Nejste přihlášen/a.
Zdravím,potřebuji poradit s vložením nemovitosti(rodinného domu) do katastru. Nevím,co je pro mne lepší ,zda vložit nemovitost jako společné jmění manželů nebo jako každý z manželů zvlášt 1/2? Jelikož podnikám a je možnost kdykoliv se dostat do fin.potíží jde mi hlavně o to,jak nejsnáze poté vyřešit situaci v případě exekuce nebo podobně.Pozemek na kterém je stavba jsem dostal od otce darem. Díky za pomoc
Těžká rada . Nemám zkušenosti s exekucí, ale asi bych postupovala takto.
Zápis od katastru na vás i manželku z jedné poloviny. V případě hrozby exekuce máte dostatek času svoji polovinu někomu darovat - manželce, dítěti atd. Rozdělit společné jmění manželů trvá nepodstatně déle jako napsat darovací smlouvá na polovinu domu.
Možná mě někdo opraví nebo doplní a to bude jen dobře pro vás.
Nejen, ze se to nestihne, ale take na to muze exekutor prihlizet jako na ucelove a nebrat na to ohled
doplněno 02.04.12 12:32:Jinak pozemek neni ve spolecnem jmeni manzel, je pouze Vas a na ten by se exekuce vstahovala. jestli je dum postaven za trvani manzelstvi, je kazdeho 50%. Jinak exekutor muze zahrnout majetek ve spolecnem jmeni manzelu. tazke jestli manzelce verite, tak ji darujte pozemek, svoji cast domu a zaroven je vylucte zuzenim spolecneho jmeni manzelu. nevyhoda je, ze po teto akci se v pripade, ze se Vas manzelka rozhodne opustit, nebo vy ji, nemate zadny pravni narok k nemovitosi
Nemovitost je novostavba kterou jsme svépomoci vybudovali a nyní chci ,aby patřila pouze manželce. Jak to docílit?
Po zápisu do katastru ji darujte svoji polovinu. Už to tu zaznělo. Ale abyste pak nelitoval. Život píše romány.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.