Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušili mi dovolenou - jak se bránit?

Od: banan* odpovědí: 3 změna:
zdravím :) před třemi týdny jsem si nahlásila v práci na zítra dovolenou, protože mám jet pryč. Dnes přišla moje vedoucí s tím, že mi dovolenou ruší. Nemá prý lidi. I když udělat by se to dalo a dokonce jsem jí i navrhovala jak, ale prý to nelze, nejsou lidi. :D já to volno ale opravdu potřebuju, dokonce jsem jí i vyhrožovala neschopenkou, ale jen se mi vysmála. Není to poprvé co někomu ruší dovolenou, mám pocit, že se v tom výživá. Byla jsem i za šéfem a řekla mu že je to moje volno opravdu důležité, ale řekl, že tohle on v kompetenci nemá, on to jen podepisuje. Můžu se nějak bránit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Dost těžko...Snad by to i šlo ale to vypadá na naschvál.A neschopenka?Měla by jste je tam třikrát denně...

amadeus*
hodnocení

0x

To je smůla, ale pokud máte ochotného doktora, tak to s tou neschopenkou zkuste. Pokud vám tím vznikne nějaký náklad (storno zájezdu), zaměstnavatel to musí zaplatit. Viz. zákoník práce Hlava IV § 217

(3) Zaměstnavatel je povinen nahradit zaměstnanci náklady, které mu bez jeho zavinění vznikly proto, že zaměstnavatel změnil
jemu určenou dobu čerpání dovolené nebo že ho odvolal z dovolené.

banan*
hodnocení

no já to s tou neschopenkou radši riskovat nechci, už kvůli penězům. A zaplacené nic nemám, prostě jsem jen měla jet s přáteli na chatu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]