Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
opět se na uživatele tohoto portálu obracím, tentokrát s dotazem mého dědy.
Má už delší chvíli problémy se žlučníkem, od operace, kdy mu odstranili ledvinu s nádorem. Jak se mu tam vrtali, tak mu prý uvolnili kameny. Požádal mě, at se mu pokusím zjistit, jaký by byl příplatek, pokud by chtěl odstranění žlučníku provést laparoskopicky, nestojí už o další dlouhé jizvy.
Děkuji Vám za reakce
Dobrý den,
Dnes je již většinou žlučník odstraňuje laparoskopicky. Mohu se zeptat, do jaké by šel nemocnice? Možná bych Vám to mohl říct stoprocentně, jestli ji znám.
To nevím. Asi se to nedá odvozovat od toho, že ledvinu mu vzali v Masarykově onkologickém ústavu- "Na žluťáku".
Záleží vždy na tom, v jaké nemocnici se operace uskuteční. Je už ale pravidlem, že se automaticky přistupuje k laparoskopické operaci. Děda bude mít tři jizvy a z toho jednu v pupíku. Za tři dny cca už by mohl být po operaci doma. Tohle mu vyřiďte.
Platí to i v případě, že je děda trochu "kulatější"? Asi tak 120 kg.
Jen uvažuji, jestli by pro ně velká vrstva tuku nebyla u laparoskopie překážkou.
Každopádně děkuji za odpovědi
Jestli má děda i 12 centimetrů, tak ne No, a jestli ne, tak na to Vám nedokážu odpovědět, ale odhaduju, že to také půjde bez problému. Nikdy jsem s pacientem, který by vážil tolik a měl laparoskopicky operovaný žlučník nesetkal, ale s obézními lidmi po jiných obdobných operacích ano a toho soudím, že by to mělo jít. Jen to nebude pro lékaře problém. Jako vždy u každé operace pacientů s nadváhou. Takže ať děda shodí co nejvíc, než nastoupí do nemocnice!
Takže ještě jednou, mělo by to jít
Ještě loni to bylo běžné, že se operoval žlučník často laparoskopicky. Ale po schválení nadstandartní péče v nemocnici si myslím, že se něco platí za laparoskopii. Myslím, že jsem to někde četla, ale podrobnosti nevím, zjistěte si víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.