Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vracející se mykoza

Od: valasska odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, měla jsem mykozu (pochva) - úspěšně výlečena, ale teď, o dva dny později, se mi děje něco jiného než svědění. Je to prudká, bodavá bolest, když si sednu, tedy když na pochvu zatlačím. Prosím vás, souvisí to s onou mykozou? Pokud ano, jak to mám dále léčit, když jsou léky jen na ty tři dny či kolik? A kdyby to nebylo ono, tak co? Není to moc příjemné, pořád musím sedět na šúro a stejně to... bolí. Děkuju za rady.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

3x

Souviset to může... raději zajděte opět za lékařem, který se mrkne, kde je problém. Pokud to nebude souviset s mykózou, může to být jiný problém. Kdykoli "tam dole" něco bolí, vyplatí se na gynekologii zajít. Podpořit léčbu a rekonvalescenci můžete poševními výplachy Aflovag, z vlastní super zkušenosti doporučuji.

Vyřaďte z jídelníčku sladké, které mykózy velmi podporuje, a nějaký čas se nekoupejte, vůbec ne ve veřejném bazéně. Noste pouze bavlněné spodní prádlo a aspoň na pár měsíců (nejlépe navždy, pokud máte vracející se potíže), zapomeňte na tanga a umělotiny.

valasska
hodnocení

To právě nechci, protože gynekoložka mi už posledně naznačovala, že moje starostlivost je nadměrná. :D Mykozu jsem léčila měsíc a byla jsem tam přesně pětkrát, myslím, že jí to moc příjemné nebylo. A kdybych si ještě vymýšlela! To je to nejpozdnější řešení. Děkuju za reakci.

martinaa*

V tom případě si najděte doktora, který se o Vás postará, když máte problém. Pokud jdete za lékařkou s mykózou a bolestí a ona Vám dá najevo, že přeháníte a otravujete s nesmysly, opravdu bych si našla jiného doktora. Já byla u mého lékaře za poslední rok minimálně 15x, moc mi pomohl, kdykoli mě něco bolelo, nikdy to nebral na lehkou váhu a nakonec jsme problémy vyřešili. Nikdy jsem od něj neslyšela, že se moc pozoruji nebo že by se zatvářil "co sem zase lezete?"

Zapomněla jsem ještě dodat - myjte se pouze vodou, případě přípravky na intim hygienu (seženete i gel na mytí při zánětech). Žádné pěny do koupele, žádné ovoněné sprchové gely. Vybírejte co nejméně navoněné a přírodní. Taktéž žádné ovoněné intimky a pokud možno nepoužívejte tampony.:)

Ono to půjde, já bojovala přes rok:)

valasska
hodnocení

Problém je ještě takový, že mi je jen čtrnáct let. Žijeme na vesnici, daleko od města, a je tu jen jedna dětská gynekoložka - navíc tolik problému s tím... Je to komplikované, nemůžu si vybírat. Mamka mi řekla, ať se kouknu po internetu... Takže koukám. :) :)

martinaa*

Tak snad nemáte poblíž jen jedno větší město:)

valasska
hodnocení

Jak jsem psala, počkám až to bude trvat déle. :) Tota otázka je jen provizorní, abych tak neseděla na vavřínech. :D Jinak, kdyby se to vrátilo, mám ve vás idol, že vás to nezlomilo! Pak mě možná také ne. :) Naposledy děkuju za pomoc!

martinaa*

Není zač;) Nenechte se zlomit:) Me také začaly první potíže ve 14, pak zmizely a objevily se před rokem a půl. Nejlepší je, že to celé vydržel i přítel:D

Držím palce, ať problémy brzy odezní (a pak napište, jak jste dopadla).

sargo*
hodnocení

2x

Nj, takhle se mykóza může projevovat. Canesten je volně prodejný, kdybys měla dojem, že je to stále ona. Dělala ti stěry přes laboratoř? Mohl by to být i nějaký bacil. Je ti 14, když tak se už vykašli na dětskou a běž k normálnímu. Co menstruace, už byla? Může to takhle píchat před ní... dietka bez sladkého a pokud možno bez bílé mouky určitě nic nezkazí, ale jak už tu zaznělo - nenech se odbýt. Řada doktorů má sklony mykózy podceňovat, ale může to být neuvěřitelně otravná věc na dlouhou dobu. :)

doplněno 27.03.12 18:42:

498: hodně by mě zajímalo jakékoli místo, kde je na výběr "hodně gynekologů", kteří by navíc přijímali nové pacienty. Tím neříkám, že neměnit, jestli je to koza, ale není to vůbec snadné.

498

no tak si najdu na internetu jinou lepší kozu a je tam většinou i telefon.Zavolám a zeptám se,jestli mohu přijít.O tom,že chci jinou doktorku radši nebudu mluvit.Jen řeknu,že mám potíže,když se bude ptát

valasska
hodnocení

Víte, šla jsem tam poprvé a jak to říci... Byla jsem poměrně vyděšená. :D Takže jsem ani nevnímala, co říká - tedy nevím, jestli dělala stěry, aby zjistila, jestli to není nic vážnějšího.

Je mi 14, ale dospělácká gynekoložka je až 15ti. Říkala to sama ona, když se jí na to mamka ptala. Menstruaci mám již druhým rokem, sice je nepravidelná, ale to je prý normální. :) A ta mi skončila před týdem, jsem si jistá, že tím to nebude. To co říkáte v poslední větě je pravda... Děkuju.

sargo*

No jo, tak to se nedivím :) Zkuste jí dát ještě šanci, nebo jestli hodně není k tomu chuť, tak rovnou holt rovnou změna k tomu dospěláckému - s těmi patnácti lety to zaručeně není tak žhavé, v nejhorším zapípáte něco "nějak jsme si s paní doktorkou nepadly do oka" a bude, určitě vás nikdo pryč nepošle ;) Je mi jasné, že se podobní doktoři nemění snadno, ale když ono to vážně chce nezanedbat, mykóza umí být dokonale banální, ale stejně tak působit problémy po celém těle. A samozřejmě to může být i něco jiného. Ostré píchání určitě v pořádku není. Hodně zdaru! :)

valasska
hodnocení

Prosím vás, před chvíli jsem se šla koupat a podívala jsem se na to z jiného pohledu - tlačila jsem si na to místo a připadá mi, že je zevně... Jsem hloupá, pořád jsem si myslela, že je to uvnitř... Je to tak zvláštní! Prostě si po tom přejedu prsty, ale nic necítím, pak se nějak pohnu a ucítím zase bolest. Přesto to je jinde, než v pochvě - uvnitř, jak jsem popisovala. Určitě tam nemám ránu, koukala jsem se... To je jen takový dodatek, k té doktorce se dostavím, kdyžtak se poptám mojí doktorky všeobecné. Půjdu k ní na prohlídku. :) Snad na posledy děkuju!

P.S. Je to už jen tak, jak znova říkám, na dodatek. Mám tlustý výtok, ale ne kašovitý a hrudkovitý, jak tomu bylo u mykozy, tak nic.

sargo*

Že by zarostlý chloupek? Ten se umí předvést *frajer* Možná nějaká žilka...

Kašovitý výtok je mykóza, hustý zanedbaná mykóza. No uvidíte...

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Mě doktor doporučil používat canesten. Chce to zdravou stravu a omezit sladké.

498
hodnocení

0x

ta gynekoložka asi nestojí nza nic.Najdi si jiného doktora.Někde ve městě.To matka není schopná vzít auto a jet?Nebo otec.S tím nejsou žerty.Poslala vzorek do laboratoře?

498
hodnocení

0x

Stačí dát do Vyhledávače např.Google :gynekologie a název města poblíž Vás,a vyleze tam určitě hodně gynekologů ¨,kam můžete jít

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]