Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď ze strany zaměstnance

Od: dvh* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Mám dotaz ohledně výpovědi dy zaměstnanec podá výpověď za porušování praovních podmínek ze strany zaměstnavatele. Když zaměstnanec podá takovou výpověď tak mu jí zaměstnavatel přece nepodepíše. To by se sám přiznal k tomu, že dělá něco špatně. Nebo jak to funguje? Stačí podat jen výpověď a vysvětlit to na úřadu práce? Musí zaměstnanec dodržet stanovenou výpovědní lhůtu i když zaměstnavatel porušuje bezpečnost práce a zákoník?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

určitě zákoník práce neumožňuje z tohoto důvodu podávat výpověď zaměstnanci. pouze, pokud by vám zaměstnavatel byl v prodlení s výplatou mzdy...

a to, že zaměstnavatel něco porušuje si myslíte vy. nebo o tom někdo rozhodl? inspektorát práce, inspektorát bezpečnosti práce, hygiena nebo soud?

poiu*
hodnocení

0x

Dobrý den, zaměstnanec může dát zaměstnavateli výpověď z jakéhokoli důvodu nebo bez uvedení důvodu. Zaměstnavatel musí potvrdit, že ji převzal (pokud je předávána osobně). Žádný jeho souhlas není potřeba.

Vám se ale asi jedná o to, abyste neměl sníženou podporu v nezaměstnanosti, že? O vážnosti důvodu výpovědi rozhoduje ÚP, takže byste se musel na něho obrátit a zeptat se, jakým způsobem doložit, že zaměstnavatel porušuje Vaše práva (jestli to je vůbec možné).

dvh*
hodnocení

Ono nejde o mě. Ale tady v ulici je jedna firma, která nedodržuje třeba bezpečnost práce. Zaměstnanci dělají s chemikáliemi a nemají žádné ochrané pomůcky. Byť je tam mají mít. Nebo je nutí k tomu aby souhlasili s minimální mzdou a zbytek jim byl vyplácen na ruku. Jenže to, co ušetří na daních si z větší části sebere zaměstnavatel. Nedostávají výplatní pásky a co více tak tam panuje i šikana. Mají tam zaměstnance, který obtěžuje ostatní a nejvíce jednoho slabšího jedince. Ten si již několikrát stěžoval, že se mu to nelíbí svému zaměstnavateli ale ten mu dal jasně najevo, že ho to nezajímá i když u těch provokací prý byl. Jediné, co jsem tomu dotyčnému mohl poradit bylo ať jde pryč ale zajímalo mě jak se vlastně může bránit.

poiu*

Podat podnět na inspektorát práce, případně informovat hygienickou stanici!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]