Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat, o co jde, když v naší vesnici je několik denně obydlených domů a nejsou trvale přihlášení a využívají všechny výhody od obce. Zajímalo by mě, proč to dělají, jestli někde zase jde o jejich peníze a jestli obec tím pádem, že nejsou lidé přihlášení, o něco přichází. Ptám se tady, protože se nechci ptát starosty ani těch lidí. Ráda bych mluvila, až budu vědět, o co vlastně jde. Děkuji.
doplněno 31.03.12 14:01: Máte pravdu, zeptám se starosty i těch lidí, nakonec nejsem jediná, kdo o tom mluví. A že by z nás tahala obec, to teda ne. Máme správného starosty a tím pádem jsou i občané k němu. A s tím pejskem? Platíme 150,-Kč, ráda to zaplatím a už jsme u toho, že poplatek je pouze od těch, co mají trvalý pobyt (zrovna jedna věc proti těm známým-neznámým). Když tam ještě čtu o obchodním centru, tak jsem ráda, že jsem na vesnici a nepotřebujeme ani park, ani centrum
Ale to děláte chybu.Měla by jste se starosty zeptat.Takhle je těžké odpovědět.Možná jsou tam v pronájmu,možná jsou to příbuzní...A co jsou to ty výhody?Já mám totiž dojem,že mě zatím obec jen trestá.Za to,že mám psa platím nesmyslný poplatek,za to,že mám vlastní dům po mě chce domovní daň atd...
doplněno 31.03.12 12:16:A když jsme u toho.V mém městě proběhlo referendum,co si občané přejí na jednom volném prostranství v centru.Devadesát procent občanů se vyslovilo pro park.Víte co tam stojí.Obchodní centrum...
Ahasver: vidíš, kdybys byl hned pro Obchodní centrum tak si z toho dneska třeba mohl něco mít!.!.!
Vím, že starostové zvláště v malých obcích vybízejí občany žijící v obci, aby se přihlásili k trvalému pobytu. Domnívám se, že jedním z důvodů je, že pak by měla obec třeba šanci na to, aby získala vyšší dotace. Na některé dotace obce s nízkým počtem obyvatel nedosáhnou, proto je pro ně důležité, aby se lidi k trvalému pobytu hlásili tam, kde žijí.
Samozřejmě, že obec přichází o dotace a část některých sdílených daní, které jsou mimo jiné stanoveny podle počtu trvale hlášených osob. Zde je to krátce a celkem přehledně uvedené: businessinfo.cz/... Na druhé straně osoby, které nejsou v obci trvale hlášeny, tak nemohou přihlásit děcka do školky a využívat dalších výhod - např. sběrný dvůr. Obec zase nemůže od těchto osob vybírat např. místní poplatek za odpad, i když ho tyto osoby samozřejmě tvoří. Možná to budou i problémové osoby, když jim majitel nechce umožnit přihlásit TP. Jde ale i to, zda máte přesné informace, protože ohlašovna by vám neměla tento údaj sdělit - pouze majiteli nemovitosti. Ale určitě se starosty zeptejte, jak to s nimi skutečně jde a jestli se obec zbytečně neochuzuje o sdílené daně.
Možná by bylo zajímavé zjistit, kdo je majitelem těchto domů na KN: nahlizenidokn.cuzk.cz/...
Čp. jistě snadno zjistíte. Je docela možné, že majitelem je někdo z většího města, který si tam "uklidil"nájemníky ze svého domu a uvolněné prostory pronajímá za větší peníze (třeba vystěhování odůvodněné havarijním stavem apod.). Hodně se teď hovoří i o čerpání příspěvku na bydlení přímo pro majitele objektu u problémových nájemníků.
Moc Vám děkuji, já jsem právě tak chtěla vědět, v čem to je. Vesnice má cca 450 lidí, určitě by nám pomohlo mít víc Kč, tím spíš ty peníze mít, dá se říct, z toho, z čeho to má běžně být. Díky
Existuje návrh skupiny poslanců, kterým by se zvýšily příjmy malých a středních obcí. Novela prošla prvním čtením, předpokládá se, že bude schválena před krajskými volbami, které se budou konat na podzim letošního roku.
Že jste zabrousila k důchodům, tak bych to též měla sledovat, protože jsem se štěstím po operaci, bohužel invalidní, důchodce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.