Nejste přihlášen/a.
Hezký dubnový večer, už týden mám po jídle nepříjemné bolesti pod pravými žebry. Měla jsem (v podstatě díky stylu života asi budu mít pořád) problémy se žaludkem, ale tady to bolí kousek. Vedle. Podle mámy je to prý slinivka - nevím, ale co ji může podráždit? Že bych určité potraviny vynechala a sledovala rozdíl.
Děkuji
Omlouvám se za mystifikaci - pod LEVÝMI žebry...
Marti, toho je strašně. Jednak je to individuální a jednak to nemusí být ani jídlem (tedy jeho skladbou)... Ale tak základně tuky - veškeré tučné potraviny, dále kořeněná a hodně solená jídla (i skrytá sůl - polévky, konzervy), káva, silné kakao... ale také třeba moc horké, moc studené. Nadýmavé potraviny. Říkám, to je individuální. Pozorujete ještě nějaké změny? Např. při trávení či vyprazdňování?
Tučné také nejím, skoro nesolím (konzervy a polévky jsou pro mě fuj) Kávu nepiji, kakao jednou do měsíce.
Ono moje trávení a vyprazdňování je celé jaksi rozklepané, hodně přejízdím, jím nepravidelně (poslední dobou je to lepší). Mívala jsem časté střídání zácpa-průjem. Když vím, že pojedu busem, nejím ani nepiji, abych nemusela na záchod...
Zkoušela jsem i psyllium, ale to mě dost prohánělo. Dost mi na trávení pomohl Wobenzym, ale člověk po něm "páchne" i přes voňavku...
A nejíte moc rychle? Zkuste třeba pít denně jeden kefírek, mohlo by se to srovnat. Dojíždění samozřejmě není ideální, to chápu, ale i tak to s tou životosprávou jde nějak zařídit. Třeba právě ty jogurtové nápoje jsou celkem prima svačina A nemusíte ho vypít celý naráz, ale tak ucucávat během cesty busem. Příchutí se dělají snad desítky, takže se neomrzí
A s těmi bolestmi... tam bych si dala pozor, já bych Vám doporučila to konzultovat s lékařem. Ten Vás vyšetří, prohmatá, my můžeme jen hádat...
Jím hodně rychle Jsem tak naučená, ve škole nebyl čas, na brigádách taky ne. Teď už to sand bude o něco lepší, ale toho hltání (jsem schopná sníst celý oběd za méně, než čtvrt hodiny) se zbavuje hodně těžko
Ty jogurtové nápoje jsou prima tip Občas je popíjím, jsou mňamka. Akorát v tom buse raěji nepiji nic, kdyby náhodou. Už párkrát se mi stalo, že jsem musela požádat řidiče o zastavení a je to docela trapas
Nemá se jíst smažené,sladké,zdravější je vařené jídlo,zelenina,slinivka produkuje inzulín.
Smažené nejím vůbec, jen z donucení... vařené jídlo mám pravidelně... zeleniny ale málo, to je fakt
Nejlepší bude dojít si k lékaři. Protže to může být třeba slinivka nebo taky játra a kdoví co ještě za chcíp!
A k jídlo-nejlepší je normální ale vyvážená strava-nejen zelenina,ale i maso,nejen celozrnné pečivo,ale i bílé atd.A vůbec nevěřte na nejakou activii od Danone,to lépe poslouží sklenička piva či malá odlivka slivovičky!
Nechci si připadat jako hypochondr:D U doktora už jsem si užila svoje...Konečně mě přestalo bolet rameno, začne břicho, skončí břicho, začne noha. Ale aspoň žiju:D Prostě si říkám, že občas něco bolí a je to normální, nebo ne? Určitě nejsem sama, koho občas něco pobolívá...
JJ, pivečko, hlavně plzeňská dvanáctka, dokáže divy
Martino, na slinivku opravdu pivo pomáhá, ale jenom Plzeňský Prazdroj. Můj známý se jím kdysi léčil a zabíralo to. Já pivo nepiji a tak nevím, jestli třeba v Plzni nešidí už i tu dvanáctku.
Zatím mi ta dvanáctka přijde stejná, jako bývala, u přítele se ani nic jiného nepije Jak říkáte, v lázních se s ní léčilo
Pod pravými žebry bych spíš myslela na žlučník.
doplněno 06.04.12 22:45:Promiň, maartino, nedočetla jsem doplněk Tvé otázky. Tak to asi bude opravdu slinivka.
Mě na slinivku vadí česnek, syrová cibule, hodně kořeněné a mastné. A také by se neměl alkohol. Existuje dieta na slinivku... Ale je to dost individuální... Každému vadí trochu něco jiného. Zksute si v lékárně koupit trávicí enzymy - Pangrol nebo Kreon. Pangrol je lepší.
Aslinivka opravdu bolí pod levými žebry a to dost nepříjemně...
Děkuji, opravdu to aloe pomáhá? Často vidím ty velké láhve Aloe Vera v obchodě, ale otázkou je, zda v nich nejsou právě ty konzervanty (asi jo)...
Mne to pomaha kupuji Total Aloe vera a ten obsahuje pouze 100proc.stavu bez niceho,uchovavam v lednici.cena u nas 500ml za 215kc.
Martino a na ultrazvuku jste byla?Ono nekdy i zlucnik vsechno muze rozhazet.rozhodne potrebujete zazivaci ocistu a to dukladnou.Zacala bych chorellou pyrenodoisou a opravdu uzivat aspon 2mesice,Aloe je take dobre.Take si kupte neco na podporu jater,jsou caje,maji toho opravdu dost.Nekdy vsechno muze narusovat hormonalni system a taky zalezi jestli mate dosttek vitamnu ,mineralu.Pijte hodne mineralky.co potravinove alergie?Chce to vypozorovat,nebo navstivit lekare.Nekdy je to dlouhodobe,nez se na neco prijde,muze to bytprkotina,ktera rozblazni vse.co si nechat udelat vysetreni Metatronem?prectete neco o tom.Ja jsem na to tedy byla a u mne bylo vsude neco,takze nevedeli cim zacit.normalne se zobrazi loziska,kde to neklape,jako na ultrazvuku.
Nee, na ultrazvuku jsem nebyla. Že by fakt žlučník? Je pravda, že máma na něj trpí docela dost od mládí. S tou očistou máte pravdu Piju hodně vodu, mierálky minimálně, vadí mi bublinky. Když jsem chtěla užívat Centrum vitamíny, tak mi po nich bylo tak špatně, že jsem je vyzvracela. Alergie na potraviny nemám, aspoň o nich nevím, jen mléko mě hodně zahleňuje.
Kolega si tu chlorellu nemlže vynachválit, je vážně tak účinná? A co udělá se zažíváním?
Děkuji.
Tak urcite vycisti take streva a obsahuje spoustu mineralu,ktere nicim jen tak do sebe nenazenete,co do mnozstvi.Kupte si treba Bilinskou,nebo jinou mineralku.Pokud kupujete stolni vodu,tak ta vas spis ochuzuje,je to mrtva voda a co na ni pisi, jsou jen keci.tyto informace mam od spolehliveho lekare a je to i logicke.Vite Martino,nekdy muzou byt jen nevyvazene energie v organizmu a muze to nadelat pekne potize.ale take kdyz je to dlouhodobe,muze se z toho onemocnet.Takze bych na vasem miste si nechala ultrazvuk,at vite s tim zlucnikem,ale hlavne bych se vrhla na Alternativni medicinu.vsechna onemocneni maji nejaky puvod,pricinu a bezna medicina ji moc nehleda.Resi pouze vznikly problem.Chodila jsem i na akupunkturu,neni to zas tak drahe a jsou jine cesty.Vetsina nemoci je stejne z vice procent z psychiky a zpusobu mysleni.Tak treba mne jehlicky vzdy vzpruzily na delsi cas,i to zato stoji.Pak samozrejme,si clovek zase z psychickych duvodu muze za cas neco privodit.Zpusob mysleni se meni hur.Jinak jeste pravdepodobnost zlucniku je,jelikoz se slinivkou ,ponevadz oba organy maji spolecny vyvod do dvanacterniku.potrebujete take jist hodne zeleniny a ovoce obsahujici hodne cukru,bude to prospesne.Pri nedostatku mineralu trpi slinivka a kolisa cukr v krvi,coz zpusobuje celkovou nervozitu a nepohodu.Co se tyce alergii.No tak dokud nebudete mit hotove testy,nemusite vubec vedet o alergii na potraviny.U kazdeho se reakce projevuje jinak,ja jsem take netusila,ze mam alergii.tohle chce take vyloucit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.