Nejste přihlášen/a.
Jsem bohužel bez zaměstnání,ale našel jsem na internetu volnou práci jako SVÁŘEČ TIG.Zajímalo by mě jak moc je těžké se rekvalifikovat na svářeče.Je možný se tím uživit i když s tím nemám zkušenosti a začal bych od nuly zkušeností v oboru svářeč.Předpokládám,že tato práce je určitě úkolová a plnit normy zpočátku,asi nebude možné.Jak dlouho to trvá,než získá člověk ten grif Děkuji za odpovedi
Pokud máte na to buňky, tak svářet se naučíte poměrně rychle, když absolvujete kurz. Ale problém je v tom, že nestačí umět jen svařovat-tedy pokud byste někde na lince jenom svařoval už připravené kusy.To je, jakoby se krejčí naučil jenom šít-ale kde máte přípravu látky, rozměření střihu, sestavení? Svářeč si musí díly připravit a hlavně musí předem vědět, jak svařovat, v jakém pořadí, aby se mu to nepokroutilo.A to chce praxi, to nejde naučit v rychlokurzu. Velkou výhodu byste měl, pokud bydlíte v rod. domku, koupil si nějakou starší svářečku domů a vše si v klidu mohl omakat, pak ano.
Ano jde nejvíc o ty buňky a praxi.Nejspíš zapadnete mezi mazáky kteří vám to spíš neusnadní,mně pomlouvali a práskali na mne dost dlouho,nezapadl jsem.Tak jsem šel jinam,bylo to 100+1,zlatý kluci.Jo a taky přijdete brzy o přední zuby od horka.
Svařování metodou TIG je blízké svařovaní autogenem. Elektrickým obloukem "jehlou" tavíte materiál a přidáváte drát. Je to složitější jak třeba MIGem (=klasický Céóčko) nebo elektrodou, ale zase nijak extra složité to není.
TIG je založenej na tom, že ten svár je pohledový a obvykle se už nebrousí nebo jen minimálně. Svařuje se tak obvykle nerez. Pistole fouká nejčastěji argon jako ochrannou atmosféru. Při svařování nerezu dýcháte hodně chromu a těžkých kovů, které se z těla neodbourávají, takže je to celkem slušně placená práce, ale nic extra zdravého. Musíte dbát na dobré odsávání, což dost zaměstnavatelů neřeší.
Jestli to zvládnete, chcete dělat a kolik stojí rekvalifikace musíte zvážit sám. Není to ale nic extrémně složitého. Uživit se tím dá v dobrých firmách poměrně slušně a bez velké dřiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.