Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použítý monitor dechu ne?

Od: pepino82* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěl sem zeptat někdo tvrdí že je lepší když je monitor dechu koupeny nový že nedoporučují kupovat použitý nevíte proč

doplněno 13.04.12 14:19:

tak je to prej:je lepší protože prý když máš po dítěti tak ti pak muže snímat špatně.že tam jsou prý jakési body které jsou naučené na jedno dítě-na dýchaní a zapamatuje si to a pak jak dás na podložku druhé dítě tak to muže vysílat falešně.i ve spytále to říkali.ale když si zjistíš za kolik se to odblokovává tak jak to dělají všude v nemocnicích tak kup klidně použitý

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x

Byla jsem v porodnici, kde melo monitor dechu kazde miminko a urcite nedavali kazdemu diteti fungl novy monitor. A ze tech deti se tam na jeden monitor vystridalo hodne. Sama jsem si domu take koupila pouzity. Myslim, ze prodejci tak trochu obchoduji se strachem rodicu. Prece clovek nebude pro kazde dite kupovat novy monitor za 2000Kc, kdyz ho pouziva jen par mesicu.

pepino82*
hodnocení

ale bohužel je to tak ptal sem se mé známé dělá sestřičku u nedošených dětí a většinou sou monitory dechu stavěny na jedno dítě po té jezdí k nim do nemocnice technik ktery monitory dechu reviduje a kontroluje jde o nějaké body v podložce takže asi tak

Nejsem technik, takže technické podrobnosti neznám. Nicméně k nám na oddělení žádný technik "přelaďovat" podložky nejezdí, prostě ho má jedno mimčo, když odejde, otře se podložka desinfekčními ubrousky a je připravené pro jiné mimčo*nevi*

doplněno 13.04.12 18:34:

Teď jsem namátkou koukla na stránky jednoho výrobce. Ten použité podložky nedoporučuje a jako důvod uvádí, že při nešetrném zacházení může dojít ke snížení citlivosti senzoru nebo oxidaci elektroniky. O nutnosti "přelaďovat" na jiné dítě taky nepíše nic. Takže je v podstatě jako s koupí jakéhokoli jiného použitého zboží, kdy vady z nešetrného zacházení okem nevidíte, ale projevit se mohou.

pepino82*
hodnocení

no a o tom to přesně je já jen citoval co mě řekla kamarádka z nemocnici jak to chodí u nich

řekla mě sama chceš koupit použitý zkus ale nikdo ti nezaručí správnou funkci podložky

měli jsme taky z druhé ruky a fungoval dobře.. resp. asi 3x hulákal a malý vždycky seděl v postýlce a koukal proč to ječí... radši ať houká zbytečně než vůbec... :)

fcgbkh
hodnocení

0x

To vám nakukal prodavač?

Nový má záruku použitý ne, to je jediný rozdíl...

lui*
hodnocení

0x

Solidní výrobce nebo prodejce musí zakázat, používání monitoru dechu po dvou letech, protože je to zdravotnický výrobek, na který se vztahují dost přísné předpisy. U nás to vyrábí jen Jablotron. Bacha na dovozové pajcované "inovované" výrobky z TW. Pokud vím, tak Jablotron Vám udělá přezkoušení jak elektroniky tak samotné podložky. Nejsem si jistý, ale myslím, že to dělá zadarmo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]