Nejste přihlášen/a.
Prosím,neznáte nějaký domov pro seniory-i soukromý-kde je možno bydlet v samostatném bytě/myslím např. malé garzonce/ a kde je možno mít malého pejska?Prosím,víte-li o něčem takovém,napište mi.Děkuji moc! Zlatka.
Domovy pro seniory jsou sociální zařízení pro osoby, které z důvodu ztráty soběstačnosti potřebují pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby. Přednostně jsou přijímány osoby, které jsou příjemci příspěvku na péči alespoň 2.stupně. Pokud nemáte přiznán tento příspěvek, je vaše šance na přijetí minimální. V těchto domovech zpravidla nejsou samostatné byty či garsoniéry, klienti jsou většinou v jedno- či dvoulůžkových pokojích.
Vám bych doporučoval zajímat se spíše o domovy s pečovatelskou službou. V těchto domovech bydlí lidé sami v malých bytech, pejsek by neměl být problém. Tyto domy nepatří mezi sociální zařízení, je to zvláštní druh bydlení. Rozhodnutí o přidělení bytových jednotek k užívání vydávají bytové odbory městských úřadů.
V některých domovech zvířata být můžou, například v Návojné mají kočičky, v Alzheimer centru v Průhonicích má pán u sebe svého pejska. Zlatko, prostě zkuste obvolat nějaké domovy a ještě lépe, pokud je senior soběstačný, tak penziony pro seniory - tam je samostatné bydlení a personál ubytovaným zajišťuje jen služby jako praní prádla, donáška obědů, apod.
Dobrý den, ano, třeba domov pro seniory v Kynšperku nad Ohří, bydlení je možné v jednolůžkovém pokoji a můžete se domluvit na možnosti vzít si s sebou zvířátko. Možností je víc, strejda Google poradí..
Nebo se podívejte na Formóza - vesnička pro seniory - nabízí bydlení v domcích 1+1 za 1960,-/měsíc. Ohledně pejska je kontaktujte.
Teta bydlí v pěkném a moderním domě pro seniory na konci města. Zvířátka jsou striktně zakázána. Teta je z vesnice, celý život prožila ve společnosti zvířat a teď jí to moc chybí. Má ráda psy, kolem toho domova je cesta do polí a hodně lidí tam chodí své pejsky venčit. Ona na ně kouká za záclonou a tečou jí slzy lítostí, že sama nemůže mít taky.
Myslím, že nikde pejska nepřijmou. Jedná se o čistotu, bezpečnost. Třeba je jeden pejsek hodný, ale kdyby se jich v tom domově sešlo třeba 5 - 10, jistě by se nějaké problémy vyvrbily. Někdo je miluje, jiný je nesnáší. A ještě jsem neslyšela o domově, kde by pejska povolili. Jenom jeden známý pán tam měl klec s papoušky.
Přesto přeji, ať najdete, když si člověk na pejska zvykne, nedal by ho už ani za nic. Jaga.
Milá Jago,děkuji za zprávičku.Když čtu o Vaší tetě,tak je mi kvůli ní smutno.Ale chápu důvody,proč asi s pejskem nikde nepochodím.Ano,je to můj případ,ale není zatím aktuální,je mi 68,ještě pracuji,každý rok jezdím na dovolenou-k moři,po ČR,fajn děti-ale já sama nechci se "nakýblovat" k nim,i když bych mohla, mám prima přítele a taky toho našeho malého Schi-Tzu hafíka.Spíše myslím na pozdější roky,člověka může potkat cokoli,aniž by to čekal.Takže asi bude nejlepší si najít nějaké malé bydlení soukromé.Šlo mi spíše o to,že v takovém penzionu je po ruce zabezpečení-jídlo,služby,lékař apod.Jsem zvyklá starat se sama o sebe-spíše ještě raději pomoci jiným,dokud mohu.Proto jsem s předstihem začala něco takového hledat.Ale vidím,že to asi nepůjde,což chápu.Je mi líto vaší tetičky,takový starší člověk musí asi trpět,když nemůže mít kolem sebe na co je zvyklý.Jestli přijmete mou radu: mám kamarádku-tedy je to stará paní více než 80 let,taky se přestěhovala od svých kočiček.taky tesknila tak jsem jí koupila klec i s andulkou,měla svátek a prostě jsem ji jí přinesla.K tomu trochu krmení,vytisknutý návod,co ještě může andulka zobat.Už ji má 3 roky a tak se s ní baví a je spokojená.V mém případě ale bych bývala ráda měla toho našeho psíčka u sebe,ale chápu.Třeba taky jednou skončím s andulkou.Tak Vás zdravím a děkuji za Vaši radu a přání! Zlatka.
Dobrý den, do třech měsíců budeme na Blanensku otvírat malý pension pro seniory a jejich pejsky.
Máte li zájem, zašlu Vám podrobnější informace. Manuela
Dobrý večer!
Děkuji moc za nabídku.Kdyby to bylo možné,budu moc ráda za podrobnější informace.To je prima,když bude existovat takový domov.Děkuji za to! Můj mail: zlatkat@centrum.cz A ještě jednou velmi děkuji! Zlatka.
Dobrý den Zlatko. Nevím, kde bydlíte, kde by přibližně měl, domov pro seniory být.
Když třeba budu bydlet v Prdubicích, tak bych začala tam. Internet je nejlevnější, tak bych poslala e-mail na Pardubickou radnici, na sociální oddělení s dotazem. Zda mají v Pardubicích možnost ubytování pro seniory, jaké mají podmínky apod.? Tím se dovíte, kdo se o tyto byty stará. Když nebudou mít volné místo, můžete psát kolem dokola Pardubic, na jednotlivé i Obce, s podobným dotazem. Zda můžete mít pejska, se můžete ptát, až budete vědět, že takové ubytování pro seniory mají. Proč píši " Obce." Některé "Obce" mají takové ubytování pro seniory, je to 1+1, vše mají samostatné, je to uzavřená bytová jednotka a může tam být i zvířátko. Navíc, když senior chce, může chodit na obědy, nebo mu obědy donesou, je tam sestřička, lékař chodí v týdnu, nebo je ho možné zavolat. Měla jsem možnost vidět na vesnici, v domě s pečovatelskou péči, jeden byt v přízemí, druhý byt v prvním patře. Je to lepší, než 1+1 v panelovém domě. Tímto způsobem je možné získat nejen informace, ale také ubytování, pro seniora. Jen můj nápad.
doplněno 27.04.12 06:41:Blanensko je vynikají návrh, přeji vám, ať vám to vyjde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.