Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Koupil jsme dveře přes intertenetový obchod nakonec se mi dveře nelíbí a chtěl bych je hned do 14 dnů vrátit.Jsou nepoužité jen rozbalené vše puvodní.Jen zase zabalím.Jen mi není jasná jedna věc.Při vrácení zboží chtějí zaslat citace:
a) Odeslat dopis (nejlépe e-mailem na adresu info@vsmix.cz ) s textem: Chci jednostranně
odstoupit od smlouvy ze dne DD.MM.RRRR č. (číslo faktury) a požaduji vrácení uhrazené částky za
zboží na účet číslo:... Datum a podpis
Tady se bojím že email odešlu a nakonec mi může být řečeno že žádný email nepřišel a neobdrželi ...a lhůta do 14 dnů se vlastně nestihne.Ale třeba mám zbytečné obavy ale jen mi to napadlo.
Nebo jak by jste postupovali vy.
Děkuji
Odeslat e-mail s žádostí o potvrzení přečtení, tím budete mít jistotu i potvrzení, že jej četli...
Seriozní obchod to ignorovat nebude, ale teoreticky může opravdu nastat problém že třeba email vyhodnotí mailserver jako spam a může jim opravdu nedojít.
Jinak ale doručení emailu je z principu BEZ ZARUKY! Je to systém vymyšlený pro posílání krátkých zpráv, který se snaží být doručen i při výpadcích v síti. Ale nikde není 100% zaručeno, že opravdu dojde nebo že neskončí v koši. Je to podobné jako normální dopis hozený do schránky - ten se pošťáci taky snaží doručit ale neručí za to.
doplněno 26.03.12 21:14:Jinak odstoupit lze samozřejmě i telefonicky nebo dopisem.
Zdravím díky.
Noo ten email se mi taky nezdá proto jsem se vlastně ptal.Jinač další bod vrácení je :
b) Zboží doručit na adresu prodávajícího spolu s přiloženou kopií výše uvedeného dopisu.
To už vypadá lépe...to chápu tak? že ten email co odešlu vytisknu a vložím ke zboží.Ted jak ošetřit že zboží opravdu převezmou hned rozbalí a přečtou.Ach joo.Ale třeba mám zbytečnou starost.
Nejlepší asi je opravdu dopis s doručenkou + zboží a i v něm kopii dopisu
Zítra tam cinknu jak mám postupovat nikdy jsme nic nevracel až ted ale je mi jasné že když vracím tak nadšení nebude žádné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.