Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dohoda o provedení práce

Od: inge* odpovědí: 11 změna:

Nastoupila jsem na brigádu k úklidové firmě,s tím že smlouvu podepíšeme později.Mám odpracováno 43 hodin.Jenže chtějí mi dát podepsat smlouvu ode dneška ,s tím že co jsem si vydělala předtím mi dají na ruku.A ta smlouva co mám podepsat se mi zdá podivná,není tam ani kolik dostanu na hodinu.Na internetu jsem četla ,že by to ve smlouvě mělo být uvedeno.Jak se můžu bránit?Bojím se že když to nepodepíšu,nedostanu zaplaceno za odpracovaných 43 hodin.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
hodnocení

2x

V případě dohody o provedení práce musí být výše odměny a podmínky pro její poskytování sjednána přímo v dohodě o provedení práce - viz § 138 ZP!

poiu, domnívám se, že sepíšou pracovní smlouvu.

Dohoda o provedení práce toto musí obsahovat a máte naprostou pravdu:

sbirkazakonu.info/...

business.center.cz/...

poiu*

Omlouvám se, často zde odpovídám na DPP, tak jsem to popletl. *hi*

poiu, omlouváte se asi zbytečně, páč já se domnívám, že jste to pochopil správně, ...DPP asi tazatel opravdu myslí smlouvu DPP, nikoliv řádnou pracovní...

hodnocení

1x

v pracovní smlouvě nemusí být výše platu, to tvoří jiný dokument..

inge*
hodnocení

Takže je to v pořádku když tam bude jen adresa,to se mi zdá málo na smlouvu. A ten druhý dokument by mi měli dát později?

inge, kdo vám sdělil, že to stačí jen adresa? Platový výměr je další dokument, jako třeba dohoda o hmotné zodpovědnosti...

prace.cz/...

fidonet*

zákon 262 hovoří jasně: při zahájení prac.poměru: den, druh práce a místo práce. ostatní dokumenty později. Mimojiné ustní smlouva je taky smlouva, vyhrála byste to u soudu. Jen výpověd musí být písemná. Ale pochybuji, že to potáhnete k soudu ...

ahasver4*
hodnocení

0x

Nemusí ale mělo by to tam být.Já bych smlouvu,kde to není uvedeno,nepodepsal.Ale to už je na Vás.A to riziko nevyplacené mzdy?To,bohužel,je dnes běžné.

uska*
hodnocení

0x

Pokud vám nabízí jen minimální mzdu, tak smlouvu podepište, méně vám i bez uvedeného platu nemohou dát.

inge*
hodnocení

No právě že mi slíbily 68 kč na hodinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]