Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Potřebovala bych poradit kolem jakých cen se pohybují staré mince. Mám staré mince z roku např. 1928 československé i zahraniční. A papírové ještě z protektorátu čechy a morava.
Ringo, ten rok jsem asi popletla ale vím, že šlo o nějaký pětihalíř z určitého roku a ten nemám. Mám korunu r. 1922, padesátník 1922, dvacetník 1921. Další na chalupě a tak to nevím.
Zrovna mám na stole katalog z r. 1998, tak poradím. 1 Kč z r. 1922 výkup 10,- Kč, 50 haléřů z r. 1922 výkup 10,- Kč, dvacetník z r. 1921 výkup 10,- Kč. Tak jsem Vás asi nepotěšila.
Vždy záleží taky na kvalitě, nejen na ročníku. Např. 20 hal. 1921 má cenu 20-200 kč. A pokud by byl opravdu jako čerstvě vyražený, tak možná i víc. I když je mi jasné že takové mince už skoro neexistují. Ale jak píšu, je to relativní. Zrovna jako u bankovek. Na pohled skoro stejná může mít několikanásobně větší cenu, než ta první. Může být jen jiné sériové číslo atd.
Mám také asi 20 - 25 mincí z let 1920 - 1989, včetně protektorátu. Myslela jsem si, jaký jsem to boháč, ale našla jsem si na netu ceník a mince mají hodnotu od 5,- Kč do 200,- Kč. Záleží na tom, z kterého roku jsou, čím víc jich v tom kterém roce bylo raženo, tím menší mají hodnotu. Tak jsem zjistila, že nezbohatnu. A když jsem je dala na Bazoš, nikdo neprojevil zájem. Tak si je asi nechte na památku, k ničemu jinému zřejmě nebudou. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.