Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz ohledně soudu - lze nějak zjistit zda protistrana podala u soudu žalobu? Jde o to že mě manžel neustále ujišťuje že žalobu o rozvod na soud podal, ale stále nic nepřichází...
Díky,
Miaša
Dobrý den. Pokud žalobu skutečně podal, bude Vás o tom informovat soud. Dopátrat se lze až podle čísla jednacího, jinak ne. Ale zcela jistě byste se to dozvěděla prostřednictvím soudu včas, než bude nařízeno jednání. Měla byste právo se k žalobě nejprve vyjádřit.
doplněno 30.03.12 14:11:Jen ještě dodám, že pokud manžel žalobní návrh podal, bude nejdříve vyzván soudem, aby zaplatit soudní poplatek. Teprve po zaplacení se tím bude soud zabývat a informovat o tom i Vás.
To je mi jasné, že by to dorazilo od soudu, ale připadá mi to už jako hodně dlouhá doba (cca od kone léta), nebo že by byly naše soudy opravdu tak nečiiné a dávaly si na čas? Spíš si také myslím, že lže.
Nevím, jestli Váš manžel lže. Ale vím, že záleží na tom, jak je příslušný soud vytížený, ne nečinný. Doba cca třičtvrtě roku je dost častá a normální.
doplněno 30.03.12 15:50:Není zač. Věřte mi, že u některých soudů i naši klienti čekají cca od poloviny srpna. Proto vím, že Váš manžel Vám může lhát, ale také nemusí.
Pokud si zajdu na soud a zeptám se je-li tam zahájeno rozvodové řízení ve kterém jsem odpůrce, tak mi to řeknou.
Problém je v tom, že to na ten soud mám 200 km a o telefonu dost pochybuju, to by tam pak mohl zavolat kdokoli.
200 km a o telefonu dost pochybuju,
Pochybuju do té doby než to udělám! Ty máš přece na tom právní zájem! Spoustu věcí když je člověk slušný se tak dá vyřídit.
Proč nepodáte žádost o rozvod raději sama?Moc bych mu nevěřila,známá podala žádost o rozvod a do 10 týdnu se již vše rozběhlo,u rozvodu to určitě netrvá 3/4 roku,taky myslím,že lže.
3!4 roku je hrozně dlouhá doba. Soudy se v těchto případech zrychlily a tady v Praze je odezva soudu cca 2 měsíce. Takže bych nevěřil, že to podal. Pokud ano, tak o tom má jistě doklad. Pokud doklad nemá, tak bys žádost měla podat sama. Před rozvodem je nutná dohoda o péči o děti a bývá vhodné i vypořádat SJM. Pak je to velice rychlé a bez problémů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.