Nejste přihlášen/a.
Pěkný den. Pro desetileté dítě je doba spánku doporučována 9 - 11 hodin. U nás fungovalo jít spát v osm, pokud se druhý den vstávalo do školy. Nebyl důvod k tomu, aby děti ponocovaly...Ale určitě to může mít každý nastaveno v rodině jinak.
Až 11 hodin? Já v deseti musel do postele maximálně pár minut po deváté. Třeba deset hodin už bylo nemyslitelných.
Ja to mam vicemene to same. Kdyz me ma kdo vzbudit tak je to v pohode. Treba dneska jsem sel spat ve 2 v noci a ted smer skola. Akorat ocekavam odpoledni leharko.
Aha, ještě umět číst. A jak tak koukám na hodiny, tak bych možná už mohl jít taky chrnět.
23 - 7h. je 8hod. Někomu to stačí a vyhovuje. I když je fakt, že obecně to je v deseti ve všední den málo.
...
Naproti tomu já jsem mohl jít spát jakkoliv brzo a stejně mi to bylo málo a ráno se mi nechtělo z postele. A mám to doteď
Sebod: No jo. Nějak jsme si to s Fatalem špatně vyložili.:D
Po úkolech a hygieně orientačně okolo 9. hodiny. Pokud bude příležitost, vždy lze povolit prodlouženou večerku...
Ale hodně záleží na osobnosti, kolik mu stačí spánku, pokud bude ráno "nevrlý" a nebude chtít z pelíšku, dejte večerku dříve, časem dojdete k oboustranně rozumé hodině
Ve 20..00 hod by měl být po večeři, osprchován a v posteli. Půl hodinku si může číst, v 20,30 hod zhasnout a spát. A dospěláci si mohou v klidnu podebatovat co bylo, co bude atd.
Nikdy jsem neusnula ve 20:00, snad ani jako batole. Vždy až ve 22:00 a pak jsem ve slohových pracích ve škole záměrně musela lhát, že chodím spát v 21:00, aby se učitelky nepohoršovaly. Nejprotivnější bylo, když nás máma opravdu jako malé zaháněla spát brzo. Zvlášť v létě, kdy je vidět do 22:00 a v 20:00 ještě svítí slunce a zpívají ptáci. To pak člověk ležel dvě hodiny v posteli, sluníčko svítilo do pokoje skrz zatažené závěsy, ale spát nám nešlo.
Večerníček v 18.45, umýt a spát všechny tři holky, jen tak měla maminka klid a tak to bylo jak v legraci říká můj muž ještě v době kdy zamnou chodil. Vážně, až v deváté třídě jsem prvně ve 20.hodin sledovala film Lvice Elsa. Dcera chodila spát ve 20-21h a nikdo ji nenutil, vnučka má 3 roky a když má jít spát dříve jak v 21h tak se vzteká a ráno vstane před 7 čilá jak rybka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.