Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat jak vyplnit daňové přiznání pro část příjmy z podnájmu za situace, kdy podnájemce dluží peníze za uplynulý rok. V současnosti mi posílá splátky dluhu za smluvní vztah v roce 2011.
V roce 2011 mi tedy zaplatil část dluhu (částky za podnájem), teď stále splácí. Je možné pak dodatečně danit příjmy pro rok 2011 až mi dluh bude za smluvní vztah uhrazen kompletně? Pokud ne, zvyšoval by se mi základ daně pro rok 2012 o podnájemcovo splátky za rok 2011, což pro mě není výhodné.
Snažím se s podnájemcem na splátkách lidsky dohodnout, nevyužívám smluvního penále cca 91% ročně, nicméně pokud bych splátky za rok 2011 musel danit v roce 2012, kdy mi dorazí na účet, musel bych splátkový kalendář navýšit o to co bych na daních vydal...
Děkuji za odpověď na otázku, jak tuto situaci správně řešit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.