Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na silniční lišej?

Od: jumba odpovědí: 37 změna:

Zdravím všechny hodné bylinkářky. Včera večer jsem jel na kole a když jsem jel z kopce, tak se mi dostala větší větev do drátu a já přeletěl kolo a brzdil jsem držkou a štěrk. U doktora mi to vydrhli, vyčistili a zastříkali takovou zelenou dezinfekcí. Takže mám pravou polovinu obličeje zelenou. Celou noc jsem nemohl moc spát, stále mi v tom škube a jak to navíc uschlo, tak ani nemůžu moc mluvit a najíst se to nejde vůbec, hned to praská a zase krvácí. Nevíte náhodou čím to mazat, abych se mohl aspon nažrat, už mám hlad. Taky čím to mazat přes den, aby to nebyl takový škraloup? Nemůžu ani do školy, vypadám děsně. Mamka mi uělala heřmánek, ale to bych musel být celý den ponořený, aby to šlo s obličejem pohybovat. Poradíte, prosím*plac*

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

Heřmánek je skvělej nápad.Já bch to vlhčil...

doplněno 28.03.12 10:42:

A nechte to v klidu zhojit.Stejně se to nedá nějak moc urychlit...:)

hodnocení

2x

Na to používám Heřmánkovou mast. Normálně koupenou v lékárně. ( Dětem na kolena) Mastička se jemně vetře, všechno změkne a udělá to ochranou folii.

doplněno 28.03.12 10:54:

Heřmánková mast

Co na silniční lišej?
jumba
hodnocení

Moc Vám děkuji.

Já to vlhčím pořád tím heřmánkem, ale hned to zase uschne. Tu mast bych bral, ale vetřít, ani náhodou, jedině uspat a pak vetřít. Zkoušel jsem to ted ráno natřít sádlem, abych hubou aspon pohnul, ale jak se toho víc dotknu, tak mi v tom začne cukat a je to šílený. Je to totíž pořádný flastr, celá tvář, brada, obočí i kus čela a trochu nos, Takže je to jako vcelku. Taky jsem si vzal Ibalgin 1 tabletku, aby to tak nebolelo, nepálilo, ale nějak to nefunguje. No budu to namáčet a až někdo příjde domů, tak je pošlu koupit tu mast, já tam teda nepůjdu, dělat přehlídku.

cocinkamichalka*

Existuje i konopná mast, ta by Vám taky mohla pomoci. Co to zchladit? Přiložit maso z mražáku na chvilku, znecitliví to a pak bych to namazala...

jumba
hodnocení

Děkuji za rady všem. To maso bych raději snědl i syrové, mám takový hlad.*ee* Ale vůbec nemůžu pusu otevřít sotva tam zastrčím brčko na pití. Protože i rty jsou sedřené a pěkně nateklé, prostě ted jsem fešák k sežrání. Ale zkusím to trochu ledovat, strašně mi v tom cuká a začíná pěkně bolet hlava.

Heřmánkovou mast si namažete na dlaň, silnější vrstvu. Dlaň opatrně přikládáte na poraněnou tvář. Necháte přiloženou dlaň a vaše vlastní teplo z tváře i z dlaně se postará o to, že mast se dostane na postižené místo. Hned se vám uleví. Věřte mi, dětská rozbitá kolena ze silnic léčit, to je hrůza. Nikoho to nebolí víc, než děti. ( jejich názor)

doplněno 28.03.12 12:08:

Tímto způsobem, mast dostanete do všech, poraněných míst.

des*

Jumbo,ležel jsem v nemocnici a odpoledne tam dovezli kolistu.Měl též sedřenou obličej.Za 4dny šel pryč a zahojený,mazal se celou dobu,mockrát denně MÁSLEM a ani neměl jizvičku.

lemar0
hodnocení

0x

Já bych doporučovala udělat si odvar z řepíčku lékařského, namáčet gázu a dělat obklady. Dělá to fakt zázraky.

jumba
hodnocení

Tak jsem volal mamče, udělalo se mi pěkně šouflo. Tak snad brzy přijede. Motá se mi i palice. Ještě jednou děkuji, Jumba.

cocinkamichalka*

Tak opatrně... taková velká odřenina je pro tělo velká zátěž... To "motání" palice může být jednoduše z žízně nebo z hladu. Tak se drž :)

martinaa*
hodnocení

0x

Doporučuji vodičku z rostliny Aloe Vera, můžete si na obličej přilepit i rozříznutý kus této rostliny a nechat působit. A hodně pomáhá "zázračný" kelímek od Oriflame, používám ho snad na všechno.

jumba
hodnocení

Tak mamka jela semnou do nemocnice, protože se mě lekla, když přijela domů. Už mi natekl i nos. Tak hned jsem musel na RTG a mám naštíplou lícní kost, proto ten velký otok. Pak mi to opět vyčistili, prcli protitetanovku a dali mi nějakou gázu napuštěnou nějakým gelem a musím si to přikládat.Taky jsem dostal nějakou mast, kterou pak musím ty strupy mazat, aby nepraskaly. Taky jsme koupili gelové sáčky a musím si dávat studené obklady.14 dní nesmím do školy, ale to se mi zrovna ted nehodí. Ale stejně bych se styděl jít do třídy. Vypadám opravdu zajímavě.

Ještě jednou Vám děkuji. A to Aloe se dá přiložit jen tak? Nebo se musí nějak upravit? Použiji i klidně kravské lejno, kdyby to pomohlo, jen abych to měl brzy dole.

martinaa*

My přikládali na rány odřezky přímo z rostliny, nijak neupravované. Teče z toho taková léčivá vodička. Odřezky jsme kolem dokola zavazovali obinadlem, aby držely.. bohužel nevím, v jakém stavu je Vaše tvář, ale přikládání se nám vždy osvědčilo.

deizolator
hodnocení

0x

Já bych to ničím nemazal, mastný na strupy nepatří, pak to může začít mokvat a bude to vypadat ještě víc hnusně. Takhle jsem si dával mast na odřenou ruku a udělal se mi tam takovej nafouklej puchýř. Čím víc to budeš držet v suchu, tím dřív se těch strupů zbavíš. S tímhle si tělo nejlíp poradí samo.

jumba
hodnocení

Asi máte pravdu. Jen to Aloe mě vrtá hlavou, chtěl bych to prubnout. Vyhledal jsem si o tom na Googlu, jak psala Martinaa a mohlo by to fungovat. Ale ted tam mám tu gázu s tím gelem. Na noc jí mám sundat a zítra dát novou. Chtěl jsem se ještě zeptat, porostou mi tam vousy? Jak bych to holil? Abych pak neměl tu sedřenou hubu zarostlou a druhou oholenou. Nebo ted, když mám ji sedřenou, tak neporostou?

polinek*

správná odpověď.!.nemazat...musí to zaschnout a sloupnout se.

jumba
hodnocení

Dobý den,

tak jsem zase tady. Nechci zakládat nový dotaz, tak píšu sem, kde jsem skončil. Nemohu otvírat pusu, jen tak na špičku lžíčky, nebo brčkem. Mamka mi dělá polévkový vývar, nebo čaj, včera mi udělala tekutou krupičnou kaši. Ale nemáte nějaký recept na něco s masem? Ale aby to bylo tekuté? Mám strašný hlad a tu krupičnou kaši opravdu nemůžu.*ee* Mamka má v mrazáku, vepřové, kuřecí, uzené, játra a ještě nějaké, ale to není popsané, tak nevím. Určitě někdo něco znáte, nějaký recept, prosím na řídkou masitou kaši*modla*. Jinak umřu tady. To mám vydržet aspon týden, takto vegetovat. To se fakt nedá. Kousat něco většího nejde, mám naštíplou lícní kost a huba nateklá, jak balon. Prosím, jsem schopen určitě si něco udělat, ale aby to bylo něco jiného, než mléčné, nebo přesnídávky brrr.

krkovicka*
Bramborovou kaši s kuřecím masem.S mletym masem.rýže se zeleninou...chápu že máš hlad.Jseš ve věku kdy kluci sní i dvanáct rizku.
Když jsem ležela na zubním mixovali nám i svíčkovou s knedlikem.Humus pohledeť,ale bříško plné...
jumba
hodnocení

Moc děkuji a to kuřecí maso umlet syrové, nebo,až se to uvaří? A co přidat k tomu umletému, aby bylo řídké? Brambory dám hned vařit, ale ted to maso, jak? Jo a do těch brambor aby byla kaše řídká, kolik se tam tak musí dát vody? Asi tak na 6 brambor.

krkovicka*
Brambory oloupat,uvařit a scedíte když jsou měkké.Přidat mléko a máslo a rozšleháme,mixerem nebo hnetacem.Dosolit.Kuřecí maso na nudličky na cibulce s kořením.Stačí i grilovaci.Odtáhnout a zamíchat do tý kaše.Sníst.Napsala jsem to jednoduše.Ale asi zbytek víte.Mimo masa jsou dobrý i ryby.Taky jen tak na másle nějaký file.Nemusí se žvýkát.
doplněno 30.03.12 11:48: Mletym maso je jak pastika.Stačí zamíchat trochu rajcatoveho pyre.Kečup...
jumba
hodnocení

Moc děkuji. No, já jsem maso už dal vařit, ale to nevadí, já ho teda vyndám a dám na pánev s cibulkou a kečupem. Děkuji

krkovicka*
Jumbo.to vůbec nevadí.nejjednodušší je vareny,ale osmahnuty chutnejsi:D
jumba
hodnocení

Já to kuřecí maso vyndal a nakrájel na kousky i játra a hodil s cibulkou a ještě s česnekem na pánev, přidal jsem ten kečup, pak jsem brambory a to maso hodil do robota, přidal ještě sojovku a trochu hořčice a nechal rozšmelcovat na kaši. Sice to mělo, takovou divnou barvu a z těch jater takové nitky, ale když jsem zavřel oči a jen vnímal tu chut, tak to bylo i dobré.:-P

Moc děkuji. A zítra budu chtí od mamči špenát:-P

cocinkamichalka*

Ahoj Jumbo, ať mamka uvaří cokoli máš rád. Pak se to jenom rozmixuje. Sice to bude vypadat asi hnusně, ale jde to... Jinak já mám ráda z tekutých věcí ještě dětskou přesnídávku (nejvíc jahodovou) :)

jumba
hodnocení

No, ona mamča není doma přijde až ve 4h. Ona mi večer uvařila vývar, ale tím se nějak nezasitím a tady sousedka něco vaří, asi něco mmoc dobrého, nějaké maso a já už bych taky rád něco s masem.

Nemohu dát bodíky, ale všem moc děkuji*pusa**pusa**pusa*

jumba
hodnocení

Omlouvám se za to- nezasitím-nazasytím. To je už určitě z hladu.*hi*

hodnocení

0x

Supr jsou maste s kyselinou hyaluronovou,treba Cicatridina,urychluje proces hojeni o 70 procent,vytvari ,pro rany potrebne vlhko.Zkuste ,v lekarne vam jiste nabidnou,kdyz reknete oc jde.

jumba
hodnocení

Děkuji Juglans, já bych ted do lékárny takto nevlezl. Ale už mám mastičky, ted sice měním jen ty gázy s tím gelem, ale pak mám nějakou mastičku, kterou dělali v lékárně a tou pak budu mazat tu tvář, aby prý to bylo stále vláčné, aby nebyly jizvy, jak se bude tvořit nová kůže. Bude to asi na dlouho, než se to uplně zhojí.

Jumbo,preji vam brzke udraveni a at to dlouho neboli.hlavne az se to bude dohojivat a svedit,vydrzat,neskrabat a na dohojeni je dobra mesickova mast a i na jizvy aby nevznikly.

hodnocení

0x

Nechtěla jsem číst všechny příspěvky, tak možná už návod na různé jídla máte.

Jak se najíst s drátem sešněrovanou dásní.

Vnučka při závodech si rozštípla dáseň. Drátem, měla dáseň staženou, celé tři týdny. Jediné jídlo, které mohla jíst, bylo rozmixované a velkým brčkem.

Po týdnu jsme jí dělali různé šťávičky z masa a bramborovou kašičku. Tužší desky z PVC, ustřižený roh _ do něj se vsune brčko - dá se do úst.a tekutá, hustější strava, se dávala lžičkou do PVC . Brčko udělá v PVC trochu místa, aby strava mohla téct do úst.

;)

Játra _ kuřecí

1 větší cibulka

Kuřecí játra, nakrájená na kousky

sůl, kmín, pepř

olej, nebo sádlo

Cibulku dáme na omastek, smažíme do růžova, přidáme nakrájená játra a dále osmažíme až játra se začínají přichytávat, odstavíme a za chvilku opět smažíme. Opakujeme dvakrát, třikrát, dáme špetku hladké mouky a necháme chvilku osmahnout. Zalijeme trochu vodou a dusíme. Kuřecí játra budou rychle hotová. Začnou se rozpadávat. Do hotových jater, dáme pepř, sůl. Rozmixovat, přidáme smetanu a necháme chvilku povařit. ;)

Bramborová kašička _ uvařené brambory, rozmixovat, máslo, vřelé mléko, pořádně rozmixovat, aby kašička byla řídká dle potřeby.

;)

Vepřové a kuřecí maso.

Je to stejný základ, jako na játra, jen se dá různé koření, ale s citem. Cibulka se osmaží na omastku, přidá se maso nakrájené na kousíčky a osmaží. Dusíme až je maso měkké, rozmixujeme. Do hotového přidáme smetanu a krátce povaříme.

;)

Může se udělat rajská omáčka, rozmixovat uvařené maso a knedlíky vidličkou úplně rozmačkat v omáčce.

To samé se může udělat s koprovkou, uvařené maso rozmixovat a knedlíky vidličkou rozmačkat na kašičku.

To je z naší kuchyně. Možná něco použijete.

Přejí brzké uzdravení. Viky

hodnocení

0x

No tedy upřímnou soustrast. Nic takového jsem sice nezažil (asi protože se kvůli takovýmto případům jakémukoli sportování vyhýbám) ale nemoct ani trošku pohnout pusou znám až moc dobře. Letos mi přes zimu přemrzla pusa a teda hrůza. Nejíst se v nejhorším případě dá, ale kýchání nebo zívání se omezit nedá. *nevi*

Kýchá a zívá se tak, že jednou rukou si držíte nos a druhou rukou si držíte ústa, ale ne rukou. Musíte být bavlnu. Vnučka používala staré, dětské pleny.

"...druhou rukou si držíte ústa, ale ne rukou" co si pod tím mám (a ostatní také) představit? nebo jsem snad jediný kdo to nechápe?

jumba
hodnocení

Moc Vám všem děkuji.No, to kýchání je taky pěkná věda. Jak jsem dneska kuchtil, tak když jsem dával na maso pepř, tak jsem si musel kýchnout, tak to zabolelo, až jsem si pořádně cvrknul do gatí. Nejhorší je, jak mám jednu část nateklou, tak mám i do zatáčky nos, hubu a nevidím pořádně na jedno oko. Když chci promluvit, tak jen huhnám, ale to rodiče vítají.:D

Nejhorší je to jídlo. Já hodně žeru a ted najednou takový půst. Ale dneska, díky rádcům, jsem se najedl. Ještě jsem měl k večeři. Zítra už bude vařit mamka. Tak Všem přeji pěkný víkend. Jumba

Tobě taky hezký víkend a hlavně brzké uzdravení. *palec*

nutria*
hodnocení

0x

Pokud je ta zelená věc co vám to s ní natřeli jakoby lesklá, jmenuje se to Novikov a je to opravdu nejlepší co vám mohli dát akorát to asi špatně natřeli (nesmá se přitom dělat grimasy a obličej musí být v klidu) Funguje jako dezinfekce a krycí film zároveŇ .Používám" milion" let a vyzkoušela jsem mnohé novinky ale vždycky se vrátila zpět k Novikovu. pokud to stahuje (jako pletová máska)Mamka udělala dobře, šalvěj nebo heřmánek...namočíš do toho kapesníky (látkové) a přikládáš obklady. Novikov se v tom místě odrolí a povolí.Na obličeji je moc svalů a mimika s nima pěkně hýbe. Silniční vyrážka na obličeji je prostě hnus a to budte rád že jste dopadl jak jste dopadl, mohl jste mít zlomený a zadrátovaný třeba čelisti a půl roku se jnak než slámkou nenajíst. Jinak moje odborná rada jako sestřičky co nejmín s tím hýbat at to nepraská a nemokvá. Tzn jíst rozmixované věci slámkou apod...at se brzo zelená potvora oloupe a vám se uleví..

jumba
hodnocení

nutria- moc děkuji a nebojte se, já stím opravdu moc nehýbu, ono to ani nejde, jinak to hrozně bolí*plac*Nedovedu si představit, kdybych těd byl nějak nachlazený, měl rýmu a musel kýchat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]