Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šrouby ve stehenní kosti - vyndat nebo ne?

Od: coco odpovědí: 7 změna:

Po zlomenině stehenní kosti mám šrouby. Nyní mě doktor řekl, že by je již mohl vyndat. Rozhodnutí nechal na mě. Mám si je nechat vyndat? Je mi 78 let. Na co by šrouby v těle později vadily?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jkr®
hodnocení

0x

Nejsem doktor, šrouby bych si vyndat nechal. Přeci jen je to cizí těleso v těle.

Váš doktor by vám měl říct, klady - zápory ponechání šroubů v těle. Pak byste se měl sám rozhodnout.

Já měl šrouby ve stehně také a po roce šly ven. Ale to byla jiná situace.

Kolega z práce měl teď v necelých 40-ti letech úraz při sportu. Do kolena půjdou šrouby, které tam budou po zbytek jeho života.

Vše by Vám ale detailně měl objasnit lékař.

lidus*
hodnocení

0x

Já měla osteoporozní dlahu-šrouby ve stehenní kosti a hleznu, obojí jsem si nechala po dvou letech vyndat v narkoze a 4 šrouby mám schované na památku. Kovovou destičku v páteři kde mi vyndání nabízeli jsem si nechala, je to Kaneda a dá se s ní jít na magnetickou rezonanci, nijak mi nevadí. Je mi 50 let, u vás ve vašem věku bych ty šrouby klidně nechala, děda má sešroubovaný krček 5 let a šrouby vyndané nemá a a ni se k tomu nechystá.

myse*
hodnocení

0x

slyšela jsem, že šrouby u dětí a mladých se vytahují ven, ale u starších dospělých se nechávají. že ničemu nevadí.

Ve vašem věku bych je tam nechala a nezatěžovala zbytečně srdíčko další narkozou...

kenny*
hodnocení

0x

Pokud tělo šrouby neodmítá, tak ve vašem věku se tam skutečně nechávají. Po vyndání šroubů je kost nějakou dobu křehká a u vás lze už počítat s určitým stupněm osteoporozy a horším zavápňováním. Samozřejmě by vám měl postup doporučit ortoped, ale praktikou je šrouby ve vyšším věku, pokud nevadí tak nevyndavat.

hodnocení

0x

Dobrý den " Coco." Musel jste podstoupit operaci, narkózu, nyní už chodíte, nic Vás nebolí. Lékař, který vždy rozhoduje o léčbě pacienta, nyní nechal na Vás, zda chcete podstoupit opět narkózu, opět léčení, učit se chodit. Není nutné šrouby vyndávat, jinak by Vám lékař řekl, musíme šrouby vyndat. *slunce* Máte krásný věk, užijte si ho ve zdraví a nenechávejte se zbytečně řezat. Máte před sebou nyní krásné jaro a léto, tak ho si v klidu a pohodě užívejte a na doktory jen vzpomínejte v dobrém. Přeji hodně zdravíčka. Viky

lidus*

Viky připomněla jste mi tím létem, že mně lékař řekl, vyndávat šrouby brzy z jara nebo na podzim, rozhodně ne v létě.

Omlouvám se za mne-mně-mě-to gramatika ze kterou trvale bojuji, sestra učitelka je ze mně na nervy.

Lidus, možná jsem to špatně napsala. Jen jsem pánovi radila, ať si ve zdraví užívá krásné jaro a léto, které má před sebou. Šrouby ať nechá tam, kde jsou. Máme sousedku, 40 let, už 6 let má v noze 3 šrouby, nechce si je nechat vyndat. Lékař jí řekl, že to nevadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]