Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se smířit s nezájmem

Od: klarkaaa odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, jak se vyrovnat s tím, když člověk, kterého mám opravdu moc ráda a který mi zaměstnává myšlenky už hodně dlouho, je ke mně úplně lhostejný. Nebylo to tak pořád, ale poslední dny ten nezájem z něho úplně vyzařuje. Od té doby ani já se nesnažím navazovat nějaký kontakt, protože vím, že by to bylo zbytečné. Ale je těžké se s tím vyrovnat a já se ptám, jak to překonat, protože ta bolest je nesnesitelná. Nejde přímo o vztah, ale o přátelství mezi námi.. Děkuji za rady..

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

poseidon*
hodnocení

2x

Tady asi není žádné jednoduché řešení, u šrámu na duši je to jako s jiným úrazem, bude trvat delší čas, než postupně přestane bolet. Snad se ten proces dá nějak urychlit, chodit mezi lidi, neužírat se, dopřát si něco pěkného.

Četl jsem knížku Partneři a rozchody a v ní autor říká zhruba tolik, že v této situaci nelze toho člověka vyhnat z hlavy, protože je součástí vaší mysli (Vaše druhé Já) a máte přirozeně tendenci s ním mluvit. Je nutné se s jeho fantazijní postavou usmířit, omluvit se jí, neútočit na ni a pak ji nekontaktovat, i když bude ve vaší mysli přítomna. Jedině až se "to" ve vaší mysli utiší, tak ona bude moci zmizet a vy "zapomenete".

raadek*
hodnocení

0x
Jestli to opravdu mezi vámi nefunguje, tak jediným řešením je začít se onomu člověku maximálně vyhýbat. Sejde z očí, sejde z mysli. R.

hodnocení

0x

Klárko, musí tam přece být nějaká příčina. Když třeba někoho 10 let denně potkávám a zdravím, nemohu se najednou zamračit a otočit zády. Něco v tom je. Třeba o Vás měl také zájem, ale vy jste se důvěrně bavila s někým jiným. Nebo Vás potkal zavěšenou do nějakého opravdu jen známého, ale to on nevěděl. Nebo jste si před ním telefonovala s nějakým mužem. Důvodů může být mnoho.

Nejlepší by bylo sebrat odvahu, vždyť ženy nemusí čekat v koutku a čekat, až si pro ně někdo přijde. Pozvala bych dotyčného do kavárny - na kávu, na čaj, na 2 deci vínka. A tam bych si to s ním vyříkala. Že Vám lichotila jeho pozornost, že Vám bylo dobře, že jste tuto pozornost chtěla oplatit a co se stalo, že je najednou nezájem?

Možná Vám to bude znít přidrzle, ale kdo se nezeptá, nic se nedozví. A aspoň pak budete vidět, na čem jste, i když to třeba i zabolí. Přála bych Vám, abyste si to vyříkali, aby se zase udělalo mezi vámi jasno a zasvítilo sluníčko. Blíží se máj - lásky čas!*slunce*Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]