Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď z bytu

Od: lerojk odpovědí: 6 změna:

Pronajímatel bytu uzavřel s nájemcem pouze ústní dohodu o pronájmu bytu. Neexistuje tedy písemná smlouva o pronájmu bytu.

Může být nájemce ze dne na den vyhozen z bytu, třeba za asistence policie? Nebo může počítat s tím, že pronajímatel musí dát klasicky písemnou výpověď tři měsíce dopředu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud neexistuje písemná smlouva o pronájmu, pak nemusí pronajímatel dávat ani písemnou výpověď. Takže ze dne na den na ulici nájemce skončit klidně může.

hodnocení

0x

Nedávno se to tady řešilo: poradte.cz/...

lui*
hodnocení

0x

Podle práva nemůže. Ústní smlouva je taky smlouva.

Jen jsem zvědavý jak ji budete prokazovat. Pro soud to bude tvrzení proti tvrzení. A pokud nemáte, jako že asi nemáte, v ruce žádné potvrzení o zaplaceném nájmu, tak máte smůlu. Smiřte se s tím. To jsou nevýhody bydlení na černo, bez smlouvy.

V tomto případě se ovšem nejedná o bydlení načerno ani bez smlouvy.

lui*

Aha, nevyjádřil jsem se jasně.

Tak tedy: bez smlouvy, myšleno: Bez písemné smlouvy, a načerno, myšleno: Aniž by se přiznával příjem a platily daně. Je to jasnější?

Pro mě to bylo jasné i předtím,já jen pro pořádek:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]