Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
ráda bych se Vás zeptala na názor. Máme letos naplánovanou dovolenou do Egypta. Lokalitu ještě vybíráme.
dovolena.cz/...
Ale na co se chci zeptat. V Egyptě teď poslední dobou bylo poměrně rušno (demonstrace, nová vláda atd. ). Myslíte, že tam dovolená bude v pořádku nebo byste raději zvolili jinou destinaci? Vždycky jsem se chtěla do Egypta podívat, protože mě lákala jejich kultura, památky atd. Nicméně jak se blíží termín odletu, mám z toho čím dál větší obavy.
Díky za názory.
Jana
Klasická mediální masáž. Jediné větší demonstrace se odehrávaly v Cairu, jinak nikde nic významného neproběhlo. V turistických oblastech vůbec nikdo nepocítil, že by se něco dělo. Jak už někdo zmínil - pokud nejste zkušený cestovatel, necestujte na vlastní pěst, ale to platí skoro pro všechny země.
Egypt je určitě nutné jednou za život navštívit, vidět pyramidy, sfingu, luxus za málo peněz, ale nechápu lidi, co tam jezdí každý rok. Jsou mnohem hezčí destinace. Maroko (Marakéš, Casablance, hlavně ne Agadir), Turecko (Instanbul, Antalya), Emiráty (Dubai, Abu Dhabi), Libanon (Beirut), atd. Vše můžu doporučit.
Osobně bych do Egypta nejel.Dostali se tam k moci lidé,kteří přišli třeba s návrhem zbourat pyramidy.Už to mluví samo za sebe.Fanatikům je jedno,že turismus přináší peníze..Dle mě je jen otázkou času,kdy to nějaká turistická destinace odskáče.Jen můj názor.
doplněno 03.04.12 10:16:Ještě dodám,vzhledem k tomu co se tu píše...Já si dovolenou představuji jako odpočinek.Nikdy bych nejel na místo,jehož bezpečí musí hlídat armáda.Asi tam není bezdůvodně...A mám dojem,že existuje dost případů,kdy armáda náhle,přes noc,změnila svůj názor na některé věci...Zrovna Egypt je docela dobrý příklad takové události...
tak jako každý rok, i letos plánujeme dovolenou do egypta. demonstrace nedemonstrace. i u nás se k nějaké demonstraci můžete přimotat. v turistických oblastech se většinou nedemonstruje. oni ví, že cestovní ruch je živí, tak si to trošku hlídají. pokud navštívíte káhiru, tak tam nějaké riziko určitě je. nicméně turistické autobusy bývají doprovázeny vojáky.
tuším, že před deseti lety jsem o týden "minul" pumový útok v naama bay... ale obyvy nemám.
Před 14 dny se vrátila z dovolené z Egypta kamarádka. Bylo to úplně v pohodě. Žádné problémy nezaregistrovali. Určitá rizika jsou všude, s tím musíte počítat. Naplánujete si třeba okružní plavbu po Středozemním moři na relativně přepychovém a bezpečném plovoucím hotelu a jak to může skončit. Zde je pár rad, kam se v případě potíží obrátit: egypt.dovolena-info.cz/... a čeho se vyvarovat.
Je dobre vedet, ze Egyptane si vyzi turistu. Jen diky nim se jim dari. To znamena ze pro turisty je udelano maximum co se bezpecnosti tyce. Nebal bych se jet. Nevidim jediny dovod proc to odmitnout. Kdyz jsem byl v Egypte naposled, ozbrojena armada byla na kazdem mem kroku. Ale porad to bylo kvuli bezpeci nas, turistu.
V Egyptě jsem byla, gro Egypťanů jsou lidé s chováním kultivovanějším než máme my, předchozí britská kolonizace je znát, převažují muslimové a jsou úplně príma. Kvuli tomu neklidu bych vynechala Káhiru, případně další velkoměsta (moc jich tam není). Pokud jedete do hotelu u moře jižně od HUrghady - bez obav, tam politiku řeší vstřícně k platícím turistům a kromě personálu tam jsou jen cizinci, celé to je uzavřený areál.. Nesmíte se nikde připlést do případného nepokoje a raději nevypadejte jako američani, zejména pokud jedete na poznávačku a budete se zemí pohybovat.
Zvenku většina problémů vypadá hůř, nicméně volila bych klidné letiště v malém místě.
(menší ůvaha)
Dnes je svět takový,že pouze jako celek (společnost )dokážem změnit svět,jako jednotlivec nemáme šanci,posunout svět k lepšímu.Co tím mám na mysli?
Jednoduchost,že osobně bych do těhle destinací nejel,dokud lide v těchto zemích nebudou kultivovanější,lidští a žít v míru s k sobě samým byt soudný a dokazat si přiznávat vlastní chyby s horou tolerance a lásky.
Jed někam např.do Řecka,kde lidé by žili za me penize je pro mne nepřijatelné a tudíž i Egypt nepřipada v ůvahu navštívit tuhle zemi kde ma platit šarija atd
Sou místa kde se da zajed na dovolenou s pocitem,že za me peníze zde lide budou žít v míru a zaslouženě...
O bezpečnost nemusíte mít obavy, většina nepokojů je mediálně nafouknutá a navíc na místech kam se určitě nevydáte. V turistických a památkových oblastech je klídek. Egypt je krásnej a stojí za to ho navštívit, jen si před odletem včas a dobře pohlídejte platnost cestovních dokladů viz: suprdovca.cz/... dost často se to mění a je dobré věnovat tomu pozornost. Pokud plánujete na dovolené v Egyptě nejen prohlídku památek, ale také pořádné potápění v moři, kouknete sem: senzacnidovolena.cz/... najdete zde přehled zajímavých lokalit vhodných k potápění.
Určitě se vám dovolená v Egyptě bude líbit.
al-kaida je teraz dost utlmena (financne) a nezvladnu miesta, ktore su daleko a chranene kamerami s alarmom na podozrive ksichty (Londyn, USA...). Je pre nich jednoduchsie zamerat sa na turistov v Egypte, to je predsa len Afrika, a momentalne je tam bordel. Ani samotna armada nevie, kam patri. Nejako podobne vidim aj Tunisko a Maroko. Nepresunuli Paris-Dakar iba tak, nahodou. Proste ho nedokazu ustrazit (v Afrike). A to nie je kolona s turistami, ale najlepsie platene timy ludi, takze prestizny podnik. Skor skuste Ascension, Cape Verde, Canarias...
doplněno 07.05.12 09:06:v Hurghade a na Sinaji uz zarvalo par lidi...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.