Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svářeč tig

Od: odpovedi* odpovědí: 4 změna:

Jsem bohužel bez zaměstnání,ale našel jsem na internetu volnou práci jako SVÁŘEČ TIG.Zajímalo by mě jak moc je těžké se rekvalifikovat na svářeče.Je možný se tím uživit i když s tím nemám zkušenosti a začal bych od nuly zkušeností v oboru svářeč.Předpokládám,že tato práce je určitě úkolová a plnit normy zpočátku,asi nebude možné.Jak dlouho to trvá,než získá člověk ten grif Děkuji za odpovedi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

1x

Pokud máte na to buňky, tak svářet se naučíte poměrně rychle, když absolvujete kurz. Ale problém je v tom, že nestačí umět jen svařovat-tedy pokud byste někde na lince jenom svařoval už připravené kusy.To je, jakoby se krejčí naučil jenom šít-ale kde máte přípravu látky, rozměření střihu, sestavení? Svářeč si musí díly připravit a hlavně musí předem vědět, jak svařovat, v jakém pořadí, aby se mu to nepokroutilo.A to chce praxi, to nejde naučit v rychlokurzu. Velkou výhodu byste měl, pokud bydlíte v rod. domku, koupil si nějakou starší svářečku domů a vše si v klidu mohl omakat, pak ano.

des*

Ano jde nejvíc o ty buňky a praxi.Nejspíš zapadnete mezi mazáky kteří vám to spíš neusnadní,mně pomlouvali a práskali na mne dost dlouho,nezapadl jsem.Tak jsem šel jinam,bylo to 100+1,zlatý kluci.Jo a taky přijdete brzy o přední zuby od horka.

pecenkav*

desi, jeste jsi zapomel na ty zkazeny oci, i prez koukani skrz helmu je to porad uprenej pohled do jasneho a ostreho svetla a to neni nic dobryho

rintintin
hodnocení

0x

Svařování metodou TIG je blízké svařovaní autogenem. Elektrickým obloukem "jehlou" tavíte materiál a přidáváte drát. Je to složitější jak třeba MIGem (=klasický Céóčko) nebo elektrodou, ale zase nijak extra složité to není.

TIG je založenej na tom, že ten svár je pohledový a obvykle se už nebrousí nebo jen minimálně. Svařuje se tak obvykle nerez. Pistole fouká nejčastěji argon jako ochrannou atmosféru. Při svařování nerezu dýcháte hodně chromu a těžkých kovů, které se z těla neodbourávají, takže je to celkem slušně placená práce, ale nic extra zdravého. Musíte dbát na dobré odsávání, což dost zaměstnavatelů neřeší.

Jestli to zvládnete, chcete dělat a kolik stojí rekvalifikace musíte zvážit sám. Není to ale nic extrémně složitého. Uživit se tím dá v dobrých firmách poměrně slušně a bez velké dřiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak svářet

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]