Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čas jít spát, desetiletý kluk

Od: vlasatec* odpovědí: 11 změna:
Pěknou neděli všem, v kolik hodin by měl chodit spát desetiletý kluk který vstává do školy před sedmou hodinou?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pěkný den. Pro desetileté dítě je doba spánku doporučována 9 - 11 hodin. U nás fungovalo jít spát v osm, pokud se druhý den vstávalo do školy. Nebyl důvod k tomu, aby děti ponocovaly...Ale určitě to může mít každý nastaveno v rodině jinak.

Až 11 hodin? *sok* Já v deseti musel do postele maximálně pár minut po deváté. Třeba deset hodin už bylo nemyslitelných.

doplněno 08.04.13 07:10:

Ja to mam vicemene to same. Kdyz me ma kdo vzbudit tak je to v pohode. Treba dneska jsem sel spat ve 2 v noci a ted smer skola. Akorat ocekavam odpoledni leharko. *smich*

doplněno 09.04.13 00:35:

Aha, ještě umět číst. *smich* A jak tak koukám na hodiny, tak bych možná už mohl jít taky chrnět. *kafe*

23 - 7h. je 8hod. Někomu to stačí a vyhovuje. I když je fakt, že obecně to je v deseti ve všední den málo.

...

Naproti tomu já jsem mohl jít spát jakkoliv brzo a stejně mi to bylo málo a ráno se mi nechtělo z postele. A mám to doteď ;)

doplněno 08.04.13 21:30:

Sebod: No jo. Nějak jsme si to s Fatalem špatně vyložili.:D

sebod*

fatalwir. Kapička napsala, že je potřeba 9 -11 hodin spánku. Ne chodit spát v 11.

hop®
hodnocení

1x

Po úkolech a hygieně orientačně okolo 9. hodiny. Pokud bude příležitost, vždy lze povolit prodlouženou večerku...

Ale hodně záleží na osobnosti, kolik mu stačí spánku, pokud bude ráno "nevrlý" a nebude chtít z pelíšku, dejte večerku dříve, časem dojdete k oboustranně rozumé hodině

hodnocení

1x

Opravdu záleží jaký je kdo spáč. Co je mi platné, že zaženu sedmiletého kluka ve 20 hodin do postele, když mi pak ve 4 30 vstává, otevře si ledničku, zbaští jogurt a jde si hrát. To ho radši nechám ať si hraje, čte, nebo kouká na pohádku a ráno poleží do sedmi.

artik*
hodnocení

0x

záleží jak to určí jeho rodiče

hodnocení

0x

20.-20.30hod,bez debat *bum*

uska*
hodnocení

0x

Ve 20..00 hod by měl být po večeři, osprchován a v posteli. Půl hodinku si může číst, v 20,30 hod zhasnout a spát. A dospěláci si mohou v klidnu podebatovat co bylo, co bude atd.

pb®

Nikdy jsem neusnula ve 20:00, snad ani jako batole. Vždy až ve 22:00 a pak jsem ve slohových pracích ve škole záměrně musela lhát, že chodím spát v 21:00, aby se učitelky nepohoršovaly. Nejprotivnější bylo, když nás máma opravdu jako malé zaháněla spát brzo. Zvlášť v létě, kdy je vidět do 22:00 a v 20:00 ještě svítí slunce a zpívají ptáci. To pak člověk ležel dvě hodiny v posteli, sluníčko svítilo do pokoje skrz zatažené závěsy, ale spát nám nešlo.

lidus*
hodnocení

0x

Večerníček v 18.45, umýt a spát všechny tři holky, jen tak měla maminka klid a tak to bylo jak v legraci říká můj muž ještě v době kdy zamnou chodil. Vážně, až v deváté třídě jsem prvně ve 20.hodin sledovala film Lvice Elsa. Dcera chodila spát ve 20-21h a nikdo ji nenutil, vnučka má 3 roky a když má jít spát dříve jak v 21h tak se vzteká a ráno vstane před 7 čilá jak rybka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]