Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operace srdce - plastika mitrální chlopně

Od: broca odpovědí: 5 změna:

Po cca 10ti letém sledování na kardiologii, kvůli arytmii srdce a nedomykavosti chlopně, kdy bylo vše dle lékaře ve stavu neohrožujícím život, nyní navrhuje plastiku srdeční chlopně, neboť se to dle vyšetření na ECHu nějak zhoršilo. Hodně se toho bojím a jsem dost ve stresu, co všechno mne čeká. Ke konečnému verdiktu teprve dojde, dle dalšího vyšetření. Pokud máte tento lékařský úkon někdo již za sebou , prosím o Vaše zkušenosti, případně rady na co se mám připravit, jak dlouho po operaci v nemocnici, jak dlouho je člověk po tom "nemožný" , bolestivost apod. Budu vděčná za Vaše zkušenosti s tím. Předem děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

3x

Byl jsem sice na baypassech ale vedle mě leželi lidé s tou plastikou a byli jsme na tom podobně.Po týdnu nás pouštěli,plus mínus,jak koho.Na bolest si nikdo nestěžoval,bylo jen omezení v nějakých prudkých pohybech ale pomalu se to lepšilo.Den za dnem.Nemusíte se bát,je to sice náročná operace ale určitě se povede.Plně ,,akční,,jsem byl asi za tři měsíce...Hodně štěstí!:)

doplněno 06.04.12 02:07:

Nebudou Vám to dělat na Vinohradech?Nemocnice příšerná ale lékaři naprosto skvělí.Už tenkrát ta poděkování za záchranu života neměli kam dávat...:)Jedno z nich jsem jim poslal i já.

broca
hodnocení

Moc děkuji za odpovědi. Můj lékař plastiku chlopně navrhuje na základě zhoršeného nálezu , budu muset projít ještě dalšími vyšetřeními a hlavně ještě vše bude dál dle jeho konzultace s kolegyní, která je zaměřena přímo na tyto chlopenní vady. Teprve potom uvidím, co bude doopravdy se mnou dál. Moji mysl ovládl strach a stres již z toho, že to vyslovil. Zatím nějaké zvláštní (velké) problémy s tím nemám, ale uvědomuji si, že by nejspíše přišly, pokud by se to nějak neřešilo. Ráda bych poručila svým myšlenkám, aby se ubíraly poněkud jiným směrem, ale nedaří se mi to, velmi špatně spím a jsem z toho úplně na nic.Psychika je potvora. Tak ještě jednou Vám děkuji, musím se snažit nějak srovnat.

ahasver4*

Já to znám,taky jsem tím strachem prošel.Ale věřte mi,přes všechny řeči o našem zdravotnictví,tak na tohle máme dobré lékaře.A když to trochu zlehčím,dívejte se na to jako by Vám měli vytrhnout zub.To pomůže...:)Za čtrnáct dní budu zase v nemocnici ,,spinkat,,.Budou mi dávat steny do krku,ucpané přívody do mozku.Člověk to musí brát tak,že co má přijít,to přijde...Tak se nebojte!A hodně štěstí!

broca
hodnocení

Ahasver4 vidím, že Vás taky čekají věci. Děkuji Vám za psychickou podporu a držím palce, ať všechno dopadne jenom dobře a je to v pořádku . Člověk opravdu musí přijmout věci jak jsou, i když je to těžké. Ano, vím, co má přijít ,přijde tak jako tak, ať se obávám a stresuji a nebo ne. Ale snad by to přece jeno mohlo ještě počkat a přijít ještě poněkud později? ( Pokus o špatný vtip) Snad to "ve zdraví" přečkáme. Jinak přeju pěkné Velikonoce .

fran
hodnocení

0x

Manžel kolegyně 2 roky skoro jenom ležel. Pak se dostal na operaci srdce a teď, po roce, chodí po večerech hrát bridge. Předtím dostal ještě asi týden Poděbrad, lázní. Doktoři hodně umí, už se takových operací dělá hodně a hodně úspěšně. Když to není ono, operují ještě podruhé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]