Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úřad práce a DPP

Od: joe50 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, mám dotaz ohledně dohody o provedení práce. Jsem na ÚP a dejme tomu,že bych dělal na DPP, ale vydělal si každý měsíc jinak (někdy pod 4000 Kč, jindy nad 4000 Kč), nejde o stálou pracovní dobu! Samozřejmě, že to na ÚP nahlásím, ale jak to bude? Budu stále vedený na ÚP, vyřazený nebo to vůbec nepůjde? A budu si muset něco platit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

coop*
hodnocení

0x

Při příjmu nad 4 000 Kč hrubého, budete vyřazen z evidence ÚP pro nástup do zaměstnání. Za měsíc, kdy jste překročil 4 000 a nepřekročil 10 000, si budete muset zaplatit zdravotní pojištění ve výši 1 080 Kč jako samoplátce.

poiu*
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud budete některý měsíc mít hrubý příjem nad 4.000 Kč, tak Vás z ÚP vyřadí a tento měsíc nebudete mít vyřešeno zdravotní pojištění (pokud nebudete mít příjem nad 10.000 Kč), které si jako osoba bez zdanielných příjmů budete muset pojišťovně sám uhradit (1.080 Kč).

joe50
hodnocení

Moc to nechápu. To jako, když si vydělám nad 4000 Kč, budu vyřazený a když si vydělám pod 4000 Kč, tak se tam budu muset znovu přihlásit?

poiu*

Ano, přesně tak (pokud tedy nechcete každý měsíc hradit 1.080 Kč).

Předpokládám ale, že nepobíráte podporu v nezaměstnanosti, protože jinak si nemůžete vydělat ani korunu, abyste o podporu nepřišel.

joe50
hodnocení

Úžasná komedie (stále se přihlašovat a odhlašovat)

Ano, podporu nepobírám

krkovicka*
hodnocení

0x
Na Dpp může pracovat i vaše teta.Rozhodte to na dvě smlouvy jedna dejme tomu na tři tisíce,ta vaše a druhá smlouva na vaší tetu.Tak je pracak spokojený.Když zavolaji účetní,vy tam máte pouze smlouvu na tři tisíce.Stačí se domluvit na pracovišti a že zkušenosti vím že to jde a nikdo tzv.neremca
poiu*

To ovšem leckterý zaměstnavatel nepřipustí, protože se tím může dostat do problémů.

krkovicka*
Celé Dva roky jsem to takhle měla na pracaku a zaměstnavatel mi tuhle mrtvou smlouvu sám doporučil.Dnes už mam Hpp.Kamarádka to taky takhle dělá a dokonce už rok až doteď,z důvodů vedené exekuce.
doplněno 08.04.12 23:52: Navíc byla to služba prováděna v noci beze svědků.V provozní knize byla jsem já a strejda a nikdo neresil kdo z nas tam je.Kdyby náhodou...zaskakuji za strejdu kterymu se dnes pritizilo.Je ve smlouvě zapsán jako spolupracovník.aspoň já jsem to tak měla.jestli strejda bydlí na moravě proč zrovna nemůže na týden bydlet v praze na ubytovně a chodit za mě do práce?
coop*

Díky Bohu, za všechny Kalousky, Grossy, Topolánky, Paroubky, Bursíky a Vondry. Být u moci vy, tak už ČR není ani na mapě světa :)

coop*

Ono nevolají jenom děvčata z ÚP účetní, ale také chodí kontroly inspektorátu práce (od počátku roku prozatím provedeno cca 2 000 kontrol). A značné procento kontrol chodí na základě udání zaměstnanců. Ne každý zaměstnavatel je psychopat, který je ochoten kvůli nějakého "brigádníka" zaplatit pokutu od 250 000 Kč do 10 000 000 Kč.

poiu*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]