Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je normální čekat na smlouvu několik dnů?

Od: pracovnice odpovědí: 13 změna:

Nedávno jsem zde psala, že mě přijali jako pokladní do Penny. Nástup byl domluvený na středu a vedoucí se mi měl ozvat s tím, že se domluvíme na jakou půjdu směnu. Jenomže včera se nic nedělo a když jsem se já ozvala své známé která mi to místo dohodila, tak volala vedoucímu (její brácha) a ten mi asi po dvou hodinách zavolal, že smlouzva ještě není připravená a at počkám až mi zavolá. Tak dneska čekám a zatím pořád nic, přijde mi to dost divný, nejvíc mě štve, že brigádu už jsem kvůli tomu zrušila a zacálovala 350 za vstupní prohlídku. Jestli mě nakonec nevezme, bude to průšvih. Potvrzení o zapalcení prohlídky si ode mě taky nevzal, prý se to dořeší později.O směnách pracovní době, ani o tom co vše práce obnáší mi nic nechtěl říct, a kdybych se já sama nezeptala nic nevím, ani mi na sebe nechtěl dát číslo. myslíte že je tohle normální?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím Vás. Je pravda, že zájem o člověka se projevuje jinak. Ale třeba je jen v časovém presu, smlouvu si dal vyhotovit někým jiným a tam to třeba trochu vázne. Kdyby o Vás nestáli, pak by Vám to jistě řekli na rovinu, s Vámi nepočítají. Vydržte do konce týdne, to by se ozvat měli, když jste se jim připomněla.

doplněno 11.04.12 15:12:

Když Vám to zdůvodnil i svátkem, pak se tomu dá věřit. Myslím si opravdu, že kdyby o novou pracovní sílu nestál, jednal by na rovinu. Tak se nestresujte.

pracovnice
hodnocení

Zravím, no mě to taky přijde, že mě vzal jen proto, že se za mě přimluvila jeho ségra. Je to takovej mladej kluk (33), a asi na své pozici není dlouho, možná to jen nezvládá. Řekl mi, že se to zdrželo kvůli tomu, že v pondělí bylo volno. Tak nevím, bojmím se, že to nevyjde a já vůl jsme kvůli tomu už odešla z brigády. Pokud to nevyjde, jsem bez příjmů.

martinaa*

Mě se to nezdá celé, potvrzení nechtějí, o směnách ani pracovní náplni také nic nechtějí říct... je to podivné:( Aby paní nenaletěla nějakému vykukovi.

Každopádně souhlasím s počkáním do konce týdne, pak bych to už ale řešila sama a rázněji.

pracovnice
hodnocení

No snad né, dohodila mi to jedna moje dobrá známá a vím, že ta by mi nic špatného nedoporučila.

pracovnice
hodnocení

No snad máte pravdu.

ahasver4*
hodnocení

0x

Na otázku odpovídám,že to není normální.Já si zájem o zaměstnance představuji jinak.Ale co Vám zbývá jiného,než čekat?Tak ať to vyjde!:)

doplněno 11.04.12 15:03:

Víte,na to je těžká odpověď...Taková je doba.Já bych Vám to přál aby to vyšlo ale myslím si,že už honem schánějte něco jiného...

pracovnice
hodnocení

No snad ano, byl by to dost průšvih. Asi jsem blbá, když jsem si myslela, že po absolvování vstupní lékařské prohlídky to mám v kapse a odešla z brigády.

pracovnice
hodnocení

Jj budu hledat pořád. Víte, mě už toho nevyšlo tolik, že bych si připadala už jako trouba. No snad jen planý poplach. V úřtárně asi dělají do 16:00 nebo do 17:00 takže do té doby se dnes ještě může ozvat.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pracovní smlouvu vystavuje personální oddělení, které samozřejmě není na prodejně. To znamená, že prodejna musí podklady odeslat a počkat až se jí vrátí schválená připravená smlouva. Pak teprve ji může předložit pracovníkovi. Zdravotní průkaz se pak ukládá na prodejně (je lepší odevzdat věrohodnou kopii a originál si ponechat) a hlavně si schovat účet od doktora, protože po zkušební době ti ho obvykle proplatí.

pracovnice
hodnocení

Ok, tak snad už to nebude dlouho trvat.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Dobry den, necetl jsem puvodni dotaz, ale v Penny se moc neohrivejte a hledejte neco lepsiho. penny je to posledni kam bych poslal nekoho jit delat. uvidite sama. nechci vam ale brat iluze. Vyzkousejte.

A aby to bylo k tematu, nebojte, vase smlouva bude. Jen jim to tam trosku trva. V penny u nas dela vedouci co je skoro o 10 let mladsi nez ten vas, tak se nedivte jak to pak vypada. ;)

pracovnice
hodnocení

Dobrý den, také se mi tam nechce ale nemám na výběr, musím vzít co je. Ovšem hledat budu dál.

vlastik*
hodnocení

0x

Dobrý den.

I já jsem se přihlasil do výběrového řízení na pokladního do Penny. Vybrali mne. Byl jsem moc šťastný, protože to bylo za pět min. 12. Pomalu mi končila podpora..

Též jsem oběhal lékaře, výpis a stálo mně to celkem všechno 700 Kč. Mezitím mně volali další zaměstnavatelé, jako obvykle když se zrovna něco naskytlo a já to musel odmítat s tím, že už práci mám...i když jsem prac. smlouvu stále neměl v ruce. Čekal jsem skoro 14. dní! Nemohl jsem se nikam ani dovolat, nikdo se neozval, nepodal žádné info. Nakonec vše dopadlo dobře, pracuji a jsem moc spokojený. Na to jak se o některých obchodech špatně mluví, tak tady je to naopak. Přeji všem to samé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]