Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrnce z nerezu

Od: kecal odpovědí: 7 změna:

O nádobí z hliníku,hrnce.je známo,že je škodlivé.Hliník ničí vitaminy,při vaření kyselého obsahu uvolňuje jedovaté látky.Např.parní hrnce z hliníku.Jak je to z hrncema z nerezu?Je lepší vařit ve skle nebo keramice?:-P

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x

Co je zdrave ted, nemusi byt zdrave za par let. O hliniku se tvrdilo jak je to vyborne nadobi, zdravotne nezavadne. A dneska se tvrdi neco jineho. O kyselem obsahu a uvolnovani jedovatych latek nic nevim. Jedine co se z hlinikoveho nadobi muze uvolnovat je hlinik. A co vim, tak udajne po delsi dobe skladovani, a ne pri vareni. Ale nejsem chemik.

Nerez je taky udajne zdravotne nezavadna. Ale co chcete slyset? Ze je to lepsi nez varit v hliniku? Pravdepodobne ano. Zatim. Tak samo jako sklo a keramika. Co se prodava jako nadobi je snad vsechno zatim nezavadne. Nikdo vam nerekne ze ve sklenem parnim hrnci nemate varit, protoze jedna baba povidala ze se odparuji jedovate latky. (stim sklenenym parnim hrncem me neberte prilis vazne)

des*

Protože jsme vyrostli na hliníku a všude v domácnostech byly hrnce z nerozbitného hliníku,nebyl v obchodech obrat.Proto začal nějaký pavědec řvát o škodlivosti ,lidi tomu uvěřili a začala éra nerezu,teflonu a skla.Až začali mít lidi dost nerezových nádob,tak začali s nádobím s keramickým povrchem.Je to jen o tom co jedna paní povídala ,aby se mlely kšefty.Schválně si kupte krabicové mléko a podívejte se co je uvnitř-JE TAM HLINÍK!Kolik se ho vypije denně tun.Krabicové šťávy,víno,protlak,všechno má uvnitř hliník a nikdo ani nepetne.On totiž hliník ničí bakterie.

doplněno 28.03.12 12:33:

hope-výborný článek

hop®

Des: naprosto souhlasím! *palec*

Doporučuji všem přečíst si jedno zamyšlení...

cibulka.com/...

ahasver4*
hodnocení

0x

majsterjoe to napsal přesně.Nikdo Vám neřekne co je zdravější.Myslím,že žádné nádobí Vás na zdraví nepoškodí.A pro mě je důležitěkší aby bylo do toho hrnce co dát,než jaký je...:)

kecal
hodnocení

Co jsem našel na iternetu tak podle laboratoří je na tom nejhůř hliník,pak nerez ten taky neco uvolnuje ale hluboko pod normou ale pujde do zálohy,protože nerez obsahuje prudce jedovaté kadmium a chrom.Nejlépe dopadly obyčejné smaltované hrnce.Takže si opět pořídím smalt.Ještě že jde i na indukční vařič.

hodnocení

0x

Jak běžel čas a s ním nádobí...

Když jsem se vdala, tak maminka (od manžela) mě přesvědčila, že nerezové nádobí je na vaření výborné, protože ho měla. Nádobí jsme dostali darem, tak se v něm vařilo. :) Tenkrát byl hliník, tak se koupila Remoska a zkoušelo se péct, a vařit v Remosce.

;) Pak bylo Jenské sklo, tak se vařilo v Jenském skle. Pak bylo barevné, smaltované nádobí, tak se koupilo a vařilo se. Keramika se používala také.

Ještě byla doba, železných kastrolů a hrnců s dřevěnou rukovětí, i v tom se vařilo.

Přišla nová doba, a bylo nové nerezové nádobí. Tak jsme si také nějaké koupili a vařili. Za tu dobu uběhlo desítky let, co z nádobí zůstalo. Nerezové nádobí, co jsme dostali darem, před lety - nezničitelné, Jenské sklo na bábovku, pečící mísy, smaltované nádobí, malované plecháčky, jen na okrasu, Remoska - darovaná, Železňáky, všechno nádobí přežilo, nezničitelné. Novodobí nerez, občas se v menších kastrolkách něco dělá, ale jen málo. Ostatní nádobí se časem rozbilo, otlouklo a vyhodilo, nebo darovalo. :) Tak jsme se po letech, opět vrátili ke svatebnímu nádobí z nerezu, které i po desítkách let, vypadá jako nové. Kvalita je kvalita.

Jak píše Ahasver, není důležité, v čem se vaří, ale zda je, co dát do hrnku.

doplněno 28.03.12 13:15:

Nemocnice, operace, lékaři, všude se používá nerez.

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Jsem šťastným majitelem indukční desky. Nejraději používám nádobí po babičce, klasickou litinu je to lepší než teflonové nádobí. Podle mě se časem zjistí, že teflon je jedovatý a budeme mít vymalováno. Takže když pánev tak litinovou, nádobí nerez od Tefalu, funguje to jako Zepter hrnce a šetří to energií.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]