Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na majetek při rozchodu

Od: maj* odpovědí: 10 změna:

Jsem se svým přítelem 5 let,ale budeme se rozcházet.Před třemi lety jsem koupila malý domek na který jsem si brala hypotéku.Přítel mi dělá ručitele.Majitelkou jsem ovšem já,což je zapsáno i na katastru nemovitostí.Přítel tvrdí, že bude požadovat vyplacení z půlky domu.Myslím,že nemá nárok, poněvadž nejsme manželé a myslím, že na to nemá ani vliv to,že dělá ručitele.O ostatní majetek se rozdělíme, jen ten dům je problém.Neví někdo jak to je nebo mám raději zajít za právníkem díky moc.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Maj, odpověděla jste si sama. Vy jste si koupila malý domek, Vy jste si vzala hypotéku, Vy jste majitelka domku. Pokud hypotéku splácíte bez pomoci přítele, pak fakt, že Vám dělá ručitele mu na nemovitost nedává žádné právo.

eva900*
hodnocení

1x

Ano, je to vaše hypotéka, Vy jste zapsána v katastru jako majitelka, takže dům je pouze Váš a přítel nemá proto nejmenší právo si na něj dělat nárok, ani na jeho část. Naopak v jeho případě bych si takto nevyskakovala, zřejmě si neuvědomuje, že pokud byste přestala z nějakého důvodu splácet hypotéku, musel by platit on, neboť Vám dělá ručitele a ani v tomto případě by na dům neměl nárok.

amadeus*
hodnocení

1x

No... pokud neprokáže, že na hypotéku platil on (výpisy z účtu, atd), pak nemá šanci. V opačném případě určitou šanci má.

figurek*
hodnocení

0x

tak tak, dobré rady jsou tady nahoře. A já bych za sebe ještě dodal, nenechte se ničím a nikým tlačit ke zdi. Co je pevně namontované na vašem domku, to je prostě vaše bez diskuze.

polinek*
hodnocení

0x

,,co jste si koupili za spol peníz je napůl a na jiné ať se jenom dívá chytrulín ,,takových by se našlo §

lui*
hodnocení

0x

Po právu asi nárok nemá, ale: Pokud přispíval na společnou domácnost, tak Vám defacto pomáhal splácet i tu hypotéku. Morální nárok by tu nějaký byl. Ale co s ním teď že?

Jako kudlanka nábožná. Samce využít a pak kopnout do ... Ještě, že ho nesežerete.

lui, nebuďte protiva! Nevíte proč k celé situaci došlo! *stop* Nemusí to být: Podle sebe soudím tebe.

lolaprasatkova

Ale co on sice příspival na domácnost? On bydlel ze peníze a to se vám nezdá v pořádku? Náklady na bydlení nejsou dnes malé. A zadarmo může bydlet u maminky jestli mu to bude trpět. To jsem hnusná, ale je to tak *cert*

polinek*

on asi jedl vzduch? Je snad jasné,že to byla jeho povinnost. Ale já bych do toho nešla pouze s přítelem.

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Vážená slečno, dům je váš. On měl mít u odvahu jako vy a měl se zadlužit. Jste ženská a zasloužíte si za tento čin uznání ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]