Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věkový rozdíl mezi partnery

Od: pupie* odpovědí: 23 změna:

ahoj!Připadávám 13let velký věkový rozdil?v partnerstvi holka 22let kluk 35let Kdo má zkušenosti?a se kterými problemi se setkal.?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ellin*
hodnocení

3x

Ahoj, na to se nemůžeš takhle dívat. Láska kvete v každém věku a nezná hranic. Osobně bych nebyla proti, ale moje známá má o 13 let staršího manžela, možná, že to je náhoda, ale jejich manželství je hodně zvláštní, ale spíš to je tím, že on je (ehm jak to říct) trochu komplikovanější. Takže nelze říct, jestli na to má 13-ti letý rozdíl nějaký vliv. Ale je pravda, že čím víc chlap stárne tím více pohodlní a morousovatí. Další věc je ta, že přece jen mu bude ubývat sil, i když mu je teď 35, což je ještě mladík. A neposlední věcí jsou děti, pokud ty bys je někdy v budoucnu chtěla, může se stát, že on už se na to cítit nebude a to zvlášť jestliže on už nějaké má z předchozího vztahu, pokud žádné nemá, tak je hodně pravděpodobné, že je chtít mít bude, takže pokud smýšlíte stejně, máš vyhráno.

Zrovna já v okolí, ale tohle moc nevidím, že by takové vztahy vydržely navěky věků. Ale řiď se svým srdcem a tím, jestli si myslíš, že 13 let je mnoho nebo ne, protože vše je individuální a zrovna Vám to může klapat daleko víc než všem ostatním věkově stejným párům. Držím palce! ;)

limetka*
hodnocení

3x

Pupie - není to žádný problém, můj muž je také o 13 let starší než já a jsme spolu - tý jo , letos už 20 let. Máme 3 děti a láska stále trvá, i když to není vždy jen růžové - asi jako všude.

Je pravda, že teď kolem té šedesátky už miláček začíná být takový trochu ubrblaný a malinko občas "dědkovatí", ale no a co? Vždyť jsme si slíbili "že spolu poneseme všechno dobré i zlé, až do smrti. K tomu ať nám pomáhá Bůh." Není to o věku, je to o těch dvou a jejich komunikaci a dobré vůli vycházet si vstříc.

petr123*
hodnocení

1x

Pokud si dva opravdu rozumí tak podobný rozdíl není problém. Dokud nejde o 50 let tak není co řešit *frajer*

jaa98

Mám známé kteří jsou od sebe o 25 let(ona 30 on 55)

A jsou spolu už 5 let a skvěle jim to klape a navíc záleží na tom jak se ti dva přizpůsobí

když on je třeba starší tak se snaží se vrátit třeba o 5 let zpátky a ona zase trochu dopředu a tím se

ti dva k sobě dost přiblíží. Vždyť i má mamka je od táty 14 let.

A na věku tak moc nezáleží:)

hodnocení

1x

Ahoj, "pupie". Třináct let je hodně. Nechci Vás zrazovat od vztahu, pokud si i něm myslíte, že je pro Vás to pravé. Vy jste velmi mladá a mladou ženu starší muž nejdříve nosí na rukou a váží si jí. Ty problémy ale přijdou. Ten věkový rozdíl si bude nejvíce uvědomovat Váš přítel. Nebude se umět podřizovat Vašemu mládí. On bude chtít mít svůj klid, na spoustu věcí třeba nebude stačit...A bude na Vás, abyste se podřídila jeho věku. Těžko říci, zda to budete umět a zda se smíříte s tím, že budete stárnout stylem jeho života. Začne být unavený, bude chtít mít svůj klid, poleze mu na nervy cokoliv s Vámi dělat, nebo řešit...To, co Vy si budete chtít užít vzhledem k svému mládí, on bude mít již odžito. Bude toužit po pohodlí, zatímco Vám bude chybět společnost. On bude vždycky ten moudřejší, usedlejší a od Vás bude očekávat, že se mu budete podřizovat a přizpůsobovat...Ten rozdíl třinácti let a hlavně názorů se opravdu později projeví hodně citelně. Každý vztah je na začátku krásný, jde jen o to, zda Vám to bude vyhovovat celý život. Pokud je Vám nyní 22 let, tak můj názor je ten, že je pro Vás starý. Vy máte vše před sebou, on již má ledacos za sebou. Začne vám to, dříve či později, vadit oběma.

hodnocení

0x

Holka hledá buď náhradu za tatínka nebo de po prachách.*cert*

doplněno 26.03.12 21:15:

Neberte mě vážně*stop* to je slepá závist.*haha*

zuzee*
hodnocení

0x
ja mam manzela o 10 let a klape to.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Tak já mám ve vztahu 11 letý věkový rozdíl. Někdy v pohodě, někdy se chová jako malé dítě a někdy jako můj otec - snaží se mě vychovávat (marně) . ;)

dzordz*
hodnocení

0x

Takhle by to mohlo bejt snad ok?

Opačně by 35letá měla představy a požadavky, který 90% 22letejch nemůže/nechce řešit a naplnit.

cocinkamichalka*

Znám jedno (dnes už bývalé) manželství, kde byl muž o 20 let mladší než žena. A nedopadlo to dobře.

pupie*
hodnocení

No ted je opravdu vitální, občas máme spory že by nejradsi porád poručovalal , a i já jsem rozený generál takže mame boje o moc. ALe nevím jestli na to má nějaky vliv ale studoval do 26, a to opravdu studoval žádne párty atd. pak si našel dobrou práci a denne delal 14 hodin. no a až ted posledni roky si začal užívat.To se mi na něm líbí. Ale co budoucnost? Já mám strach právě z toho že bude unavený, taky hlavně oblasti sexu.A on zase by chtel děti tak okolo 2 let, ale to by zase tak nevadilo ale má strach že já ho opustím a nechce si jen tak zahrávat, opravdu to myslí vážne a i já to myslím vážně. Jsme spolu rok a žijeme spolu v cizině.

Hodně lidí věkový rozdil odsuzuje. :(

motyl*

Takových lidí si nevšímejte, hlavně si svou lásku nenechte zkazit jen proto, že hodně lidí rádo odsuzuje! Znám to, pak si budete připadat vadná a to bude nakonec důvodem případného rozchodu... Lidé se od sebe nechtějí lišit, neboť tuší, že by je společnost mohla odvrhnout, opovrhovat jimi. Doopravdy, léta nejsou trhlinou ve vztahu - jsou to jen čísla, která nemusí býti vidět. :) Ať vám to vyjde. :)

Moje úvaha. Třináct let je věkový rozdíl dost. Hlavně jde o to, že jste mládě, které začíná žít, probouzí se k životu, neví, co všechno ještě může zažít, koho ještě může potkat. Váš přítel už má proti vám nějaké zkušenosti, nejen věkem, měl možnost vyzkoušet v životě hodně věcí, které vám zatím nic neříkají. Přítel má obavu, že můžete od něj odejít, nemá žádnou jistotu, ale chtěl by děti. Když vztah, není sám o sobě pevný, není dobré svazovat vztah dětmi. Děti mají přijít z lásky, ne jen proto, že léta utíkají jednomu z partnerů. Naši sousedé. Vdaná žena, (dvě děti ve škole) léta spokojené manželství, krásný nový zařízený dům, zahraniční dovolené. Najednou bác, zamilovala se do muže o 16 let staršího. Na nic se nedívala a po roce se rozvedla. Nedala na žádné rady, že má 40 let, co bude za pár let. Děti zůstali u tatínka. Žena se nastěhovala do chatrče ke svému milému. Dře jako kůň, nejen v práci, ale i doma, aby z chatrče udělala bydlení. Nyní její, ( už manžel) šel do důchodu. Ona brečí kudy chodí, já se dřu a on si klidně doma spí do 12 ti hodin a čeká, co mu uvařím k jídlu, až přijdu z práce. Doma na nic nesáhne, všechno čeká, až to udělám. Jeho slova jsou, jsi mladá, tak dělej, já si svoje odpracoval. Láska se někde ztratila... Nespěchejte s dítětem, užívejte si lásky a uvidíte, co bude dál.

sargo*
hodnocení

0x

Pravděpodobnost, že vám to vyjde, není velká, ale není ani nulová. Podle toho, jak se ptáte, spolu nejste dlouho - tak to ani moc nežeňte, nepořizujte si hned děti, nedělejte nic, co by byl problém s majetkem. Uvidíte za rok, za dva... mít ve třiceti, kdy budete na vrcholu sil, doma páprdu nebude nic moc, ale třeba se bude o to víc snažit ;) Hlavně se nesnažit nic dokazovat sobě ani okolí, ten rozdíl je už dost velký, ale ne tragický. A hlavně lepší, než obráceně... :-D

hodnocení

0x

Má přítelkyně je o 13 let starší.NO A?Klape to už přes 7 let.

krkovicka*
hodnocení

0x
Problém to být může.Jako u mého dobrého přítele.Jemu je 31let jeho partnerce 44let.Jsou sice spolu už šestým rokem,takže dá se říct že jim to vychází.Ovšem ona děti na vysoké škole a on coby nadšený by chtěl miminko.zadrhla mu i manželství a to ji požádal o ruku o víkendu na Eifelovce.Ona svůj klidecek,sedavou práci.On zastává tu drinu na baraku.Někdy si postezuje,ale miluje ji a něčeho se musel pro ní vzdát.

petr123*
hodnocení

0x

Pro všechny - CHLAPI NESTÁRNOU, jsme pořád jen kluci a jen si hrajeme z dražšíma hračkama. Věkového rozdílu se neboj, já mám taky mladší manželku (i když je to o trošku méně než 13) a nemám pocit že by s tím měla problém. Někdy bych spíš řekl že ta starší je ona *smich*

.

Teď ale trošku vážně - je potřeba trošku počítat s tím že u mužů je průměrný věk dožití kratší než u žen. Takže je bohužel pravděpodobné, že ti tvá láska "odejde" dřív než tvým stejně starým kamarádkám *plac* Ale takový už je holt život, čert vezmi statistiky a jdi mu dát radši pusu a neptej se ostatních na to co si o tvém vztahu myslí*pusa*

jumba

Kdybych mohl dát bodík, tak Vám ho dám Petr123*palec*

Bylo by něco jiného, kdyby Vám bylo 15 a jemu 28, tady je ten věk, sakra vidět.

terin

Tak zrovna mě bylo 15,když jsme se s přítelem seznámili a jemu bylo 27.Zase tak velký rozdíl v tom nevidím.

hodnocení

0x

Na tuto otázku nelze jednoznačně odpovědět.Rozhodnutí bude jen a jen na Vás a na Vás také bude záležet jak budete ve vztahu jeden k druhému tolerantní,ohleduplný atd,prostě jak si to "uděláte".

Za vše,bratranec žil hezkou řádku let s přítelkyní která byla o víc jak 15 let starší než on,dokonce se s ním jeho rodiče skrz toto rozešli,prostě ho zavrhli.Přitom spolu byli dobrém i zlém (loni zemřela na těžkou nemoc)

hodnocení

0x

jak kdo, jak kdy, jak kde a jak s kým. Manžel je o 4 roky starší, než já a manželství máme pěkné. Dcera si vzala kluka o 2 roky mladšího, než byla ona, rozvedli se kvůli jeho odlišné sexuální orientaci. Dnes je podruhé vdaná. Letos jí bude 35 let, jejímu manželovi 51. Ačkoliv jim do vztahu nos nestrkám, myslím si, že jim to klape.

V naší vsi žil muž, dosti nepořádný, často požíval alkohol. Ženy si nehledal a pokud měl trochu snahu, stejně z toho nikdy nic nebylo. Pak si našel vdovu, starší o 20 let, než je on. Paní je pořádná, čistotná, dobrá hospodyně. Jsou spolu už hodně roků a ona ho úplně předělala. Je z něj pracovitý a slušný člověk, alkohol je minulostí. Co na tom, že jemu je teď 57 a jí 77? Když to nevadí jim, nevím, proč by to mělo vadit jejich okolí.

Mezi celebritami nejsou vyjímkou manželství se 40 a více lety rozdílu. Tam ovšem většinou nejde o vztahy, ale spíš o šekové knížky.

A víte, kdo řekl větu: Manžela jsem si vzala proto, že má sexy mozek. No přece mladá paní Paroubková. Chudinka. Jaga.

polinek*
hodnocení

0x

,,Já bych tak staršího partnera nechtěla.A z toho důvodu,že žena potřebuje pomoci ,,myslím tělesně ,pokud mají dům ,ale i tak ,,a ten starší už moc nemůže,,pochopitelně jsou vyjímky ale s něma počítat nelze. A jak tady někdo píše výše,starší člověk chce svůj klid,.výlety, k moři ,různé akce ,,je to problém. Staršího to už nebaví.

Když si představím sebe jako 47letou a vedle sebe 60sátníka ,tak mi to nejde dohromady.Jsou léta,,teď ty vaše,kdy to ještě jde,,,ale bude hůř.Teď je ještě Jura ,,ale co dál?

bubak*
hodnocení

0x

Nepřipadá! Já měl přítelkyni, když mě bylo 43 let, jí bylo 24 let. Jeden můj kamarád je šťastně ženatý, jemu je dneska 43 let, jeho ženě 27 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]