Nejste přihlášen/a.
Krásňoučký den, přeji všem,
Je mi teprve 14 let a hrozně moc se potim.. ve škole sedim o hodině v lavici a za 5 minut je hotovo... Už mě nebaví ty věčné velikánské fleky v podpaždí.. Člověk se pak stydí zvednout i ruku .. Deodorant mi nepomáhá a asi by bylo nejlepší zajít za doktorem, ale co když ani on nevyřeší můj problém? Proto prosím o rady.. jsem ještě malá atak nevím co je pro mě v mém věku vhodné... Předem děkuji za rady..
S driclorem mám taky zkušenost, taky jsem se hrozně moc potila a nevěděla co dál..použila jsem driclor 2x a bylo to pryč. sice tě celou noc bude štípat a pálit kuže v podpaží ale stojí to za to, jak se pocení objeví znovu přemázni podpaží zase večer a druhy den taky a bude to ok. Koupis ho v lékarně zhruba za 150 kč
Dětský zásyp Aviril, jsem zde doporučovala. Používám ho již dlouho. Zásyp se dává třeba ráno, když tělo není zpocené, nebo po koupání, umytí. Nasypat si na ruku a pod paží rozetřít. Ne jen malinko. Je to, jako mazání krémem.
Děkuji všem za rady Určitě nejprve zkusím ten zásym.. Máma ten Driclor má a říkala, že moc pálí a stejně jí nepomohl.. Máma se také děsně potí.. asi jsem to po ní zdědila!
Na netu jsem četla, že takové pocení může být nemoc, je to pravda?
pocení je nemoc to je pravda, ale to že se potíš nemusí být hned ono. Já to třeba měla ze stresu, hned jak jsem přišla s lidmi do styku začala jsem se potit. Zásyp ti nepomůže, taky jsem ho zkoušela, driclor ti pomůže když to ty dvě tři noci vydržíš tak se ti odměnou vráti to že nebudeš mít žádné propocené kola na tričkách a podpaží suché...potom budeš mít podpaží trochu vysušene je dobré si ho pak namazat nějakým krémem..Niveou nebo podobně nic za to nedáš když to vyzkoušíš
Ahoj, určitě se zkus poradit se svým lékařem. Za to nic nedáš. Navíc, jak sama píšeš, jsou i nemoci, které se takto projevují, lékař zná i tvé další obtíže a tak by ho to třeba trklo, kdyby to nebylo jen obyčejné pocení.
Souhlasím i s výše uvedenými radami a ještě doplňuji dva tipy, jak to lépe zvládat i během dlouhých dní: do batohu/kabely si pořiď vlhčené ubrousky (některé tuším i obsahují deodorant) a třeba když jdeš na záchod, jimy vždy podpaží vyčisti, ať se pot nerozkládá a nezačne být během dne cítit. No a pak výběr oblečení. Bavlněné oblečení je vhodnější než umělé, na černé nebude vidět vůbec nic, také tmavé vzory bývají vděčné. určitě si neber třeba světlá jednobarevná trička, na těch je to vždy vidět hodně.
A moje poslední rada: potit se je lidské, jen někdo se potí více a někdo méně. Je dobře, že se zabýváš svým vzhledem a chceš působit čístě a upraveně, ale nedovol tomu, aby tě to stresovalo, nebo ti zhoršovalo sebevědomí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.