Nejste přihlášen/a.
Ahoj, rad bych se zeptal na vas nazor. S manzelkou jsem jiz 6 let a problem mam, ze mi lze - vicemene jsou to malickosti (ale ne vzdy). Ale pro vzajemnou duveru jsou pro me lzi neprijatelne. Konkretne se ted opiram o dve situace. Je to tak mesic co mi lhala, tak jsem ji rekl, ze tohle nici nas vztah. Rikala, ze mi bude rikat pravdu. No a ted po mesici jsem zjistil znovu, ze mi lze. Nefungoval ji telefon, potreboval jsem se s ni spojit, tak jsem zavolal do prace, ale tam mi rekli, ze je nemocna. A to neni pravda. Kdyz jsem se ji zeptal jak bylo v praci, tak mi rekla, ze doby a zedelala to co vzdy. Rad bych se zeptal, jak byste resili tuto situaci. Nemam pocit, ze ji muzu dal verit.
Zdravím Vás, Pepo. Jakmile se do vztahu vloudí nedůvěra, je to špatné. Určitě není v pořádku to, že Vám žena lže. Proto musí být důvod a o tom byste si s ní měl promluvit. Za lží se většinou skrývá závažný problém a tak na ženu uhoďte, co za tím vězí. Sdělte jí i to, co si o tom myslíte Vy, pěkně na rovinu a upřímně. Třeba to nemusí být Váš případ, ale když si partneři začínají navzájem lhát a tajit před sebou věci, je ve vzduchu cítit nevěra a snad každého toto napadne, jako první důvod. Proč by Vám žena jinak lhala, kdyby nechtěla zakrýt to, co je pravda? Každá lež má své opodstatnění a ne s každým důvodem se musí člověl smířit. Určitě je to na vážný rozhor, jen ona Vám může říct, proč lže maželovi a připravuje se tak o jeho důvěru.
doplněno 13.04.12 16:51:Pepo, zeptejte se jí narovinu, kde byla, když nebyla v práci a lhala tam i Vám. Ono užírat se podezříváním je také na prd. Takže když to člověk nechce tolerovat, rozhovor nepomáhá, je nucen pátrat po příčině sám...
Asi na to půjdu pro vás od lesa, ale měl bych prosím dotaz: vy nelžete absolutně vůbec v ničem?
No, nevím, snad je lepší neměnit se k horšímu, ale spíš se pokusit změnit či "vyměnit" manželku, ne?
Bohužel, lenost a nezodpovědnost dokáží vztah úplně zničit. A k tomu to lhaní. Nebudete to mít jednoduché, byla bych pro zachování rodiny kvůli děcku, ale je-li to pravda, soužití s takovou ženou je těžké, až nemožné.
Vzpomínám si na jedno zalhání, je to už hodně let. Bylo to o víkendu a nějak jsme se s mužem nepohodli. Já popadla kolo a jela si provětrat hlavu do Železných hor. Když jsem se za pár hodin vrátila, ptal se mě, kde jsem byla. Nevím proč, nechtěla jsem přiznat, že jsem lítala na kole po kopcích jako blázen, tak jsem řekla, že jsem byla na kafi u kamarádky X. On řekl: To je zajímavé, já si byl v hospodě pro pivo a kamarádka tam seděla i s manželem. A TY JSI BYLA U NÍ DOMA NA KAFI.
Řekla jsem tedy pravdu, i když dodnes nevím, proč jsem zalhala. Nic špatného jsem nikde neprováděla a přitom to hned prasklo. Od té doby, co řeknu, to platí. Bylo mi tehdy hrozně trapně, tak moc, že jsem si řekla, že nestojí za to lhát. Vaše paní by měla dojít k podobnému názoru. Chce to ji usvědčit ze lži, aby se styděla. Já se tehdy styděla moc a moc...Jaga.
Pepo, napsal jste, že podobný rozhovor se odehrál už před měsícem při podobné příležitosti a nic jste se nedozvěděl - tak teď máte asi pocit, že nemá cenu se ženy ptát, kde byla a proč vám lže, proč v práci oznámila, že je nemocná a přitom není. Ale to děláte chybu - máte jasný důkaz o tom, že lže, proč se jí na to nezeptáte? V klidu, bez zbytečným emocí, ale trvejte na vysvětlení. Na přímou otázku a "důkazy" něco přece odpovědět musí, ne? Pak budete chytřejší - tady těžko najdete odpověď, proč vám žena lže, to ví jen ona.
Žena vám lže, protože nechce poslouchat vaše výčitky a obviňování že je líná. Jestli chcete, aby vám říkala vždy pravdu, nesmíte jí za tu pravdu hubovat!
Zkuste jí pochopit, návrat do zaměstnání po třech letech mateřské bývá složitý. Zkuste její chování usměrňovat jiným způsobem než výčitkami.
Třeba to vůbec nic neznamená. Mohla být u doktora na nějakém vyšetření, a nechce Vás stresovat, dokud nebude mít výsledky. Kdoví co je za tím. Těch normálních důvodů může být. Nechte to zatím plavat.
No, a kdyby čistě... přeci jen... náhodou... Tak nacvičujte před zrcadlem správné nošení parohů. Není to jednoduché je správně nosit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.