Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vrátit zboží koupené přes e-shop

Od: petr1111 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.Koupil jsme dveře přes intertenetový obchod nakonec se mi dveře nelíbí a chtěl bych je hned do 14 dnů vrátit.Jsou nepoužité jen rozbalené vše puvodní.Jen zase zabalím.Jen mi není jasná jedna věc.Při vrácení zboží chtějí zaslat citace:

a) Odeslat dopis (nejlépe e-mailem na adresu info@vsmix.cz ) s textem: Chci jednostranně

odstoupit od smlouvy ze dne DD.MM.RRRR č. (číslo faktury) a požaduji vrácení uhrazené částky za

zboží na účet číslo:... Datum a podpis

Tady se bojím že email odešlu a nakonec mi může být řečeno že žádný email nepřišel a neobdrželi ...a lhůta do 14 dnů se vlastně nestihne.Ale třeba mám zbytečné obavy ale jen mi to napadlo.

Nebo jak by jste postupovali vy.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Udělala bych to e-mailem. Sami poskytují k tomuto účelu e-mailovou adresu, tak se nemohou vymlouvat na nefunkčnost e-mailového spojení. Vy budete mít důkaz, že to odesláno bylo. A to by mělo stačit.

petr123*

Důkaz že bylo odesláno, nikoliv doručeno.

hop®
hodnocení

0x

Odeslat e-mail s žádostí o potvrzení přečtení, tím budete mít jistotu i potvrzení, že jej četli...

petr123*
hodnocení

0x

Seriozní obchod to ignorovat nebude, ale teoreticky může opravdu nastat problém že třeba email vyhodnotí mailserver jako spam a může jim opravdu nedojít.

Jinak ale doručení emailu je z principu BEZ ZARUKY! Je to systém vymyšlený pro posílání krátkých zpráv, který se snaží být doručen i při výpadcích v síti. Ale nikde není 100% zaručeno, že opravdu dojde nebo že neskončí v koši. Je to podobné jako normální dopis hozený do schránky - ten se pošťáci taky snaží doručit ale neručí za to.

doplněno 26.03.12 21:14:

Jinak odstoupit lze samozřejmě i telefonicky nebo dopisem.

petr1111
hodnocení

Zdravím díky.

Noo ten email se mi taky nezdá proto jsem se vlastně ptal.Jinač další bod vrácení je :

b) Zboží doručit na adresu prodávajícího spolu s přiloženou kopií výše uvedeného dopisu.

To už vypadá lépe...to chápu tak? že ten email co odešlu vytisknu a vložím ke zboží.Ted jak ošetřit že zboží opravdu převezmou hned rozbalí a přečtou.Ach joo.Ale třeba mám zbytečnou starost.

Nejlepší asi je opravdu dopis s doručenkou + zboží a i v něm kopii dopisu

Zítra tam cinknu jak mám postupovat nikdy jsme nic nevracel až ted ale je mi jasné že když vracím tak nadšení nebude žádné...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]