Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,nedávno jsem se dozvěděla,že jsem v registru dlužníků a přitom jsem nikdy neměla žádnou půjčku a nikdy jsem nic neslpácela.Nikdy mě nedošel ani dopis,že někomu něco dlužím nechodí mě ani žádné upomínky atd.Nevím ani jak zjistit za co jsem v registru dlužníků.Může mi prosím někdo poradit,jak to zjistit.Vůbec nic nechápu,jak tam můžu být,když jsem si nikdy žádnou půjčku neměla
Pokud jste z Prahy, zajít na CBCB a Solus (dva nejobsáhlejší rejstríky) a nechat si udělat výpis z rejstříku...
Pokud z Prahy nejste a dělalo by vám problém tam zajet, poslat žádost doporučeným dopisem...
Nikdy jsem jej nestratila a co je pro mě dost zajimavé,že mi nikdy nedošla ani upomínka,že jsem měla něco zaplatit
Mowla, můžete mi prosím vysvětlit co je CBCB a Solus, kde to v Praze je? Jsou to nejobsáhlejší rejstříky, jak píšete. Ale jejich název, je? Děkuji.
CBCB - http://www.cbcb.cz/ (zejména banky)
Solus - http://www.cbcb.cz/ (zejména tel. operátoři a splátkové společnosti)
Na těchto stánkách najdete vše - zaměření, adresu, postup pro zjištění informací, pro případné vymazání apod...
doplněno 15.04.12 11:36:Případně - od toho, kdo vám sdělil, že jste v rejstříku, můžete zjistit, ve kterém...
!A! - do těchto rejstříků nemůže nahlížet kdokoli - tedy pozor na ´podvodníky´ poskytující úvěry (nebankovní půjčky apod.), kteří se mohou zavádějící ´informací´ snažit získat závislost případného klienta na svých službách...
doplněno 15.04.12 12:05:A kruciš - druhý odkaz je špatně - opravuji - solus.cz/...
Dozvěděla jsem se to náhodně v supermarketu kde mi nabizeli pl.kartu a na můj dotaz kdo mě dal do registra mě nemohli odpovědět
Hmmm...
Chtít kupovat platební kartu v supermarketu mi přijde zvrhlé... A pokud už se mi ji snaží někdo vnutit, dost nevrle jej posílám do pr-opadliště dějin... Nebo vy jen tak kdekterému ptákovi s plakátem sdělíte rodné číslo? :-O To se časem můžete nadít i jiných překvapení...
Adresy najdete na výše uvedených odkazech, žádost formulujte ve smyslu "chci sdělit, zda existuje - a případně jaký, záznam o mé osobě ve vámi spravovaném rejstříku", je to za poplatek (podrobnosti viz odkazy).
Moc děkuji za odkaz,ale pokud tento papír vypíšu a odešlu kdo mě zaručí ,že se informace o mé osobě dostanou jen pro vyřízení mé záležitosti,máte to už vyzkoušené?
Teď možná nerozumím - žádost o informace není žádostí o úvěr, registry neposkytují úvěrové produkty...
Pokud se dostavíte osobně, musíte prokázat totožnost a výpis je předán jen vám osobně...
Pokud chcete výpis vyřizovat poštou, musíte podpis na žádosti nechat notářsky ověřit a výpis je vám zaslán poštou doporučeně (do vlastních rukou)...
BTW - vše je popsáno na stránkách společností - viz výše...
Upozorňuju že i když sem nějaký dluhy měl tak mi solus i CBCB napsali že tam žádnej záznam o dluhu nemám.
Bankovní i Nebankovní Registr Klientských Informací (BRKI, NRKI) vedených pod http://www.cbcb.cz/ ani Solus ani žádná jiná společnost (pozor na CERD) vám 100% nezajistí všechny informace.
Na vašem místě bych si zkusil víc zjistit o tom kdo (koho zastupoval) vám něco nabízel a pak třeba pokročíme dál.
Nikdy jsem nic neměla na splátky a ani půjčku,jen mám něco málo vybrané v kontokorentu u čes.spořitelny,může to být i tady tímto?Ale proč mě nikdo nad tímto neupozornil ani korenspondencí
Tak to by mohlo bejt ono, ten kontokorent. Zkuste se zeptat v tý spořce, jestli tam někoho znáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.