Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou máte zkušenost s lékem Biseptol?

Od: pontee* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

chtěla bych se zeptat na lék Biseptol, jestli máte někdo nějakou špatnou zkušenost s jeho užíváním- nějaké nežádoucí účinky nebo jestli Vám třeba nezabral. Doktorka mi ho chce dát na dlouholeté problémy se záněty dutin, protože se mi začínají zhoršovat, ucpaný nos, objevuje se mi bolest ucha a kolem jednoho oka a otékají mi trochu oční víčka. Vůbec ten lék totiž neznám.

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2731982*
hodnocení

2x

Biseptol je sice výborný, ale jen pro toho, kdo na něj nemá alergii. Já jsem ji například získala tím, že jsem lék dostávala opakovaně na záněty močového měchýře a moje dcera rovněž tak. U syna byla však alergie napoprvé a byla velmi dramatická. Dnes je synovi skoro třicet let, ale vzpomínám si, jak začal otékat na krku, oči, brada a červenal. za chvilku se dusil. Běžela jsem do místní telefonní budky a dětská lékařka mi řekla, že se na něj ihned jede podívat a nikdy už lék nesmí dostat. Nebyla to však synova první alergie, ale postupně získával na další různé léky. Rozhodně zapište si to a nahlašte to všem lékařům kam kdy půjdete. Hlavně při hospotalizaci v nemocnici je to první otázka na co se zeptají. Zdravím.

kt8d5*
hodnocení

2x

BACHA, mý neteři Biseptol vyrušil hormonální antikoncepci a následky na sebe nedaly čekat *houpy*.

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den. Biseptol je velmi účinné chemoterapeutikum, které velmi často podáváme v nemocnici. Samozřejmě má jako každý jiný lék nežádoucí účinky, ale ty se vždy projevují poze na 0,1% jeho uživatelů. Nebojte se ho.

uska*
hodnocení

0x

Jde o širokospektré antibiotikum, vedlejší účinky má jako každý podobný lék. Mívám jej každoročně, u mě léčba musí trvat nejméně 10 dní, méně mě nepomůže. Potíže při braní nemám žádné. Po dobrání si nechte udělat krevní testy na játra. Nebraňte se mu, jsou i horší drijáky.

doplněno 01.04.12 22:23:

* o minutu pozdějai jako cobrak - ale odpověď stejná

Jwen pro upřesněné - biseptol není antibiotikum, ale kombinace dvou (proto biseptol) chemoterapeutik s antibakteriálním účinkem, která působí v synergii. Ale je to dobrý lék, samozřejmě s výjinmkou celkem vzácných případů nesnášenlivosti a podobně. (Mimochodem se používá i ve veterinární praxi, přímo ten humání lék. žátdá varianta "jen pro zvířata".

ahasver4*
hodnocení

0x

Já jen tak obecně.Když už mi moje lékařka napíše nějaké prášky,pak jí věřím.A ještě se mi nestalo,že by zvolila špatně.:)

cobrak*

Naprosto souhlasím :) Komu jinému už věřit, když ne lékaři.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]