Nejste přihlášen/a.
Dobrou půlnoc všem
Myslím, že otázka je jasná: pokud budu mít hypotéku s fixací úrokové sazby třeba na 3 roky, znamená to, že ji mohu jednorázově splatit po těch třech letech při změně této sazby? I kdyby jinak bylo minimum 5 let splácení? A to platí u každé banky? Je to v zákoně nebo je to jenom pravidlo?
A ještě: u variabilní je to jak? Tam to mohu splatit kdykoliv? Mluvíme pořád o celé částce, samozřejmě...
Díky za odpovědi!
Když jsem bral hypotéku před x lety,měl jsem ji na 10 let s fixem na 5 let.V té době bylo možno po těch 5 lwtwch doplatit,bez nějakých příplatků a pod. jen jsem musel bance oznámit 2 měsíce předem,svůj záměr ohledně doplacení částky. Poslali mi cifru kterou bych v ten den kdy to bude možné ještě dlužil a já jsem to zaplatil. ušetřil jsem tím na úrocích cca 50000.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.