Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak prestat kourit

Od: a311273* odpovědí: 13 změna:

zdravim jsem silnej kurak, a nemuzu prestat tak to chci aspon nak omezit tak to chci skusit pres elektronickou cigaretu ,muzete my nekdo poradit jakou elektronickou cigaretu mam koupit

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavkazji*
hodnocení

0x

Také jsem silný kuřák a mé snahy o konec této vášně vždy skončili neúspěšně.Ale do el.cigarety bych nikdy nešel.!

google.cz/...

medwed*
hodnocení

0x

Me motivovalo zniceny zdravi co mi to mohlo prinyst kdybych neprestal a hlavne to co jsem za prokoureny penize mohl mit a taky zadny plusy z koureni myslim pozitivni plusy ktery opravdu jsou nebo vyplyvaji z koureni a nejsou to jen vsugerovany pocity...

dzordz*
hodnocení

0x

Nemůžu přestat? Nechci přestat.

dobrak*
hodnocení

0x

A co čekáš že přestanem za tebe? Prostě típneš a u ž si nezapálíš ...chapišto?El cigáro jsou jenom další kraviny smradlavých závisláků. Ps- letos 9let bez drogy jménem nikotín;)Nikoho jsem se neptal,neradil...

figurek*
hodnocení

0x

radím z vlastní zkušenosti. Cigára neomezovat, ale natvrdo zahodit a sednout si na ruce, když na čvaňháro dostanete chuť. Mě se povedlo se cigaret zbavit. Povede se to i vám, ale skutečně musíte chctít. :)

ludak*
hodnocení

0x

Když nemůžeš přestat tak skutečně nechceš přestat.

Je to jen v tvojí kedlubně.Tak si to rozmysly.

Uteče to jako voda a si odnaučený kuřák.

Ne nekuřák.Takže už nikdy ani páva a budeš spokojenej.

hodnocení

0x

Dobrý den. Nejste tady na poradně dlouho, zkuste si dát do vyhledavače hledaný výraz... (vpravo nahoře) heslo přestat kouřit, kouření, přestat a pod.

nebo klikněte na tento odkaz: #přestat+kouřit

na toto téma už tu bylo mnoho dotazů a odpovědí, odpověděli i mnozí uživatelé, kteří se úspěšně zlozvyku zbavili

jeden příklad: kosmas.cz/...

ludekxx
hodnocení

0x

Ahojky, když mě příbuzní stále dokola odrazovaly od kouření kvůli zdravotním problémům, nedalo se se mnou hnout, prostě chutě byly větší. Nakonec jim došla trpělivost a prostě mi koupili tuto elegantní hračku - kourimecigarety.cz/... I když jsem kouřil krabičku denně po 14 dnech už na e-cigaretu nedám dopustit.

hodnocení

0x

Ve svém okolí znám několik opravdu silných kuřáků, třeba se 40 cigaretami denně, kteří s tím dokázali seknout. Najednou. Vzpomínám si dokonce na jednoho, ke kterému cigareta patřila, jako nic jiného a když jsme ho pak viděli bez ní, říkali jsme si, že Frantovi něco chybí. Přesto to dokázal.

Stejně, jako se mění chutě na jídlo, mění se i na kouření. Také jsem kouřila, pak mi to najednou nějak přestávalo chutnat, požitek žádný, tak proč to dělat? Nechala jsem toho. Pak přijela známá z Moravy. Neviděly jsme se osobně mnoho let a já si říkala: Kamarádka přece kouří, já už ne, jak jí to říct? Po setkání jsme si daly v restauraci kávu - známá nic! Já se ptám: A co cigaretka? Ona mi odpověděla: Víš, nechala jsem toho, nějak mi to přestalo chutnat.

Obejmula jsem ji a začala se chechtat. I po spoustě let od školy, i přes vzdálenost, která mezi námi leží, jsme pořád obě stejné.

Sekněte s tím taky, dneska už vím, že to jde. A že to není ani nijak těžké.*palec*Jaga.

Jiná známá spočítala, že za rok prokouří asi 22 tisíc. A měl byste za to každoročně krásnou zahraniční dovolenou.

vin
hodnocení

0x

Byl sem kuřák a už 2 roky nekouřim+mám k tomu již naprostý odpor.

Vše jsou jakesi podpůrné berličky(žvýkačky,E-cigarety atd.),jediné co opravdu musíte mít je Vůůůůůůůůle,chtít nekouřit,najíd si důvod proč nekouřit a toho se držet...*bum*

Zvláštností je že téměř všeci kuřáci nechtěji kouřit,ale kouří.Musíte v sobě najíd pro sebe nejlepší důvod,který vám nakonec pomůže,každý to má jinak.Ovšem zasadní je přestat a vydržet.Poslední co vám zbyde je jen myšlenka na kouření,ale i ta se časem vytratí.U mě to byl asi 1 rok...fyzicka zavislost vyprchala za pár týdnů...Když opravdu budte chtít tak to půjde,ale vše si bere svou daň v podobě špatných nálad a absťáků,ale vše časem zmizí uplně samo.Nemluvě o tom,že je to vyhazování peněz na ktere určo pracně musíte vydělavat.

Hodně štěstí...*palec*

hodnocení

0x

Dulezite je strasne chtit.ze zacatku se vyvarovat stresovym situacim, doprat si vice relaxu,cvicit dechova cviceni na cerstvem vzduchu s vedomim ocisty a ozdraveni.Rikat si:to je ,to normalni nadechnout se zhluboka kysliku,nikoliv koure a uzivat si to,kdykoliv na vas pujde chut na cigaru ,daveje si kyslik,jakoby jste kourili.myslete na to,kdyz uz mate nejake to utrpeni z abstinence za sebou,ze to bude lepe snesitelne vic a vic a predstava,ze by jste museli zacinat znovu,kdyz si ted zapalite je hrozna.Delejte ze zacatku jen co zvladnete,pak si pridavejte spetku stresovych situaci,kdy jste si drive zapalili.no a az si je projdete vsechny bez zapaleni cigarety,je velka nadeje ze jdete k cily.Nejake nahrazky jako elektronicka cigara,to si myslim ze neni dobry zpusob,jen se stale utvrzujete ve zlozvyku a pak nadrzeni na kour si stejne zapalite.Chce si to proste vytrpet prvni 2 mesice jsou hrozne a pak uz si jen hlidat aby vas neco nevytocilo.Nesmite se rozcilit.Nekourim delsi dbu,jakou netusim,pnevadz jsem to prestala pocitat.dokud clovek pocita,neni z toho poradne venku,potrebuje se posilovat.Byvala jsem silna kuracka,spoustu let a rozhodla jsem se prestat pouze kvuli zdravi,presto ze mi bylo dobre,nikoliv,ze bych uz zdravotne kourit nemohla.btak plice mam dnes v poradku,dych se mi dobre,jen me postihlo jine onemocneni,mozna i nasledek koureni,kdo vi.Tak si rikam,ke sve nynejsi nemoci,byt jeste zavisla na tabaku,toby byl opravdu konec.Takze kdykoliv prestat kourit stoji za to,je to velka vyhra.A to uz jsem byvala smirena ,ze na ty cigara umru,proste hrozna zavislost a nakonec zjistite ,ze to neni ani tak hrozne dokazat prestat.Musite opravdu chtit.Preji vam a kazdemu at se mu to take povede.

jokr
hodnocení

0x

Pane bývalý kolego... Jsme ve věku... tak s laskavým svolením volím tykání.

Musíš kouřit tak, až budeš protivný sám sobě.. NESNESITELNĚ. Vrátil jsem se z exotické dovolené coby nechutný kuřák, čadil jsem jak ucpaná kamna. Nechával si ujíždět autobusy, jenom proto, že jsem zrovna baňhal cikáro... V letadle jsem hnal letušku jak blechu přes strniště, aby mi přinesla cigarety (platba na palubě v USD), ale ... kdo mi přišel do kanclu s cigaretou, byl vyhozen... :)

Trvalo mi to dva roky, kdy jsem si nejprve na zastávce MHD začal OSTENTATIVNĚ stoupat stranou a tak, aby na mne nešel kouř ostatních čekajících a kouřících... Vsugerovával jsem si do kebule, že mi ten kouř smrdí (ale on skutečně smrdí, zvláště když má cigaret. náplň málo co společného s tabákem a byl jste v zemi, kde i zapálené doutníky domorodců skutečně, ale skutečně voní). Vsugerování bylo tak intenzivní, že mi kouření smrdí dodnes, a je to už ca 19 let.

Vzpomínám na město Znojmo... Byl čas obědů, zaplul jsem do nějakého restoránu, kde slibovali nějakou dobrotu jako menu. Nikde nikdo, říkám si honem, než přijdou kuřáci... Servírka obsloužila a protože jsem tam byl sám coby host, k vedlejšímu stolu se sesedli majitel, kuchařka a servírka ... a všichni si zapálili... Promiňte, ale takové situace jsou jako ze špatné komedie, ale je to realita. Až budeš úspěšný nekuřák, ne že budeš nepříjemný vůči kouřícímu okolí, teprve nyní si uvědomíš, jak jsi obtěžoval svoje okolí (manželku, děti...). Nyní jsem kdesi na chatrči, pozemek má kolem 1.000m2... a nikdo zde nesmí na cigaretu ani pomyslet, natož si ji zapálit. Všude jsou kůlny z časů dávných, je v nich sláma... tak ať si zapálí, né? A zaplatí komplet rekonstrukci, protože to nikdo neuhasí a ani nebude... Tak se rozhoupej, žádné dlouhé přípravy. Prostě buď na to mám nebo nemám. Důležité nakonec. ABSOLUTNÍ zákaz kouření na doživotí. Jakmile si dáš jednu, jsi v tom znova a uvidíš, jak s tebou bude absťák cvičit... Zlom vaz!

hodnocení

0x

podívejte se na snímky černých plic, na fotky nádorů na plících, čtěte příběhy lidí, kteří umírali s bolestmi...a pokud se máte rád, tak rychle přestanete...pomoci těch klasických podpůrných věcí, jako jsou žvýkačky, náplasti, a dobrých přátel. a nechoďte mezi kuřáky!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]