Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dělají před operací automaticky test na HIV

Od: zita odpovědí: 7 změna:

Dělají před operací automaticky test na HIV a žloutenku?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Nedělají, pouze pokud patříte mezi evidované rizikové skupiny nebo na vlastní žádost.

jabraka*
hodnocení

0x

Zřejmě záleží také o jakou operaci jde.Já mám absolvovat:

KO+dif.,BWR.,HbSAg.,FW., moč a sedimenty. ,EKG .Biochemie krve.Většinu nemám zdání,co to znamená.

JABRAKA

cobrak*

Ahoj, tak aby ses nebál, tak Ti to osvětlím ;)

Ko = krevní obraz (hladina bílých krvinek, červených krvinek atd.)

BWR = test na syfilis

HbSAg = žloutenka

FW - sedimentace (postupné sesedání složek v krvi, podle kterého se zjistí, zda je v těle zánět)

Moč je jasná :)

EKG taky

Biochemie krve je jen název žádanky, kam se posílá ten krevní obraz a tak ;)

limetka*
hodnocení

0x

Nedělají, dělá se hlavně srážlivost krve. Preventivně se za rizikového pokládá každý a tomu odpovídají i postupy a manipulace při operacích.

hodnocení

0x

V Praze na Homolce na od.gynekologie ano .)byla jsem s tím seznámena.) a nejsem riziková skupina .))

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den, bohužel se nedělají a nesmí dělat. Bohužel říkám proto, protože v nemocnici musíme ke každému pacientovi přistupovat jako k potencionálně pozitivnímu na HIV a on když je pozitivní, nemá ze zákona povinnost nám to říct. Bohužel je to smutná praxe a znám případy, kdy to vyplavalo na povrch po nějaké době a dané osoby, které s tímto pacientem přišli do kontaktu, žili tři měsíce do výsledků testů v obavách...Se žloutenkou je to myslím to samé, ale nejsem si stoprocentně jistý. Může se udělat ovšem test na syfilis bez vědomí pacienta.

Nwn jak dnes a jak v civilní nemocnici.V minulosti ve vojenské nemocnici mi bylo řečeno že při každé hospitalizaci (pkd dělají odběry krve) se automaticky dělá žloutenky a syfilis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]