Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, potřeboval bych poradit.. Nastoupil, jsem na brigádu(mně je 16) a tam jsem potkal, jednu krásnou a hodnou dívku. Jenže jí je 18, tedy až 11.dubna, ale berme, že jí je 18. Jsme od sebe tedy 2 roky. Známe se něco kolem dvou týdnů a já se do ní poměrně hodně zakoukal. Mám ji rád, a rád bych s ní byl. Dnes, jsme se o tom bavili, a řekla mi jednu takovou zajímavou větu.. řekla mi, že už jsme ,,velký" a ty dva měsíce normálně ručičky pusinky a tak a potom prostě postel. Jako jasně, já to chápu, a nic proti tomu nemám. Ale chci se zeptat, co vy byste dělali, jestli byste šli kdyby Vám bylo 16 a dívce 18 do vztahu s ní. Jinak, se mě ptejte na co chcete a já odpovím, nevím totiž co dál napsat. Ale ještě bych asi chtěl říct... jo řeknu to.. jsem panic, takže asi víte, že ta postel mě láká, ale nevím, co a jak a jestli vůbec mi to s ní vyjde, ale zase to beru tak, že je zkušenější a ví co dělat. Moc vám, děkuji za rady a omlouvám, se, že Vás zatěžuji se svými problémy. Zef
Ahoj, tohle je hrozně individuální. Ale dva roky, to není tak hrozné. Vlastně mám dvě kámošky - jedna má kluka o dva roky mladšího (a to jsou spolu tři a půl roku), jedna o dva roky staršího (a jsou spolu čtyři roky...) a to nám je prosím 19. Takže jestli si spolu rozumíte a věříte, že ten vztah má budoucnost, nebojte se do toho jít. Ani se stejně starou holku nemáte záruku, že vám to vyjde... Ono se říká, že holky jsou vyspělejší dřív, ale o to lépe se s nima většinou dají problémy v klidu probrat.
Jestli už chcete sex, musíte vědět sám. máte právo říct, že ještě nechcete. A jestli chcete... pak není co řešit a zkušená holka může být výhodou. Ono i kdybyste už sex měl s jinou, tak si troufám říct, že s novou je to jako znovu poprvé. Ona má zkušenosti, ale nemá zaručeno, že na vás to bude fungovat stejně jako na jejího bývalého. Klidně se jí svěřte (předokládám, že v ní máte důvěru) a proberte s ní své obavy, holky jsou tomu přístupné. A nebo si zahrajte hru na učitelku a studenta.
Držímpalce
Akorát jak říkáte... dva měsíce ručičky a pusinky a potom postel... to záleží. Je dobré, že na rovinu sdělila svoje očekávání, ale kdo ví, třeba si ty líbánky prodloužíte To se těžko plánuje.
Ano, ano a ještě jednou ano. Ten rozdíl nic neznamená. Ale nechápu tu kalkulaci, ať ze strany dámy či pána, že postel po dvou měsících. Ta kalkulace je asi nezdravá (po všech stránkách), bez ohledu na to, zda jde o dvacetileté nebo padesátileté partnery. Tím vůbec nechci říci, že se mi nelíbí ty dva měsíce, ale je mi proti srsti, že si to ti dva tak naplánují.
To všechno se má stát spontánně a ze skutečené lásky, nikoli podle harmonogramu. Vím, že jsem až staromodní - ale že bych v mládí jako šestnáctiletý si plánoval jak po dvou měsících kratičké známosti budu sdílet postel se spřízněnou duší, to mi hlava nebere. Inu jiná doba, ale přece.
Ale to, že dnes jsou mladí otevření a nebojí se svěřit a poradit se svými myšlenkami, je dobré, krásné a záviděníhodné.
Ale jinak, mladý muži, stát se to může a může to být krásné a třebas to bude fungovat tak dlouho dokud vás smrt nerozdělí. Ale ta kalkulace, to mi nepasuje. Spíš mi chybí kalkulace společenská a existenční (peněz bude stále méně a méně, jak a z čeho budete žít ... jak dlouho ...).
Tak hodně zdaru a hlavně štěstí oběma.
Já vůbec nechápu, co tady řešíte. Je to jakobyste se ptal, zda máte jít koupi kvasnice na svatební koláč. :D Osud vám naservíroval pár krásných chvilek a jen hlupák odmítá něco hezkého a milého, když to nikomu neubližuje. Udělejte si doma oltáříček a poděkujte osudu, že vám dává příležitost být šťastný a zažít něco krásného.
Ahoj,mluvi z tebe nejistota.neboj a nech vsem vecem volny prubeh.Vzdyt nemusi byt zkusena i v 18,takze se budete ucit zajemne.no a ikdyby,prece jen mela o jednu zkusenost navic,tak je to jen dobre ne?Nemysli hned na potupu,zavani to trochu jesitnosti,nebo ze si moc neveris?Kdyz te bude chtit,tak bude jiste trpeliva.Navic devcata berou sexualitu jinak nez panove.takze bez obav,vsechno je jednou poprve.
Dobrý večer. S rozdílem dvou let si nedělejte starosti. Důležité je, zda si rozumíte a zda je pro vás vše vzájemné. Ono to nechce nic uspěchat, ani plánovat. Chce to narovinu spolu kominikovat a nechat se vést citem. Pokud se budete mít rádi, překonáte každou překážku. Pro každého to bylo jednou poprvé, tak se toho nebojte. A hlavně, až ta pravá chvíle k milování nastane, nezapome%nte na opatrnost a zodpovědnost. Džím palce, ať vám ten vztah vydrží a to ostatní ať je pro vás, pro oba dva, krásné...
Omluva za překlepy.
Můj názor je, že pokud si rozumíte a ani jednomu z vás věkový rozdíl nevadí, je to jen a jen vaše věc. Klidně s ní choď... a uvidíš. Když s ní budeš chtít být, buď s ní, když ne, tak ne.
Bylo by asi naivní očekávat (i když život občas překvapí), že spolu budete do konce života, ale proč si odpírat něco pěkného, co mezi vámi je, kvůli nějakým číslům, jako je datum narození?
Jediné, čeho bych se bála a co možná časem bude problém je to, že bych čekala, že do ní začnou její přáteé rýt, že má zajíčka. Uvidíte, jak to bude zvládat.
A co se postele týče... první sex je určitě zážitek, který by se neměl podcenit. Jdi do toho jen tehdy, když si tím budeš na sto procent jistý, že to chceš teď, takhle a s touhle osobou. Pokud to bude tahle slečna... proč ne
Ještě podotýkám, že jediné, co se mi nezdá, je věta slečny "sex po dvou měsících". Netvrdím že je to brzo, netvrdím že je to pozdě, tvrdím jen, že tyhle věci se nedají předem vypočítat. Mělo by to přijít tak, že to vyplyne z nálady, okamžiku, z nějakého vztahu, který se nějak buduje... ne že se kouknete do kalednáře a řeknete si "Da měsíce? Tak trenky dolů!" To mi přijde zvláštní a rozhodně bych se nad tím, být tebou, hodně zamyslela. Proč to tak vnímá ta slečna? Proč to říká? Říká tohle někdo, kdo má rád?
Jednu radu Ti dám: Pokud nevíš, tak do toho nechoď. A nejhloupější způsob je si ověřovat své pocity na internetu. Jsou to jen Tvé city a Tvé prožitky. Mimo jiné, mě být 16 a chtít sex, tak neváhám a jdu do toho. První sex je to co prožiješ jen jednou. Pokud po ní toužíš, tak to neobkecávej. Něco jiného je první sex u dívky, ale vždy platí " pokud chce a touží, a cítí zalíbení, tak není nad čím váhat" ( otazku věku, tradic teď tady neřeším - ono poprvé po svadbě je největší kravina. Ono není nad to po svadbě zjistit, jak se mi sex s dotyčným hnusí, nebo že třeba zjistí, že je homosexuální, atd atd )
Mám spíše pocit, že si chceš jen zde pokecat o sexu, než nějaký prožít.
p.s. to je jako bych se já tady ptal zda mám být nevěrný své ženě se svou sousedkou. Je to jen můj pocit, můj život, mé rozhodnutí, má budoucnost, moje emoce, moje empatie a sociální vztahy s okolím, a pokecat si o tom s anonymními lidmi na netu mi rozhodně nemohou přinést užitek. Protože 100 lidí = 100 názorů a žadný (!) 100% správný, neboť co je sprvávné není otázkou cti, morálky, ale pohledu na věc.
Takže, chceš sex .. tak hrr na to. Chceš odpověď zda Ti to vydrží s touto partnerkou do konce života? Na to neexistuje odpověď jen statistické předpoklady.
p.s.s. osobně moc nevěřím, že by 18 letá holka si plánovala, že se s Tebou vyspí za měsíc nebo dva. Chápal bych po svatbě, Tvych 18, ale jejich 18, když jsi mladší v jejim životě nic nezmění ...
Dobrý den,
není to tak, že bych řešil otázku sexu, to v žádném případě, já spíš řeším otázku, zda si počkat na to co mi řekne, jestli se mnou chce být a nebo jestli ne. Jestli ne, tak to celkem i budu chápat. Ale jestli mi řekne, že by do vztahu se mnou šla, tak věřte, že bych byl ten nejšťastnější kluk na světě, protože ona je opravdu výjimečná.
Neni hezci zatim flirtovat,poznavat se a pockat si treba na nejake vzplanuti vzajemne,pokud prijde?Nech vecem volny prubeh a jako muz bud trochu iniciativni,treba ceka na nejakou prochazku ci rande kam ji pozves.ale neumim si dost dobre predstavit,aby divka rekla,tak j,ja do toho jdu,budem spolu chodit ,jo?Asi to trochu patri k tvemu veku.ver ze nekdy je lepsi ,kdyz si ti dva nemusi rict nic a oba vedi jak to je.ale to vse te teprve ceka.
Když jsme se do sebe s přítelem zakoukali, bylo mi 22 a jemu necelých 18. Zatím to klape bezvadně, takže jestli jste si padli do oka, věk neřeš.
A panictví vůbec, nikde není psané, že spolu musíte hned spát, a pokud je to fajn holka, rozhodně se nebude smát nebo tak něco. A může tě naučit různé fígle
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.