Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Batole nadměrně spí

Od: lenka12345 odpovědí: 6 změna:

Moje dvouletá dcera spí přes den cca 5 hodin. Noční spánek trvá cca 12-15 hodin. Tento stav trvá již několik měsíců. U lékaře jsme byly a prý je všechno v pořádku a mám být ráda. Ale jak mám být ráda, že pořád spí a nejde ani jít ven či něco podniknout. Mimoto mám strach o její zdraví.

Co myslíte

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Píšete, že jinak je vše normální a tak já bych se neděsila. Dvouletá vnučka spí v noci od 20h do 7 někdy do 7.30 a po obědě od 12.30 do 15h. Sousedova od mala po obědě nespí vůbec, má 3 roky večer jde spát ve 20.30-21h a ráno vstává v 7h i dřív. Moje vnučka ještě minulý týden řekla snad dvě slova za den a během týdne opakuje každé slovo 3x, já zmatkovala, že nemluví a dnes si říkám kéžby ještě mlčela. Nic není podle tabulek a pokud je holčička čilá a prospívá tak ji nechte vyspat co potřebuje.

pb®
hodnocení

2x

Proc by neslo jit ven? Staci mit velky kocar, ktery se da sklopit az do lehu a muze si chrupat v kocaru.

sargo*
hodnocení

0x

Jak se chová jinak? Je čilá, jí dobře, je přiměřeně šikovná a učenlivá? :)

lenka12345
hodnocení

Je živá, zvídavá, chut k jídlu normální. V učení se všeho je pomalejší, ale ono se špatně něco učí když ppořád spí, takže to přisuzuji tomu.

sargo*

Je to opravdu dlouho. Napadá mě chudokrevnost, i když ta by se projevila nejspíš i jinak, než spavostí. Mohla to být nějaká prodělaná infekce, která v těle dobíhá dlouho, třeba mononukleóza. Mohlo by to být... no kde co. Jinak jí vůbec nic viditelného nezvyklého není? Asi bych zkusila znovu zajít k lékaři a postavit ho před fakt, že chcete rozbor krve - jestli bude mít řeči, co tam má rozebírat, tak to tu v nejhorším dáme nějak dohromady, ale takové ty běžné věci jako právě železo, počty krvinek... a tamty další, co bych si musela napřed vygooglit, abych si vzpomněla na název... však on bude vědět :-D

Zkuste hodit dotaz na emimino.cz, základna matek je tam mocná, třeba se vám dostane více inspirace :)

hodnocení

0x

Vnoučci v tomto věku spinkali od 18.3 hod do 7, od 10 do 11 a od 13 do do 15 hod. ;) A teď tříletý, u polevečky nahlásí, že půjde spinkat a to druhé si sní až po spinkání.;) Kluci jsou zdraví a chytří a vůbe, dělají nám radost. Nesnažte se něco měnit. Pouze plňte potřeby vašeho dítěte. Vyplatí se to. *jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]