a prodeje. Peníze se získávají třeba na účet, nebo dobírkou, ale je tam i možnost platit i jinak. Kvalitu zákazníka zjistíte podle jeho hodnocení od ostatních klientů.
Dobrý den já na Aukru už prodávám a kupuji nějakou dobu, zatím jsem měla tu čest se setkat jen s 5 konfliktnějšími lidmi a to jsem tam přes 5 let.Musíte si dávat pozor od koho co kupujete-koukat na komentáře-ty lze vložit jen v případě,že od daného člověka jste něco koupil nebo prodal-né jako na Mimibazaru, kde napíšete komentář kdykoliv.
Dá se tam zbavit spousta nepotřebných věcí doma a nebo sehnat něco levněji i když ted se snaží každý vydělat.
Jinak vřele doporučuji,ale při prodeji -zasílat až bude připsána platba-nyní přes PayU super-obstarává to aukro -vy si pak jen kliknete,že chcete zaslat částku na svůj účet a na dobírku jen výjmečně-pokud má více kladných hodnocení a nebo vám zašle částku za poštu na účet,
Při nákupu -koukat na hodnocení a jak daný prodejce komunikuje.
Přeji příjemné nakupování i prodej a co nejméně špatných zkušeností
Na aukru nakupuji i prodávám skoro čtyři roky, zatím jsem řešila jen jednoho agresivního podovdníka, který má plno negativů. Navíc to byla moje chyba, před koupí jsem se nepodívala na hodnocení. Pokud nemá prodejce 99,9% a výše, nenakupuji. Taktéž kontroluji, kdo mi na aukcích přihazuje. Zatím jsem neměla s kupujícími žádný problém. Zlodějina to určitě není, když si člověk pečlivě vybírá, co a od koho nakupuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.