Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinnost řidiče tramvaje

Od: krkovicka* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den.Dá se někde dohledat jaké jsou povinnosti řidiče tramvaje v Praze?Minulý týden jsem posílala maila Dpp a zatím bez odezvy.Jde o to že v tramvaji netopí.Přitom venku je zima a jestli záleží na něm zda topení pustí nebo kdy ho má pustit a v přestupní stanici nechá k tomu ještě na 5minut otevřené dveře na svou kuř pauzu.Pak tam sedíte jak zmrzlý krapnik s nosem co vám div neupadne.Jedna se o noční linky.A jen některé linky v jistým čase.Teď by se to dalo ještě vydržet ale v zimě topil ale zas nechal otevřený dveře.přitom bylo pod nulou.Jak víte dveře se otvírají na dotyk a když někdo pokuřuje venku nemá zase kdo uzavřít tlačítkem dveře v kabině řidiče .děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

killom*
hodnocení

3x

Dobrý den všem. Začneme u krápníku z nosu ten právě vzniká při náhlému teplotnímu "šoku" (rychlá změna teploty okolí). Jako zaměstnanec DPP Vám řeknu to, že tramvaje tak jako autobusy vytápí od +10°C dolů. Problém je uveden i v odkazu, kdy se otevírají dveře každou minutu na zastávce. Nezapomeťe že skoro každý typ tramvaje má jinde topení (T3SU a T3SUCS mají vytápěné sedačky, T6 a KT mají boční topení ve voze 14T a 15T bohužel teď nevím přesně). Jinak u tramvají T3 a T6 (včetně KT) zapíná topení řidič. Novější mají automatiku. Přestupní stanice u tramvají myslíte asi Lazarskou. Tam je přímo POVINNOST nechat otevřené dveře a umožnit přestup cestujícíh. To že si tramvaják dá cigáro Vám může být jedno ;) Je tam cca 7 minut přestupní přestávka. Co se týká dveří, tak tramváci mají jako autobusy čidla na zavírání dveří propojená s OIS (odbavovací informační systém), když dveře zavře, tak se posune zastávka. Pokud to udělá dřív než smí odjet ze zastávky, tak dojde k tomu, že centrální dispečink vidí PŘEDČASNÝ odjezd ze stanice. Dotazy a připomínky akceptuji :D

doplněno 12.04.12 11:59:

Jinak trakce autobusy mají interní směrnice D1/3 tramvaje myslím D1/2 a metro nevím ;)

doplněno 12.04.12 12:03:

Všiml jsem si, že autorka píše o nových tramvajích. Na noční linky se nasazují tramvaje T6A5, které byly vyráběny od první poloviny 80. let do konce 90. let 20.století (zdroj wikipedia)

krkovicka*
hodnocení

Děkuji za vysvětlení.Nemám nic proti tomu když si jde řidič zakouřit.Mnohdy nechá otevřený jen přední dveře ale i tak člověk mrzne.Chválím vyhánění bezdomovců z tramvaje.Jsem svobodná pracující mladá matka a tohle cestovani s něma je dosti nepříjemné.Navíc mi to vadi protože jsem majitelka OC celoroční.Takže když dopravnímu podniku dám ročně pět tisíc,těžce vydřený,tak chci aby se mi taky cestovalo příjemně.
Ano,jedna se o stanici Lazarskou.Nevyznam se v určitých typech tramvaje,ale cestuji stou co má topení z boku u sedadel.
killom*

Zřejmě jsou to krátké a hranaté tramvaje (T6A5) tyto jezdí nejčastěji na nočních já jezdím třeba 57 (jako cestující) apod.

elwis

Dej 5 tisíc ročně do auta a pak zkus cestovat příjemně. Potom si stěžuj, že to stojí za hovno. Bych blil..

hop®
hodnocení

2x

Jj, jeden z věčných problémů, jsou na to nějaké vnitční směrnice, ovšem jejich závaznost a znění je v neznámu...

doplněno 12.04.12 08:56:

*vnitřní...

dpp.cz/...

krkovicka*
hodnocení

Ti vědí jak to obkecat.Pak tam sedíte jak venku na lavičce.Přitom jedu z místa kdy tramvaj už dvacet minut jede z depa a noční linka nemá návaly lidí na zastávkách.Takže jede,nevetra.A vrcholem všeho je ta přestupní stanice.Vůz je nový a vadi to i jiným cestujícím.
I tak děkuji.
hop®

Není zač. Ale myslím, že je pořád o něco lepší trošku zimy, než uzavřená vytopená tramvaj, kde spí pár bezdomovců, zářný příklad je třeba "noční" šestadvacítka, tam se občas kvůli odéru nedalo ani nastoupit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]