Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavební spoření - úvěr

Od: zlinacci* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer,

chtěla bych se zeptat.Jelikož potřebuji částku cca 300tis. a mám stavební spoření.Cílová částka 150tis,naspořeno 25tis. (spořím 4 roky 500Kč měsíčně) ,chtěla jsem se zeptat,zda-li mi spořitelna můe poskytnout úvěr? Bylo mi řečeno,že ano.že nemusím ručit nemovitostí a ani mít ručitele.Jsem na MD. Máte s tímto někdo zkušenosti,že dají úvěr i matkám na MD.Platím pravidelně 4 roky /500Kč měsíčně.

Také bych se chtěla zeptat,jak dlouhou dobu má spořitelna na vyplacení financí (za jak dlouho budu mít peníze k dispozici)

Děkuji

PS:Zítra mám schůzku přímo s paní,ale chtěla bych předběžně vědět,jak a co.Abych lépe spala :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Pozor, na ŘÁDNÝ úvěr máte nárok po naspoření 40% z CČ, což zdaleka nemáte (alespoň tomu tak je u většiny stavebních spořitelen).

Stavební spořitelna Vám může poskytnout tzv. "meziúvěr", což znamená, že budete platit např. 5000, z toho 1000 Kč budete "dospořovat" (abyste dosáhla těch 40% na řádný úvěr) a 4000 Kč bude splátka meziúvěru - úroky. U meziúvěru jsou úroky vyšší než u řádného úvěru.

Až naspoříte těch 40%, překlopíte se do fáze řádného úvěru. Pak se ten poměr zhruba otočí. Úroky budou menší.

Záleží ale na konkrétních podmínkách konkrétní SS. Řádný úvěr podle mě ale nedostanete.

Řešením je snížení CČ, ale nepíšete, kolik peněz potřebujete. Pokud snížíte CČ na 60000 Kč, můžete dostat řádný úvěr.

doplněno 02.04.12 21:39:

Aha, už to vidím, potřebujete 300 000 Kč, což mi přijde VELMI NEREÁLNÉ bez ručitele a bez ručení nemovitostí.

zlinacci*
hodnocení

No nějaká diskuze už tady na poraďte je ohledně tohoto.Opravdu to jde.Nemusíte mít dokonce nic naspořeno.Obrátila jsem se přímo na pracovnici Modré pyramidy a ta mi sdělila,že mám nárok na 300tis.

Zítra mám s ní schůzku..tak uvidím.Chtěla jsem vědět,jestli s tím má někdo zkušenosti

doplněno 02.04.12 21:49:

poradte.cz/... tady je odkaz

cocinkamichalka*

V tom případě dostanete ten meziúvěr. Vše si dobře rozmyslete. Tím meziúvěrem se to dost prodraží.

My jsme meziúvěr taky měli a řeknu Vám, z 14000 splátky dospořovat 3000 a zbytek platit jen na úrocích, to je docela mazec.

Veškeré peníze, co byly navíc, jsme nastrkali do splátek. Naštěstí se úvěru už brzo zbavíme :)

doplněno 02.04.12 21:51:

Taky samozřejmě bude záležet na tom, kolik můžete splácet...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]