Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na atopický ekzém?

Od: huaer odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, nemáte někdo nějaký osvědčený recept na atopický ekzém, lupenku? Aby to nebyla chemie, kortikoidy atd. Jsem už zoufalý.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Bohužel. Jediné co bez chemie pomáhá je moře a sluníčko. Na nějaký čas se lupénka sklidní.

punkturtle*

Teď se snad chodí lidé i nechávat ožírat rybičkama, na Václaváku je to na několika místech vidět, ale nezkoušel jsem.

helousek*

Dobrý den, můj syn cca 3. měsíce po narození měl po celém těle i ve vlasech atopický ekzém, a jeden starý pán mi poradil, ať seženu pšeničné otruby z mlýna, kde se mele mouka, je to vlastně odpad z pšenice. A ten pak jsem převářela. Musí se míchat, jinak přetéká, chová se to, jako kdyby jste vařili meltu, pak vývar scedíte a pak se dá v chladu skladovat max. 3 dny. A tím jsem ho omývala celeho, každý druhý den, je pravda, že léčba trvala cca 5 let, a rok co rok to bylo lepší a lepší, až zcela vymizel. Je to přírodní, je to vcelku levné a účinné. A je pravda, že jsem musela vynechat některé dráždivé potraviny, jako je čokoláda apod. Lze vyhledat na internetu. zdraví a mnoho úspěchů přeje heloušek. :)

b

Koupele v odvaru z pšeničných otrub jsou stará a osvědčená metoda přispívající ke zklidnění projevů atopického ekzému, vyléčit ho však nedokáží. Váš syn má štěstí, že patří mezi děti, u nichž ekzém do pěti až šesti let života vymizí. Pokud se tak nestane, další větší šance na zmírnění nebo vymizení je během puberty či krátce po ní. Mnoho nemocných se s ním však potýká celý život.

Používané přípravky mají většinou jen dočasný účinek a po nějaké době je třeba hledat léčebné prostředky nové. Dlouhodobě pomáhá asi opravdu jen moře a slunce - i když se sluníčkem v akutní fázi opatrně, silně podrážděná kůže se špatně opaluje a rovněž při aplikaci některých mastí není vhodné kůži vystavovat slunci. Zásadní je pravidelná životospráva a eliminovat stres (je to dnes vůbec možné?). Přípravky s obsahem výtažků z konopí běžně prodávané v obchodech mě účinky nepřesvědčily, k domácím zdrojům nemám bohužel přístup a tedy ani zkušenost s nimi.

B.

medwed*
hodnocení

0x

Chce to vyzkouset ale je pravda ze more pomaha a hodne a taky konopi nebo marihuana v masti da se koupit bez problemu a neni to chemie jsou to bio vyrobky...

martinaa*

Souhlasím:) Nedávno jsem od známé dostala domácí konopnou mast se sádlem a paráda:) Bohužel už je pryč, mám velkou spotřebu...

monikastejskalova
hodnocení

0x

Sluníčko je jasná volba, ale ekzém se dá alespoň docela dobře zklidnit. Mně pomohla jedna paní tak, že krom občasných malých flíčků o ekzému ani nevím. A bývalo to děsné. Nechci dělat reklamu, zkuste napsat na email eliska.19@centrum.cz - třeba poradí i Vám.

hodnocení

0x

Lupenka, psorka je kamarádka nejvěrnější. Ikdyž vás všichni a všechno opustí, lupenice, mrcha jedna, věrně zůstane. *plac**zed**plac*Mám pustulozní psorku jen na šlapkách a dlaních. A ona se mi, mrcha, z kůže stratila a dala se mi formou psoriatické artritidy do kloubů. To Je věc! Pomoc vlastně žádná, kromě tlumení projevů. *hej*Ale přece jen. Najděte lékaře, který dělá biologickou léčbu. Např.Dr.Kielkowská ve fakultce v Ostravě. A také poguglujte a pohledejte nějaké povídání o biol.léčbě, komu je určená a jak to funguje. Nejsou to bylinky a zaříkávání, ale léčba upravená na tělo špičkovými lékaři, většinou revmatology. Až se ustálí a najdou poměry léků, stojí nějakých 50.000 měsíčně, ale funguje. *jasne* Zadejte si ke strejdovi Gůglovi zadání - forum psoriaza - a koukněte co mnohaletí psoriatici vyzkoušeli. Nebudete muset vynalézat kolečko, když už jednou vynalezeno bylo.;) search.seznam.cz/... štěstí

doplněno 14.04.12 10:46:

Teď to po sobě čtu a vypadá to, že jsem napsala, že vás ta léčba bude stát. Nene, máme pojišťovny. *jasne* A proč revmatologové? Protože je toto onemocnění stejné jako lupča, selhání systému.

sargo*
hodnocení

0x

Máme výborné výsledky se sadou od DrMichaelse - rozdíl je propastný, bez nadsázky. U někoho je účinek rychlejší, v našem pozorovaném případě to chtělo vytrvat několik týdnů a pak bylo skokové zlepšení. Už jsem to vnutila pár známým i na atopák a u všech bez výjimky výrazně k lepšímu. :)

lupenka-lecba.cz/...

hodnocení

0x

Dceři, když byla malá na atopický ekzém pomáhal Měsíčkový pleťový krém od firmy Weleda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]