Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychologie a typi lidé, jak na ně

Od: aman74 odpovědí: 3 změna:

Ahoj, můj dotaz bude zajímavý, a nevím jestli je na to rada.

Jedná se spíše o to jak byjste se zachovaly přímo Vy.

Jedná se o práci, vpráci pracujeme lehce jako tým, tým se tomu říci nedá jelikož se jedná o skupinu 10 lidů v různým věku od 18 do 65 let, ale řekněme tomu podobě.

Vpráci se snažím chovat a být svůj, na nic si nehrát i když to vpráci je děs.Lidé jsou hodně náladový, výroba je velká a pracujeme 12.hod směny, žádná sranda pracuji v pekárně.

Co mně vadí je spolupracovník řélek,e ,i třeba aleš s kterým musím pracovně komunikovat, jedná se o člověka kterému je 30.let a neustálě se baví hlavně se staršími ženami a neustálě řeší problémy jak mu to doma neklape, jak by rád doma měl klidný vztah se svou přítelkyní, jak by rád s ní měl dítě ale jak to nejde, je to ten typ člověka kteráý kouká na samé reality show, ordinace, ulice, výměna manželek, pořád na televizi a vní program love... Problém je v tom že to každému neustále cpe a má nervozní náladu, já s ním komunikovat musím a to kvůli práci, do naší party se přidal jelikož z druhé party ho vyměnily, dělal tam problémy.

Bohužel se hodně zkamarádil s našim předákem teda vedoucím směny a to je problém, vždycky jsem se docela mohl s vedoucím a náš vztah tedy pracovní vztah bvyl bezproblémový, ale od odby co se zkamarádil s alešem a já se s alešem moc neumím tak pracovní vztah klesl na nulu a to mezi mnou a předákem, tím že honza za zádamy každého drbe a každého pomlouvá, asi o tom neví ale vyžívá se v tom je to takový trdlo, nevysvětlíte to mu.

Ke mně, do práce přijdu ale protože to je práce ve fabrice tak to beru s nadhledem, každý tam pracovat nevydrží práce je pracná a ikdyž se to nezdá práce je dost.

Jsem sám sebou, každý ví že práci mám na háku to znamená nedělám si s ničím starosti a jsem až přehnaný optimista, jiný se stresují a jsou vzeteklý a já si z tohjo nc nedělám, pokud mně někdo vynadá ještě se na něj usměji.

Potřebuji poradit jak se mám zachovat co nejlépe k alešovi, je to přesně ten typ zajímavého člověka pracovat s ním musím ale nemusím se sním, chci se poradit jak se mám chovat aby proti mě nic neměl, a nikdě mně nedrbal, nedělal si ze mně srandu a nepomlouval mně.Dále chci poradit jak napravit vztah s vedoucím a to předákem, protože tím že mně aleš drbal teď je na mně předák docela vyjetej a vytočenej, prostě jakmile může a má proč tak mně vymete a naštve se na mně.

Byl za mnou dokonce kvůli zodpovednosti jestli mi něco řiká samostatnost?Řekl jsem mu že mi již vpráci nic neřiká samostatnost a že mi již ani nic neřiká šéf, že se tam pomalu již neorientuji v ničem.

Jinak samostatná dokážu být, jsem vyučený kuchař byl jsem na horách jako šéfkuchař, ale z hor odjel, jsem mladý je mi 20 let a vypádám pokud mně poznáte 3.dny jako naprostý debil který nic neumí, pomaleji se učím ale jsem chytřejší než vypadám, proto si ze mně honza střílí.

Pokud mně poradíte jak napravit vztahy a jednat buudu rád.Jinak se nebojím vyjádřit svůj názor a za kýmkoliv zajít a říici mi muj problém co mi vadí, prostě říci to dotyčnéímu do očí.

Uvítám tedy rady děkuji.Aman 74

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liwilterhage*
hodnocení

0x

Zdravím,

podle toho co jsem si přečetla a co preferujuji v chování píši svůj názor a radu. Co se týče Aleše - v mém okolí se také vyskytují lidé, kteří se chovají podobným způsobem a domnívám se, že například takové pomluvy ohledně mé osobnosti se u nich běžně vyskytují. Otázka je zda stojíš o lepší vztah s Alešem a nebo je pro tebe lepší a cennější míti dobré vztahy s ostatními - samozřejmě zde nehovořím o všech - je to jako ve třídě nebo na pracovišti - vždycky nemůžeme mít ideální vztah se všemi lidmi.

Já osobně tyto pomluvy od těchto lidí neřeším - neboť jsem obklopena naštěstí lidmi, kteří pokud mají pochybnost a neví určitě zda to či ono je o mně pravda - zeptají se a já jim to objasním. A navíc zastávám názor, že jestli lidé chtějí tim blábolům věřit a věřím jim - co s tím nadělám? Je to hlavně jejich mínus, že se bojí zjistit jaká je pravda.

Asi bych se Aleše nesnažila moc řešit, hlavně se tím pořád nezabývat - pokud to jde. Pravděpodobně postupně uškodíš sám sobě. Ale pokud to již překročilo určitou mez - možná by neuškodilo si o něm promluvit o ostatními .- například někdy to s ostatními jemně a pozvolna nakousnout.

Problém bych viděla v tom zhoršeném vztahu s vedoucím - pokud jste před tím měli dobrý pracovní vztah, nechce se mi věřit, že by se nedal zlepšit a že se tak zhoršil jen kvůli nějakému člověku. Určitě bych se za vedoucím stavila a pokusila si s ním o tom promuvit. Co se změnilo ve našem pracovním vztahu.

Píši jen to, co mě momentálně k tvému problému napadlo :)

Mnoho úspěchu

doplněno 10.04.12 20:52:

jen doplňuji zapomněla jsem napsat do posledního odstavce k jedno důležité slovo k: Co se změnilo na našem pracovním vztahu a proč? :)

hodnocení

0x

Ahoj. Budu k Vám naprosto otevřená. Nejdřív píšete, že Vám vadí Váš spolupracovník, lehce ho pomluvíte a o kousek dál píšete, že je to zajímavý tip člověka a chcete poradit, jak mu co nejlépe lézt do zadku. Abyste s ním co nejlépe vycházel, aby Vás nepomlouval a abyste se opět spřátelil s předákem. Neděláte si s ničím starosti, jste sám sebou, samostatnost Vám nic neříká, v práci se již neorientujete v ničem. Sebevědomí Vám zřejmě nechybí, ale možná, že je až moc přehnané. Cítím ten problém spíš ve Vás. Možná trochu žárlivosti na kolegu, že si rozumí s předákem více než Vy. Chcete být u obou oblíbený a to je chyba. Já bych Vám poradila hledět si poctivě své práce, o drby se nestarat a zodpovědně si práci odvádět. Komunikovat s každým slušně a jinak pomluvy a hloupé řeči ignorovat. Určitě bych neusilovala o něčí přízeň jen proto, abych se mu zavděčila, když roznáší pomluvy a lezla někomu do zadku, když ho zrovna nemusím. Na pomluvy ještě nikdo neumřel a je to ubohost toho, kdo pomluvy roznáší a šíří. Když se nebojíte dotyčnému leccos říci do očí, pak mu řekněte právě to, že je ubožák, když nedokáže říkat věci na rovinu do očí a respektovat druhého. A takový člověk Vám nestojí za to, abyste mu věnoval pozornost. A pokud se Váš předák nechá ovlivnit pomluvami, pak je to jeho problém a také bych neměla potřebu lézt mu do zadku. Prostě takových lidí je nejlepší si nevšímat a držet si je od těla a chovat se tak, aby k pomluvám neměli důvod. Ale Vy chcete pravý opak. Být s nimi za dobře. Tak to jedině to podlézání, pomlouvání druhých a přebírání jejich názorů, aby Vás začali brát mezi sebe. Vyberte si, co Vám bude více vyhovovat. Já bych si zachovala odstup a svojí hrdost. Ale tohle je Vaše situace a je to tedy jen na Vás. To je můj názor. Jak s ním naložíte, je jen na Vás. Přeji hodně štěstí.

fran
hodnocení

0x

Každá rada drahá, jedině: vydržet. Ten mluvka - kolega může být buď lehce hloupý, ale spíš hůře: manipulativní osobnost. Mám takovou kolegyni, koníčkem takové osoby je rozeštvávat kolektiv, pro vlastní prospěch, likviduje konkurenci lehce neférově a unavuje a unavuje...Slabší šéf raději prchne. Věřte, že všude se jeden/jedna najde. Utéct nelze, jen co nejnenápadněji blbé nálady/nápady/řeči takové osoby ignorovat. Sebevědomí na takovou osobnost působí jako červený hadr na býka (v coridě). To je asi to, co se musí mladý člověk v práci naučit: rozlišovat VČAS charaktery.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]