Nejste přihlášen/a.
Každou chvíli v médiích proběhne zpráva-reportáž o tom,jak se lidi,hlavně důchodci nechají nachytat při prodejních akcích, kde jim je tvrdě nabízené předražené zboží a nutí je podepsat smlouvy.Moje matka (rovněž v důchodu),dnes sama zažila něco podobného, i když ještě nemohu tvrdit, jestli se jedná podvod jinou formou.V obchodním centru ji odchytlo několik mladých lidí, kteří měli vyhrazené místo pro prezentaci masážního polštáře Relaxfit.Posadili ji do křesla a masírovali.Asi po 15 minutách bylo hotovo a matka uznala,že je to dobrá věc a že by něco takového potřebovala.To byla voda na mlýn a hned, že může vyhrát slevu až o polovinu výrobku(12.000kč),jen ať si vytáhne los, kde může vyhrát 6.000kč .Samozřejmě že vyhrála a může mít polštář za 6tis.Ona jim řekla, že bohužel u sebe tolik peněz nemá, že by musela pro ně domu (15km).Oni na to hned "To není problém, my Vás domu odvezeme".Takže se nechala přemluvit, svezla se prý krásným autem, před domem divadýlko, rozbalili červený koberec, doma zaplatila, podepsala kupní smlouvu a hotovo. Ve smlouvě je psáno, že uhradila 6000kč a druhá polovina byla kryta výhrou z losování (číslo losu uvedeno). Nevím co si o tom mám myslet. Normálně se tento výrobek prodává za cca 10tisíc,oni jej nabízeli za 12,ale i tak tedy ho má za 6tis.Kdyby ji balamutili, že normálně stojí 20 a ona jej může mít levněji když si vytáhne výherní los, tedy pak za 14tis.,tak to je jasnej podvod,ale takhle nevím,co si o tom mám myslet. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Taky mě zaráží, když si to koupila, proč musela podepsat kupní smlouvu, když nejde o splátkový prodej.
..."normálně se prodává"... - no - nabízí se, jestli se za tu cenu skutečně prodá(vá) je otázkou...
BTW - hlavně, jestli jí návštěvníci doma něco neukradli a aby s masažérem byla spokojená...
Jedna připomínka trochu jiného charakteru: takovou věc by normálně mohla do čtrnácti dnů vrátit, ale když si je pozvala domů, tento nárok ztratila.
To ovšem nevypovídá nic o kvalitě zakoupeného výrobku ani o přiměřenosti ceny. Možná případná nadsazená cena, odporující dobrým mravům, by i tak mohla být důvodem k odstoupení od smlouvy, ale je-li taková, to vám nepovím. Podívejte se na firmu a zkuste podle toho najít něco na webu.
doplněno 12.04.12 17:14:Vlastně firmu znáte (viz link), ale přijde mi to dost drahé; těžko říci.
Ne, to není ta firma, to byl jen ilustrační link, o co jde. Před pár minutami jsem s matkou mluvil ohledně jména firmy, firma není, jen jméno.Myslím, že to hovoří za vše,teď nechci,aby to vyznělo jako rasizmus: Robert Balog Na netu je k mání jen ulice,toť vše!
No já původně myslel (podle rubriky "o nás"), že jde o firmu WELMAX TRADE, která je(asi půl rogu) registrovaná v obchodním rejstříku. Ale všiml jsem si jedné zajímavosti: Když se podívám na ten link, tak v návodu je napsáno "přiložíme polštář na krk..." a o kousek dál je varování, "nedoporučujeme přikládat na krk". Tak nějak nevím. (Jinak podnikatelů jménem Robert Balog jsem našel více a o většině z nich bylo údajů povícero.)
Pro některé lidi by bylo i zbytečné dát papír na krk s žádné akce, nic neberu... a opakovat si ne ne ne. Otázka zda je to totožné zboží, jak kvatitní a jejich nákupní cena. To nevíme. Marže není stanovena, ceny jsou smluvní., Marketingové tahy jsou různé, jak prodávat, jak přitáhnout kupce, prostě psychologie.. Pokud nejde o podvod, jde o svobodnou volbu kupce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.