Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit za co jsem v registru dlužníků

Od: nik* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,nedávno jsem se dozvěděla,že jsem v registru dlužníků a přitom jsem nikdy neměla žádnou půjčku a nikdy jsem nic neslpácela.Nikdy mě nedošel ani dopis,že někomu něco dlužím nechodí mě ani žádné upomínky atd.Nevím ani jak zjistit za co jsem v registru dlužníků.Může mi prosím někdo poradit,jak to zjistit.Vůbec nic nechápu,jak tam můžu být,když jsem si nikdy žádnou půjčku neměla

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

No snad to není CERD... ale za jistých okolností stačí zřejmě i bankovní karta.

mowla*
hodnocení

0x

Pokud jste z Prahy, zajít na CBCB a Solus (dva nejobsáhlejší rejstríky) a nechat si udělat výpis z rejstříku...

Pokud z Prahy nejste a dělalo by vám problém tam zajet, poslat žádost doporučeným dopisem...

lm®

Z Vašeho dotazu mrazí...Napadá mně jedině ztracený = zneužitý občanský průkaz.

nik*
hodnocení

Nikdy jsem jej nestratila a co je pro mě dost zajimavé,že mi nikdy nedošla ani upomínka,že jsem měla něco zaplatit

Mowla, můžete mi prosím vysvětlit co je CBCB a Solus, kde to v Praze je? Jsou to nejobsáhlejší rejstříky, jak píšete. Ale jejich název, je? Děkuji.

mowla*

CBCB - http://www.cbcb.cz/ (zejména banky)

Solus - http://www.cbcb.cz/ (zejména tel. operátoři a splátkové společnosti)

Na těchto stánkách najdete vše - zaměření, adresu, postup pro zjištění informací, pro případné vymazání apod...

doplněno 15.04.12 11:36:

Případně - od toho, kdo vám sdělil, že jste v rejstříku, můžete zjistit, ve kterém...

!A! - do těchto rejstříků nemůže nahlížet kdokoli - tedy pozor na ´podvodníky´ poskytující úvěry (nebankovní půjčky apod.), kteří se mohou zavádějící ´informací´ snažit získat závislost případného klienta na svých službách...

doplněno 15.04.12 12:05:

A kruciš - druhý odkaz je špatně - opravuji - solus.cz/...

nik*
hodnocení

Dozvěděla jsem se to náhodně v supermarketu kde mi nabizeli pl.kartu a na můj dotaz kdo mě dal do registra mě nemohli odpovědět

mowla*

Hmmm...

Chtít kupovat platební kartu v supermarketu mi přijde zvrhlé... A pokud už se mi ji snaží někdo vnutit, dost nevrle jej posílám do pr-opadliště dějin... Nebo vy jen tak kdekterému ptákovi s plakátem sdělíte rodné číslo? :-O To se časem můžete nadít i jiných překvapení...

Adresy najdete na výše uvedených odkazech, žádost formulujte ve smyslu "chci sdělit, zda existuje - a případně jaký, záznam o mé osobě ve vámi spravovaném rejstříku", je to za poplatek (podrobnosti viz odkazy).

nik*
hodnocení

Moc děkuji za odkaz,ale pokud tento papír vypíšu a odešlu kdo mě zaručí ,že se informace o mé osobě dostanou jen pro vyřízení mé záležitosti,máte to už vyzkoušené?

mowla*

Teď možná nerozumím - žádost o informace není žádostí o úvěr, registry neposkytují úvěrové produkty...

Pokud se dostavíte osobně, musíte prokázat totožnost a výpis je předán jen vám osobně...

Pokud chcete výpis vyřizovat poštou, musíte podpis na žádosti nechat notářsky ověřit a výpis je vám zaslán poštou doporučeně (do vlastních rukou)...

BTW - vše je popsáno na stránkách společností - viz výše...

nik*
hodnocení

Z Prahy nejsem a nevíte kdy bych měla poslat tu žádost,vůbec tady v těchto věcech neumím chodit

hodnocení

0x

Upozorňuju že i když sem nějaký dluhy měl tak mi solus i CBCB napsali že tam žádnej záznam o dluhu nemám.

Bankovní i Nebankovní Registr Klientských Informací (BRKI, NRKI) vedených pod http://www.cbcb.cz/ ani Solus ani žádná jiná společnost (pozor na CERD) vám 100% nezajistí všechny informace.

Na vašem místě bych si zkusil víc zjistit o tom kdo (koho zastupoval) vám něco nabízel a pak třeba pokročíme dál.

nik*
hodnocení

Nikdy jsem nic neměla na splátky a ani půjčku,jen mám něco málo vybrané v kontokorentu u čes.spořitelny,může to být i tady tímto?Ale proč mě nikdo nad tímto neupozornil ani korenspondencí

Tak to by mohlo bejt ono, ten kontokorent.*nevi* Zkuste se zeptat v tý spořce, jestli tam někoho znáte.

nik*
hodnocení

Děkuji zkusím to,ale proč mě na to nikdo neupozornil,to nechápu

Bohužel to nedělají (aby na to někoho upozornili).

buss

Ale pochopte, že kdyby upozorňovali, tak kdo si ty karty vezme?

mowla*

Do rejstříků jsou reportovány nejen nesplácené dluhy, ale celkový přehled závazků - půjčky, splátky, kontokorenty... Záznam v restříku nemusí nutně znamenat negativní informaci...

rv*
hodnocení

0x

Asi používáte kreditní kartu, nebo máte hypotéku, nebo ten kontokorent. Prostě něco dlužíte. A když to přestanete splácet, nastanou problémy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]