Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zrušit trvalou adresu

Od: alena2 odpovědí: 5 změna:

Prosím jak zrušit trvalou adresu nájemníkovi, který tu bydlel před 9 lety a stále mi chodí sem jeho věřitelé, policajti, dopisy. Poradte prosím.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

snad jen doplním:

Po odhlášení TP nájemníka k Vám přestanou chodit policajti, ti jsou (většinou) schopni zjistit si trvalou adresu, a také případný exekutor. Může se stát, že policajti a exekutor ze setrvačnosti přijdou na starou adresu, budou líní si ověřovat příp. změnu.

Obrňte se trpělivostí, moc se toho nezmění, protože věřitelé a odesilatelé dopisů budou psát i nadále na Vaši adresu, nemají se jak dozvědět, že dotyčný je odhlásený. Jedině, že jim budete psát, že už u Vás nebydlí. A to asi neuděláte.

Na schránku napište prosbu na pošťačku, aby nevhazovala dopisy pro nájemníka, nebo jí to řekněte osobně, pokud ji poznáte. A na Vaše dveře upozornění pro věřitele a policajty, že XY už u Vás nemá trvalý pobyt a nevíte, kde se zdržuje. Budete pro srandu sousedům, ale budete mit relativní klid.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jako majitel nemovitosti můžeš dojít na OÚ a odhlásit ho. Trvá to tuším 30 dní.

hodnocení

0x

Dobrý den,

trvalý pobyt mu zrušíte na obecním úřadě.Jinak co se týče věřitelů (bankovní instituce,nebankovní a jiné), je důležité jim třeba i opakovaně sdělovat,že dlužník se na Vaši adrese již nezdržuje.Je to běh na dlouhou trať,ale nic jiného Vám nezbývá.Měl jsem nájemníka,který byl,jak jsem po jeho odstěhování zjistil,samý dluh.Dodnes mi sem tam přijde na jeho jméno dopis od nějaké vymáhací agentury apod.Nejjednodušší to bylo u soudních obsílek,zašel jsem na místní soud a sdělil,že dotyčný se zde již několik let nezdržuje a já si nepřeji,aby na jeho jméno na mou adresu od soudu cokoliv chodilo.A byl klid.

lidka*
hodnocení

0x

Zde máte nejen postup při zrušení TP bývalého nájmeníka, ale i popis podkladů, které jsou při tomto správním řízení nutné. O zrušení TP žádáte na ohlašovně. V případě, že správní řízení proběhne bez problému, jak píše kolega, mohlo by být do 30 dnů vyřízeno. Poté mu bude TP zapsána na úřadě. Ještě chci podotknout, že požádat může pouze majitel nemovitosti a nebo řádně zmocněná osoba.

portal.gov.cz/...
doplněno 05.04.12 10:37:

Souhlasím s haninkou, že tyto případy si většinou vyžádají delší dobu - viz:

Jaké jsou lhůty pro vyřízení
Lhůta pro vyřízení žádosti o zrušení údaje místa trvalého pobytu je správním řádem stanovena na 30 dnů, ve složitějších případech na 60 dnů, i tuto lhůtu může nadřízený správní orgán podle potřeby prodloužit.

haninka*
hodnocení

0x

Vše bylo řečeno, jen chci upozornit, že to trvá déle. Obecní úřad musí totiž oznámení o zrušení TP doručit a to když se nepovede tak to musí dát na vývěsku a tam to musí nějakou dobu viset a až po tom může pobyt zrušit. Tzn. počítejte tak 2 - 3 měsíce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]