Nejste přihlášen/a.
Našel jsem zde téma,kde se tazatel ptal na účel pojištění a problémy s ním.Toto téma je již uzavřené, mě by proto zajímalo, jestli je možné takovéto pojištění např. po 2-3 letech (z 8) ukončit?!
Není problém kdykoliv ukončit. Obyčejně následuje smluvní pokuta za nedodržebí termínu. Mělo by to být ve smlouvě.
Ve všeobecných podmínkách jsem našel, že Zánik pojištění vznikne mimo jiné: - výpovědí,- odstoupením od pojištění, nebo - nezaplacením pojistného. Nikde jsem se o pokutě nedočetl. To mi přijde nelogické, to je snad jako bych zrušil jakoukoli pojistku a měl platit nějakou sankci. To bych spíš viděl logické u předčasného splacení úvěru.
Ukončete to jako jinou pojistku, nejlépe výpovědí min. 6 týdnů před výročním dnem. Pokuta je nesmysl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.