Nejste přihlášen/a.
dejte dohromady těch 20 majitelů aut a ještě další, kteří platili pokutu, spište petici na obec, že jako plátci daní chcete, aby se otázka parkování řešila komplexněji, popište problémy s tím vyhrazeným obsazeným parkovištěm, navrhujte místa na nová parkoviště, spočítejte auta, která stojí okolo Vás, přes den, přes noc, zahlťte úředníky kopou informací, protestujte, dělejte bordel, zaslužte si nová místa na parkování... jinak to asi nepůjde...
doplněno 11.04.12 11:32:Pokud to opravdu vadí tomu psíčkaři, tak mu to vraťte. Kdykoliv po jeho miláčkovi zůstane na trávníku pozdrav, nadávejte jeho pánovi, foťte výtvory toho psa, volejte MP, že ten a ten to a to...
jak se do lesa volá,
No a nebo by se těch 20 majitelů mohlo domluvit, vykoupit městský pozemek a udělat tam soukromé parkoviště. Ale to vyžaduje nějakou aktivitu, daleko lepší je porušovat pravidla a nadávat na lidi kterým to vadí
Hejkale, blesk je tvůj pomalejší brácha. Já než si srovnám myšlenky, tak ty to sem hodíš zformulované daleko líp než já. Připadám si zbytečnej.
Je to tak těžké pochopit, že vy porušujete zákon, kdežto ten váš práskač se dle něj chová? Co kdyby vlastník pozemku chtěl po vás nahradit případnou škodu? Máte-li zahradu, nechte tam parkovat a problém je vyřešen...
Jojo, většinou brečíme, jak policajti za naše peníze z daní nic nedělaj. Ale nedej bože, když začnou oprávněně dělat něco proti nám. K čemu tam ti měšťáci tedy jsou, když zavírají oči nad porušováním zákonů? Není to trošku na hlavu?
Já se s tebou klidně vsadím, že bych to tam vyčistil i od těch tenistů. Ale možná by byli schopni si tam velice rychle to parkování zlegalizovat.
Krkovičko, kdybych tím práskačem byl já, tak mi ve focení stejně nezabráníš. A v ničem jiném taky ne. Dosáhla bys tím jenom toho, že by tam policie byla několikrát denně.
Společensky vystrnadit někoho, kdo jen nechce aby se lidi chovali jako nezpodpovědná "pííp"? Hmm, no v tom případě to musí být zajímavá společnost
Určitě by se našla cesta, jak dotyčného zjistit, ale co dál? Navíc ještě když má dotyčný "hlásič" pravdu.
Myslím, že v Praze (a ještě k tomu vlastně v centru) není přebytek zeleně, a kdyby každý parkoval kde se mu zachce, z té zeleně by brzo nezbylo nic. Buďte ráda, že to není každý den, nebo že nemáte propíchané gumy, na některých sídlištích je to běžný "postih" za podobné parkování.
Vlastně s tím člověkem, který ještě dokáže upřednostnit přírodu nad civilizačními vymoženostmi, docela souhlasím!
Zmínila jste se o Vinohradech, usuzoval jsem proto, že jde o centrum. Ovšem na mém názoru na protizákoné parkování na zeleni to nic nemění. Buď tam neparkujte, nebo parkování zlegalizujte.
Koupil jsem si vrtulník a u baráku nemám heliport. Tak parkuju sousedovi na zahradě, i když se mu to kupodivu moc nelíbí. No co mám dělat jinýho, to jsem si snad ten vrtulník neměl pořizovat?
Nikde jinde se před domem parkovat nedá.
A někde jinde a ne před domem se parkovat dá?
Tohle je totiž hodně oblíbený argument lidí parkujících blbě i u nás..., přitom kdyby ten stěžovatel zaparkovat auto 300-400m od
domu, tak je to legální...na parkovišti...zadarmo..Ovšem neměl by svého plechového krasavce přímo pod oknem..(co nechápu stejně k čemu to někomu je.., pokud tedy není invalida).
Lístečky za stěračem, to máte dobré, pohodička, dokonce to vypadá na žádnou platbu. To tady si zařádí odtahová služba, přednost mají lehčí osobáky (s méně majetnými majiteli), a vždy to vyjde ke 2000Kč a dále přibývá hodnota po dnech za stání. A záznam u policie o pokutu, tak nenápadný při těch nervech s hledáním odtahového parkoviště...že by se dalo veplout do dluhu..Ta policisty objednaná odtahovka jsou menší mafiáni, takoví protivní nařvaní chlapi, co objevili dobrý zdroj výdělku: u laxních majitelů aut. Můžete halekat když vidíte svoje auto nakládat, stejně odjedou...
Klidně ať dávají policajti pokuty i 3000 za špatné parkování. Dnes a denně se dívám ze své kanceláře jak lidé parkují. Jsou líní jako vši popojít a zaparkovat na jiném parkovišti. Parkuje se stylem , že popojíždí po městě a vyřizuje věci. U nás před barákem parkují v zatáčce a na trávníku, přitom o 30 m dál je volné parkoviště. Ne, řidič je debil co musí vidět na své auto z okna a neumí popojít o 10 m dál, to by se chudák unavil. Takže jestli parkujete na zeleni, tak mám tu pokutu přeju. Pronajímáme v kancelářském domě parkoviště. Jsou poloprázdná. Víte proč? Lidi nechtěji utrácet peníze za parkování. Je jim líto těch peněz. Ale za jiné věci peníze dají.
Správně by Vám to neměli sdělit. Policisté dělají svou práci. A "práskač" vlastně plní svou občanskou povinnost hlásit nezákoné chování. Měl byste si uvědomit, že to, že parkujete někde, kde nemáte, je jen a jen Váš problém. Můžete zaparkovat někde úpl ě jinde, jen se holt od auta projdete.
Tu ulici zcela náhodou znám. Bydlel jsem Slávy Horníka. A musím říct že když se tam lidi staraj o předzahrádky udělaj pro zeleň víc než můžou zničit. Jestli ale přijedou policajti sami a dají pokutu tak holt kdo chce kam. Zaráží mě ale jak se tady spousta lidí zastává udavače. Holt to už je taková česká povaha. Mimochodem stačí aby jednou oznámil přestupek který se nestal, budou vám muset zdělit jeho jméno, aby jste se mohla bránit.
Můžu se zeptat, jaká je přesně vaše definice udavače? Naopak to nic nevidět, nic nehlásit, všecchno tolerovat je mnohem nebezpečnější. Může se pak stát, že nikdo "neudá" ani toho "chudáka", který prohodí někomu zápalnou lahev oknem, nebo znásilní děvče v parku. To je samozřejmě extrém, ale kde je ta hranice, že?
Krkovičko, to že zrovna vy nechápete, proč to někomu vadí, neznamená, že ten dotyčný zase ze svého pohledu nemá pravdu. A jsem přesvědčený, že není sám, jenom se prostě odhodlal s tím něco udělat. A možná se mu podaří rozvířit vody tak, že se parkování ve vaší čtvrti konečně začne řešit i na odpovědných místech a v konečném důsledku to bude plus i pro vás.
A jen tak na okraj: je to pár měsíců, co jste se tady sama přiznala k "prásknutí" svých kolegyň. Předpokládám, že ony si také doteď myslí, že o nic nešlo, když běžně hulily v pracovní době a na zakázaných místech léta a nikomu to nevadilo ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.