Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po skončení fixace lze hypotéku splatit?

Od: tomasgulas odpovědí: 6 změna:

Dobrou půlnoc všem :)

Myslím, že otázka je jasná: pokud budu mít hypotéku s fixací úrokové sazby třeba na 3 roky, znamená to, že ji mohu jednorázově splatit po těch třech letech při změně této sazby? I kdyby jinak bylo minimum 5 let splácení? A to platí u každé banky? Je to v zákoně nebo je to jenom pravidlo?

A ještě: u variabilní je to jak? Tam to mohu splatit kdykoliv? Mluvíme pořád o celé částce, samozřejmě...

Díky za odpovědi!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Naprosto přesnou odpověď naleznete v konkrétní smlouvě a smluvních podmínkách, které jsou její nedílnou součástí.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Když jsem bral hypotéku před x lety,měl jsem ji na 10 let s fixem na 5 let.V té době bylo možno po těch 5 lwtwch doplatit,bez nějakých příplatků a pod. jen jsem musel bance oznámit 2 měsíce předem,svůj záměr ohledně doplacení částky. Poslali mi cifru kterou bych v ten den kdy to bude možné ještě dlužil a já jsem to zaplatil. ušetřil jsem tím na úrocích cca 50000.

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Každá banka to má jinak . Vy nemáte smlouvu? Vezmete si hypo a ani si nepřečtete pravidla.

tomasgulas
hodnocení

Ale tak samozřejmě, že zatím mluvím v teoretické rovině, hypotéku jdu vyřizovat zrovna teď :) Podmínky jsem četl, ale že by byly zrovna jednoznačné, se říci nedá...

uska*
hodnocení

0x

Vyberte si takovou hypotéku, kde je možnost kdykoliv vložit mimořádné splátky bez jakýkoliv sankci. Šlo to u hypotéky ze stav. spoření u Modré pyramidy (pokud nezměnili pravidla)

tomasgulas
hodnocení

Mimořádné splátky pro mě nemají význam, hypotéka je relativně malá, 640000kč, a chci ji mít do dvou let splacenou. Nicméně teď jdu z Fia, mám zažádáno k hypotéce o Hyperspořící konto, což všechny tyhle dětské nemoci řeší. Teď teda ještě, aby mi ji přiklepli *smich*

Děkuji všem za odpovědi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]