Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebovala bych poradit ohledně změny trvalého pobytu.Mám ve vlastnictví rodinný domek,ve kterém má babička ponechané doživotní bydlení s možností bydlení i pro jejího partnera.Její partner má své trvalé bydliště v jiném kraji.Jenže ted´je po úrazu a chce do domova důchodců v bydlišti babičky a po mně chtějí abych podepsala souhlas se změnou jeho trvalého pobytu na adresu mého domu.Pokud to podepíši,je potom možné mu bydliště zrušit i kdyby s tím on nesouhlasil nebo pokud by se s babičkou něco stalo a mohou pro mně z toho plynout nějaké povinnosti,případně potenciální problémy? Děkuji za odpovědi
Já bych to neudělal. Víte sama nejlíp jaký je to člověk a jaké s ním mohou-nebo nemusí být problémy. Dnes si může přihlásit trvalé bydliště na obecním nebo městském úřadě, tak proč to nevyužít? Rizika jsou vždy...exekutoři, dávky v soc. nouzi které se poskytují podle lidí společně hospodařících atd...
Já nechápu, proč by pán nemohl mít trvalý pobyt v domově důchodců. Zeptejte se na ohlašovně, zda je možné v DD mít trvalý pobyt. U nás ve městě jsou penziony pro důchodce a vím, že tam od počátku nastěhování měli uživatelé trvalý pobyt. Na mne to dělá dojem, že si tímto opatřením nechtějí přidělávat starosti s případným zrušením TP. Snad jedině bych připustila, že pán v DD bude mít pouze časově omezený pobyt. Ovšem jestli ve vašem domku je zřízeno věcné břemeno na babičku a na konkrétně - jmenovitě - na jejího partnera, potom by asi bylo správné, aby měl TP u vás. Ale určitě bych se nejdříve informovala na ohlašovně a pokud by nic nebránilo přihlásit TP v DD - trvala bych na tom, protože u vás fakticky bydlet nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.