Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám prozbičku minulý týden jsem zkončila u zamněstnavatele ale zkončilo to tak že jsem dala vypověd z mé strany chci se zeptat za mám nárok na podporu Děkuji
Ahoj, Simčo, udělala jste nevratnou chybu. Když jste dala sama výpověď, nemáte nárok na odstupné. A na ÚP budete dostávat podporu pouze ve výši 45 % z průměru. Je to málo. Ale co jste udělala, napravit už nelze.
Snad jedině tím, že byste si co nejdřív sehnala jinou slušnou práci, ale vím, že je to velice těžké. Jaga.
Dobrý den. Simono, pokud zaměstnanec ukončí pracovní poměr "bez vážného důvodu" se zaměstnavatelem vlastní výpovědí nebo dohodou, bude pobírat podporu v nezaměstnanosti po celou podpůrčí dobu pouze ve výši 45 %. Pokud jinak splńuje podmínku na vznik nároku podpory.
doplněno 29.03.12 17:59:
Dodatek: Od ledna 2012 se změnily podmínky pro vznik nároku na podporu v nezaměstnanosti. Změna spočívá v úpravě délky rozhodného období, ve kterém je nutné získat alespoň 12 měsíců doby důchodového pojištění, ze tří let na dva roky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.