Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat,mám částečný invalidní důchod a chtěla bych jít do předčasného starobního důchodu.Jsem narozena 26.3.1956.Mám dvě děti.Jak se důchod vypočítává-popřípadě o kolik peněz bych přišla,kdybych šla takle brzy?Děkuji za odpovědi hezký den
Všeobecně se zvyšuje důchod tím, JAK DLOUHO pracujete, až na druhém místě KOLIK vyděláváte. Takže byste mohla přijít o dost.
Vám vznikne nárok na starobní důchod 26. července 2016. Možnost odchodu do předčasného důchodu máte až od 26. července 2013.
Zdali byste šla do předčasného důchodu dříve o 3 roky, tak se vám procentní sazba výměry důchodu sníží asi o 16 procentních bodů. Takže se podívejte na váš výměr důchodu a přepočtěte si výši důchodu s procentní sazbou sníženou o 16 procentních bodů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.