Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat na možnost zplnoletnění z důvodu - že chci začít podnikat a obchodovat s akciemi na burze
Děkuji za odpověď
Nebudu opakovat, co psaly dámy přede mnou, protože mají zcela pravdu. Jen dopíšu - umíš obchodovat s akciemi? Pokud je ti 17, tak jistě ten jeden rok vydržíš, pokud je ti méně, tak je nějaké obchodování nesmysl. On je to nemysl i po zplnoletnění, když to neumíš...
doplněno 03.04.12 13:58: Tak, a z Ahasvera jsem udělala dámu:D Omlouvám se
Už jsem psal odpověď jak mě to potěšilo,dáma jsem ještě nebyl...Neva,nic se neděje...
myslim ze zkusenosti a odvaha neni predmetem dotazu.
Pokud by se tazatel ptal na moznosti uplatneni obchodovani na burze, bylo by to jine. Ale tak at si kazdy obchoduje s cim chce.
Není, to je pravda, ale bohužel mi to nedalo. Až příliš často se v mém okolí vyskytly děti, které někdo nalákal do letadla nebo MLM, a které se také chtěly nechat zplnoletnit, aby mohly podepsat smlouvu u vstupu. To samozřejmě nešlo, ale pak je mohly podepsat i v 17, když se za ně zaručil ten, kdo je do "firmy" přivedl. Pak stačilo už jen vložit patnáct, dvacet neo třicet tisíc a 17 člověk už mohl lákat další nebožáky.
Vidina snadného a rychlého zisku už pobláznila mnoho lidí...
doplněno 03.04.12 14:34: A vypadl mi konečný smajlík
Promin, ale jestli maji deti 15, 20 nebo 30 tisic na to, aby to hodili do pyramidy tak at si to tam hodi. Normalni deti v dnesni dobe tolik asi nenasetri... Si myslim, tedy
Já netvrdila, že všechny peníze byly jejich. Jedna si je půjčila na studentské půjčce, druhý od kamaráda, třetí od rodičů, čtvrtý byl z bohaté rodiny atd atd. Sama jsem si tím prošla, vím, o čem mluvím. A taky vím, kolik dětí jsem v oné firmě viděla. Pak zavřeli ředitele a všechny výše postavené, ovšem firma funguje pod lehce změněným názvem dál... a láká další a další, co tomu věří.
Málokterá teenagerka si dokázala získat "respekt dospělých" tak rychle a přesvědčivě, jako Michelle Williamsová. Ve svých 16 letech dokázala za jediný rok proměnit 10 000 amerických dolarů do více jak 100 000 USD a vydělat tak v přepočtu úctyhodných 2,3 milionu korun.
Domnívám se, že když se zaregistruji na nějakém webu pro obchodování, tak podmínkou jsou prachy na nákup. Nebo sehnat koně, když ne jinak.
Jinak banky pořádají kurzy obchodování a jsou na intu manuály... A též jsou cvičné obchody... P´= P+P
Jinak k tomu zplnoletnění: měl jsem pocit, že zplnoletnění je podmínkou, nikoli následkem uzavření manželství. Na druhou stranu bych věřil, že snaha o uzavření manželství může být (jediným možným) důvodem pro povolení tohoto úkonu, ale to už fabuluji.
Skutečně je to tak, jak je uvedeno výše. Zletilosti lze nabýt dvojím způsobem: a) dosažením věku 18 let; b) před dosažením tohoto věku se zletilosti nabývá jen uzavřením manželství. Takto nabytá zletilost se neztrácí ani zánikem manželství ani prohlášením manželství za neplatné. Sňatek nezletilé osoby musí povolit soud, tato osoba však musí být starší 16 let. Viz občanský zákoník a zákon o rodině. Nabytí zletilost je tedy následkem, nikoli podmínkou sňatku.
Mě by zajímala ještě jedna věc - takto nabytá zletilost se neztrácí prohlášením manželství za neplatné. V zákoně jsou explicitně vyjmenovány případy, kdy je manželství zrušeno soudem i bez návrhu (např. sourozenci). K uzavření manželství je třeba potvrzení o splnění podmínek od ouřadu, které nesmí být starší než tři měsíce atd atd.. To mi dohromady skoro zní tak, jako by existovala klička, jak dostat potvrzení, uzavřít manželství, být zplnoletněn, "najednou" najít nějakou překážku, mít manželství automaticky zrušeno a zůstat zletilý?
To je sice pravda, ale pokud by chtěl někdo mermomocí dosáhnout zletilosti touto cestou, myslím, že by docela vážně koketoval s § 188 tr.zák. (soulož mezi příbuznými). Jednodušší cesta by snad byla požádat o povolení sňatku v 16 letech z důvodu těhotenství snoubenky a po čase se rozvést. Přitom ale pochybuji, že soud by byl rozvodu nakloněn, ledaže by těhotenství neskončilo porodem. To jsou ale jen takové akademické debaty; nejlepší rada je - kdo chce nabýt zletilosti, ať si počká do 18. narozenin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.